среда, 14. мај 2014.

"Don't give up"..... odgovori na neka vaša pitanja!!!

"PRIHVATI onog ko te VOLI,
POMOZI onome kome TREBAŠ,
OPROSTI onom ko te je POVREDIO,
i ZABORAVI onog ko te je NAPUSTIO"!

Jednostavno :-)))

Juče i jutros neka drama u vazduhu:-))
Da li je Pun Mesec već počeo da deluje?......:-)))
Moj inbox opet pun :-))). Majko moja, koliko mi vremena treba samo da pročitam :-)).
Opet ću na ovaj način SVIMA da odgovorim.... a imaće vajde :-))) i oni koji me ništa nisu pitali :-))).

Pun Mesec....
Koliko smo ih u životu doživeli i proživeli. I ovaj ćemo naravno :-)). Ok, on je posred nečega što je već dugo vremena prisutno... toliko dugo da je trebalo da se ili naviknemo ili bar da smo naučili da podnosimo.....Znala sam da ću još pisati o Velikom krstu. Ali ovog puta o njegovom izdisaju....
Sve ima svoj kraj. Gde je kraj tu je i početak :-)))
***Ovo je odgovor za one koji su me pitali kakve veze ima ovaj Pun Mesec i Veliki krst!




Ipak pre kraja.....ima još (po)nešto da se izdogađa....
Kako kome i već prema natalnom horoskopu. Znam da vam je ova rečenica možda dosadila, ali tako je kako je :-))). Ne ljutite se na glasnika :-))

Mesec u Škorpiji sam po sebi (bez da je u fazi Punog Meseca) nosi intezitet....strast, veliku energiju....tajnu ili tajnovitost, intuiciju, trasformaciju i regeneraciju... Nekoga intezitet raduje, nekoga plaši....Šta reći....koliko nas toliko i različitih stavova....Sa Mesecom u Škorpiji sve je nekako duboko na ličnom nivou, sa njim nema mesta za površnost...sa njim se ide duboko u srž stvari....
A onda takav kakav je .....bude kao danas Pun Mesec.....energija KULMINACIJE.....završetak jednog ciklusa i početak jednog novog ciklusa....I sve što se dešava kao da se dešava pod reflektorima .... Za nekoga neki događaj koji bude iznenađenje....za nekoga nešto očekivano! Mada ako bolje razmislite svako iznenađenje se na neki način i nije iznenađenje...jer sve ima svoju istoriju!
Događaji ili psihološki uticaji Punog Meseca u Škorpiji su u kućama (ili na osi) gde se nalaze Mesec (Škorpija) i Sunce (Bik).....***odgovor za one koji su me to pitali ("gde će meni da bude ovaj Pun Mesec") i usput samo da napomenem.... kada bi svakom ko me je ovo pitao "otvarala" kartu i pisala tako nešto ne bih stigla ništa drugo da radim :-))).

Nasuprot Meseca (otuda nam Pun Mesec) je Sunce u Biku... sasvim suprotna energija (a suprotnosti se privlače)....energija gde caruju čula, gde je bitno da znate da uživate u svemu....što vam život nudi...pa ko šta voli....ili u emocijama, ili u stvarima, ili u vrednostima...ili u svemu tome....
I te dve energije su jedna naspram druge....Pun Mesec!!! Pun Mesec kao i svaki drugi....ovaj sa ovakvim energijama....kao i svaki donosi kulminaciju nečega.....i mogućnost da krenemo u nešto novo..
Mnogo više o Punom Mesecu u Škorpiji u mesečnom i nedeljnom pregledu zvezda.....


