уторак, 8. октобар 2013.

Mesec u Strelcu konjukcija Venera, Merkur i Saturn konjukcija u Škorpiji.... (Everything I Do) I Do It For You

(Everything I Do) I Do It For You
***Venera juče prešla iz Škorpije u Strelca.

***Susret Venere i Meseca
Danas Mesec prelazi iz Škorpije u Strelca u 2:21pm CET. I već u prvom satu biće u egzaktnoj konjukciji! Da li će to neki optimizam da nas obuzme danas? Lepo raspoloženje? Iskreno se nadam da hoće. Tako zajedno DUŠA - Mesec i emocije - Venera u lepom aspektu sve govori da bi mogli danas da budemo lepo raspoloženi, spremni za neku AVANTURU...






"U meni Miholjsko leto, to prkosno Sunce pred zimu"
Sa Mesecom u energiji Strelca mnogi će poželeti da budu negde na otvorenom prostoru, bar još neko vreme da provedemo na Suncu... da budemo u pokretu. Ako imate mogućnost i priliku družite se, filozofirajte sa svojim prijateljima ili bliskim ljudima, izvedite psa u šetnju, ili ako vas mrzi da izlazite skuvajte nešto drugačije nešto što ste letos jeli negde na nekoj obali mora :-))) napravite sebi neku malu slatku AVANTURU!!! I uživajte (Mese/Venera)... Neka duša bude slobodna!!!

***ALI...ne posustaje energija Škorpije...
Ne da se energija Škorpije...nikako se ne da. U isto vreme kada se sreću Mesec i Venera, imaćemo i susret Merkura i Saturna na 10* Škorpije!!! Sasvim drugačija je ovo energija i priča... Za razliku od energije VATRE - Strelac,  gde su nesputanost i sloboda negde prioritet, energija VODE - Škorpija ovde donosi DUBINU pre svega. Ovaj susret gde su UM (Merkur) i ODGOVORNOST pre svega ostalog (Saturn) tako blizu jedan drugog može nam doneti - USMERENOST pažnje na nešto, bolju KONCNTRACIJU, vrlo REALNO razmišljanje (Merkur), trezveno, praktično. Ovo donosi i potrebu za opipljivim rezultatima... Danas bi mogli da budemo dobri SLUŠAOCI..., i oprezni GOVORNICI!!! Mada može doneti i potrebu za usamljenošću, neke "teške" ili "teže" misli, ponegde i melanholiju....Za depresiju već mora imati više složenih kockica (bolje da ih nema)....

Šta sve može doneti ova konjukcija...
Da se pozabavimo malo sa ovom konjukcijom jer ćemo je imati (zbog retrogradnog Merkura) u više navrata. Uticaj ovog tranzita bi mogao da bude prilično jak i očigledan. Sa ovom energijom možete da očekujete:
*odgovornost, ozbiljnost
*površnost ovde ne dolazi u obzir
*dobri slušaoci, oprezni govornici
*dobro za učenje, nauku, politiku...
*negde stidljivost
*možda ravnodušnost, povlačenje, usamljenost
*u emocijama... ovde vas može pokrenuti neko odgovoran, pošten, iskren i ZREO
*neka tradicija u razmišljanju
*možda opiranje promenama
*i na kraju....možda malo smeha, humora može "razbiti" ovu ponekad preteranu ozbiljnost...
***I sve ovo DUBOKO, ponekad intezivno... Misli takve, reči izgovorene ili napisane...generalno komunikacija... Ovde važi ono: šta mislite to ćete i reći...ili obrnuto što kažete to ćete i misliti!!!
***Zbog Merkurovog kretanja unazad još dva puta ćemo imati ovu konjukciju egzaktno 29.Oktobra na 13* Škorpije. I još jednom za kraj... 25.Novembra na 16* Škorpije!

Šta radi Venera u to vreme :-)
***Dok Venera boravi u Strelcu do 5.Novembra, ova konjukcija je tu da je na neki način primiri i da joj baš ne dozvoli da "radi sve šta hoće".... Pomoćiće (opet ću reći kako ko na to gleda) ova konjukcija i u vreme KVADRATA Venere i RNeptun 10.Oktobra. Ponudiće jasniji i realniji pogled... ipak od vas zavisi šta će prevagnuti... Neptunovske magle, ružičaste naočari ili realnost ove konjkcije :-). U tekstu ZVEZDE U OKTOBRU ja sam stavila naslov: Da li ..... "Sve prave ljubavi su tužne"? mislivši baš na ovu kombinaciju Venera kvadrat Neptun i Merkur konjukcija Saturn!!! U vreme TRIGONA Venere i RUrana 17.Oktobra, ova konjukcija će biti nešto šira (dozvojen orbis) ali dovoljno jaka....naslov za taj aspekt je bio: Ljubav na prvi pogled? Verujete li u to... i opet ima smisla, jer svojim prisustvom ova konjukcija bi mogla da stavi pod lupu sumnje tako nešto. Venera 5.Novembra prelazi u Jarca i to će onda biti već neka sasvim druga priča, jer Jarcem vlada Saturn!!!
Šta Jupiter radi u ovo vreme?
***I kada smo kod vladara, Strelcem vlada Jupiter i ta energija ima svoju priču....U vreme dok pišem ovaj tekst Jupiter u Raku ima samo nadolazeći kvadrat sa Suncem u Vagi, koji će egzaktan biti 12.Oktobra. Energija Strelca (i Venera) dobija malo tenzije...ali otom potom :-))). Ja kada se raspišem eto belaja..:-))).


KARTA ZVEZDANOG NEBA DANAS:




I pesma za danas LJUBAVNA (Mesec/Venera u Strlcu)

(Everything I Do) I Do It For You 

 



Нема коментара:

Постави коментар