Važno!!! Za sve one koji su me (nešto) pitali ali i za one koji nisu!!!
***Svi vi koji imate planete u rasponu od 21* - 26* Škorpije ...te planete će biti u konjukciji sa Punim Mesecom.... Isto važi i za Lavove i Vodolije (21* - 26*) samo što će te planete graditi kvadrat sa Punim Mesecom!!! Vi koji imate planete na 21* - 26* Bika one će praviti opoziciju sa Punim Mesecom. Ako imate planete na ovim stepenima ali u Raku ili Ribama one će praviti trigon sa Punim Mesecom i ako imate planete na ovim stepenima u Devici ili Jarcu one će praviti sekstil sa Punim Mesecom!!!!
***Ako ste jedan od ovih "slučaja" tu je i opis nekih mogućih događaja ili nekog uticaja!!! Bitne su naravno i kuće...nešto više 1/7/4/10.....
***Nadam se da će svi koji su me nešto pitali u vezi ovog Punog Meseca pronaći smernice za odgovor....naravno i svi ostali!!!

Retrogradni Saturn u priči sa Punim Mesecom!
Ovaj Pun Mesec ima malo (više) drame jer je u konjukciji (dozvoljen orbis delovanja) sa retrogradnim Saturnom!!! Ako malo razmislite nije on takav zlotvor kako mu mnogi prišivaju etiketu...ovde je da ako zatreba da se na najbolji način suočite sa svim što treba (i ako treba)....Posebno sa nekom istinom!!! Saturn: disciplina, odgovornost, strpljenje, pouzdanost, vreme...ovo su "bolje" osobine Saturna a nabrojala sam ih više zbog trigona sa Jupiterom. U konjukciji (sa Mesecom) i opoziciji sa (Suncem) to bi bile: zastoj, prepreke, tuga, pesimizam, hladnoća.... (Nisam nabrojala sve....ako vas više interesuje imate OVDE)
Saturn u trigonu sa Jupiterom ali i sa Kironom....Možemo ih posmatrati kao Kvisko, ili "pomoć prijatelja".... Ja lično verujem u moć ovog Velikog VODENOG trigona....jednom mi je prošle godine pomogao, tada sam bila u situaciji da mi je pomoć bila više nego potrebna.....Neko gore je to video......
Ova priča o konjukciji retrogradnog Saturna sa Punim Mesecom u Škorpiji je bitna jer će mnogi od nas osetiti tu energiju, bez obzira što kratko traje (samo danas) ali je u vreme Punog Mesea.....A to je prosto nešto kao suočavanje sa nekom istinom, i sagledavanje onog što nas sputava, ograničava, i gde možda nemamo kontrolu a kontrola je potrebna na neki način. Jedna od mogućih opcija je da se to ne oseti ili oseti ali zanemari.....jednom će to ipak doći na dnevni red kao ponavljanje lekcije!!!! Jer tako je sa Saturnom!!!

Idmo dalje....


Škorpijom vladaju - Pluton i Mars
Bikom vlada - Venera 
Pluton i Venera u priči o Punpm Mesecu...
Još drame dodaju Venera kvadrat Pluton. U Punom Mesecu imamo opoziciju Meseca u Škorpiji i Sunca u Biku. Škorpijom vladaju Pluton i Mars, Bikom vlada Venera... i eto slučajnosti ako slučajnosti postoje baš su Venera (u Ovnu) i retrogradni Pluton (u Jarcu) u kvadratu u isto vreme kada je i Pun Mesec!!! Rekoh već.....još DRAME!!! Poprilično je jaka energija ovog kvadrata. Sa sobom može da nosi one situacije kada se NEŠTO ili NEKO "drži" po svaku cenu!!! Gde je Pluton tu je i opsesija, posesivnost, ljubomora.....Nešto ili neko umesto da se "pusti" baš suprotno grčevito se drži.... Gde je Pluton tu je i moguća manipulacija, manipulativna energija, pokušaj nametanja kontrole ili demonstriranja MOĆI.....A Venera ovde ŽELI svoje....I sve ono što ima veze sa emocijama, ljubavnim pričama i temama je pod nekim mogućim nemirom, nervozom.... ali i sve vezano za FINASIJE (eto i njih da spomenem jer to retko radim :-).
I dokle Saturn priča jednu priču ovaj aspekt priča drugu!!! Pa sad budi pametan :-))).

Ali tu nije kraj....Venera će biti u još jednoj interesantnoj situaciji (aspektu)

Venera konjukcija Uran u Ovnu....doduše egzaktno tek sutra ali efekti te konjukcije su i danas mogući i jaki....A gde je Uran tu su iznenađenja - razna!!! Gde je Uran tu je POTREBA za slobodom i oslobađanjem. Njemu se ne sviđa Plutonova potreba za posesivnim i opsesivnim ponašanjem. Sa jedne strane nešto što hoće nešto da zadrži sa druge strane nešto što hoće da ga puste, oslobode!!! I sada uklopite sve ovo :-)))).
Preko Venere u priči je i Merkur a sve zbog njihovog sekstila.....Eto šanse...za neke mala ali za mene dovoljna da se u sve uvede malo (ili puno) smeha, lepe komunikacije, razgovora, pojubaca :-**, zagrljaja, pesme, plesa....lepih ljubavnih misli....:-))


Šalu na stranu...sve ovo se dešava u vreme Punog Meseca pa je sve i OSVETLJENO...ili kako rekoh na početku stavljeno pod reflektore....Na sceni imamo Veliki krst ....i tri planete koje su deo ove današnje priče: Jupiter u Raku, Uran u Ovnu i Pluton u Jarcu.....tu je naravno i retrogradni Mars..i ako je već na 9*!!! Na sceni je i Veliki vodeni trigon i tri planete: retrogradni Saturn u Škorpiji, Jupiter u Raku i Kiron u Ribama. I ništa nije kako izgleda....uvek je mnogo bolje :-)).
Izlaz uvek postoji ovde je on u vidu Velikog vodenog trigona....Možete se suočiti sa problemom ako ga ima, sa istinom pre svega (Saturn), pronaći materijal za nadu i optimizam (Jupiter) i izvidati rane ako ih ima (Kiron)...

Nešto o "kopanju".....
Ali i ormanima, tepisima, kutijicama....:-)))
Mislim da ovaj Pun Mesec donosi neke dileme tipa biti ili ne biti, zadržati ili pustiti, sve ili ništa, kraj ili početak....Deluje prilično komplikovano kao neki elementi Španske serije :-)))), ali ne mora da bude tako....Suočavanje sa problemom (ako ga ima) je već pola rešen problem :-))).

Energija Škorpije i traži duboko "kopanje"....i sve zavisi šta ćete "iskopati".... da li postoji nešto čega se treba "rešiti"....stvari, osećanja, ljudi... Često spomenem da postoje stvari koje stavimo u orman, ili pod tepih ili u neke kutijice....naravno u prenosnom smislu.... vreme je da se sa tim suočite....neko sa više uspeha, neko sa manje....ali svi bi trebali da pokušate!!! Neko od vas u tim "kopanjima" može doći i do nekih strahova....i to je za ljude....ali ne samo strahova nego i potisnutih želja... Međutim energija Škorpije nosi i moć trasformacije i regeneracije....to svakako treba da imate na umu!!!


Neki tekstovi koji bi mogli da vam budu zanimljivi a opet  nose i neke odgovore na neka pitanja koja ste mi postavili... Dakle, neću stići da posebno odgovorim na vaša pitanja zato ću postaviti neke tekstove od ranije jer se  tu "kriju" odgovori:
"Noćas je k'o lubenica pun mjesec iznad...." Pun Mesec u Škorpiji ....i još (po)nešto!!!
Šta rade zvezde u periodu od 12.Maja do 19.Maja...
Nedeljni horoskop (12.Maj - 19.Maj)
ZVEZDE U MAJU
Ljubav u Maju.... Ili Venera u Maju :-))
Jupiter trigon Saturn ....dobitna kombinacija! 
"Čuvaj moje srce".....Mesec u Biku...Jupiter trigon Kiron.... 
Don't Give Up.... Saturn trigon Kiron

I jedan odgovor na sva pitanja.... "Don't give up"!!!

 

Don't Give Up 

 

Нема коментара:

Постави коментар