уторак, 13. мај 2014.

"Noćas je k'o lubenica pun mjesec iznad...." Pun Mesec u Škorpiji ....i još (po)nešto!!!

Sutra tačno u 9:15pm CET nad ovim delom sveta Pun Mesec - u Škorpiji na 23*

Mnogi su već spremni da ga okrive za svašta...
Mesec će nekoliko sati pre tačne opozicije sa Suncem biti u tačnoj konjukciji sa Saturnom na 19* Škorpije, tako da će ovaj Pun Mesec imati i "miris i ukus" Saturna!
On je bitan onoliko koliko inače utiče na vaš život svojim tranzitom kroz Škorpiju, posebno sada kada je retrogradan (nešto manje od polovine tog retro puta)...
Dakle, ovaj Pun Mesec bi mogao da OSVETLI i simbolično i stvarno (ako ne bude oblačno :-) sve ono sriveno i "duboko negde zakopano"....
Saznaćete ili već znate onoliko koliko se inače bavite tim stvarima i ako se bavite.... Jer Saturn nije tu gde jeste od juče! Ovaj Pun Mesec će pokrenuti neke osetljive tačke: neke VAŠE aspekte (Saturna i Nat planeta), neke NAŠE tranzite (Saturn - Jupiter)...

Poslednji "trzaji" Velikog krsta....
Imate nekoliko tekstova na temu Punog Meseca u Škorpiji (ništa novo nemam da dodam) i samo još jednom koga interesuje proučite šta bi on mogao da nam donese ....svakome već prema položaju u natalnom horoskopu!!! Ova priča sa Saturnom je takođe veoma bitna jer je on na neki način postao deo Velikog krsta - koji je zbog dozvoljenog orbisa delovanja aspekata još uvek prisutan. Kako deo? Jer je u trigonu sa Jupiterom u Raku.....pa je on ovde više u dobroj ulozi.....
A kakvo je stanje u Velikom krstu?
Retrogradni Mars je stigao na 9* Vage, Jupiter je već na 17* Raka, Uran na 14* Ovna i retrogradni Pluton jedini još uvek na 13* Jarca!!!

Venera kao okidač Velikog krsta
U priči je od skoro i Venera....Ona je sada na čuvenom 13* Ovna!!! Sutra kada je i Pun Mesec, Venera će biti u KVADRATU sa retrogradnim Plutonom u Jarcu....Šta je ovde bitnije od svaga? To što je u igri retrogradni Pluton u Jarcu a on je kao što znamo jedan od vladara Škorpije. I drugi vladar Škorpije je u igri - retrogradni Mars u Vagi!!! U tome je poenta!!! A sve u vreme Punog Meseca u ŠKORPIJI!!!
Već 15.Maja, dan posle Venera još jednom u glavnoj ulozi.....zbog KONJUKCIJE sa Uranom sada na 14* Ovna!!! Još jedan okidač!!!
Venera kvadrat Pluton - preko Plutona biće aktivirana jaka energija ŠKORPIJE: i energija retrogradnog Saturna u Škorpiji i energija Punog Meseca u Škorpiji!!!

Energija Škorpije: regeneracija, strast, sex, istraživanje, podzemna mesta, magnetizam, tajanstvenost, špijunaža, sarkazam, mržnja, osvetoljubivost, operacije, smrt., ali i čin rađanja. Kada su emocije u pitanju to je onda ljubomora i strast. Škorpija simboliše i tuđ novac, podršku drugih ljudi, porez, novi početak... Ostatak o ovoj energiji u tekstu o Saturnu u Škorpiji!

Veliki vodeni trigon kao spas?.....
Ko veruje u čuda....čuda će se i dogoditi!!!
Ako Pun Mesec osvetljava ono što je skriveno.....retrogradni Saturn zajedno sa Jupiterom u Raku će biti tu ako zatreba (mnogima će zatrebati)... Njega smo već imali tako da možemo znati kako bi on na nas mogao da deluje.....Retrogradni Saturn na 17* Škorpije je upravo deo Velikog vodenog trigona!!! Zajedno sa Jupiterom u Raku na 17* i Kironom u Ribama na 17*!!! Veliki vodeni trigon ima neku isceliteljsku energiju i donosi: nadu u moć isceljenja Jupiter - nada), podršku ako zatreba (Saturn), melem za rane (Kiron)....I svi su tu baš kada treba!!! Jupiter da nam da potrebnu nadu da će biti bolje, Saturn da nam kaže možete vi to, i Kiron da zaleči rane gde ih ima i ako ih ima!!! Ko veruje u čuda - čuda će se i dogoditi!!!
Pun Mesec u Škorpiji je ovde više kao energija ČIŠĆENJA!!! Energija Škorpije na delu. Čišćenje za neku novu energiju!!! Čišćenje od svih "otrova", od svega dotrajalog, ustajalog, od svega što nas je pritiskalo, zaustavljalo u razvoju....od svega što nas je vuklo i vuče na dno, na dole!!! Kulminacija nečega, a otvoren put za nešto novo - za neki novi početak!!!

Ok, tu je i Venera....rekoh već kao mogući okidač!!!
U kvadratu sa retrogradnim Plutonom i konjukciji sa Uranom!!!
Venera će pokrenuti energiju Škorpije ali kroz kvadrat onu energiju posesivnosti, opsesija, ljubomore, strasti i energiju "sve ILI ništa".... Da je lako, nije lako! Da je potrebno izgleda da jeste!!! Konjukcija sa Uranom će da zatrese drvo ili kavez :-))). Ali vrlo moguće je da će doneti i neko razrešenje!!! Kakvo? Pa koliko nas - toliko i mogućih scenarija!!! Mogla bih da ispišem strane i strane, ali ipak neću. Dovoljno sam vam nagovestila sve ostalo je na energijama!!! 
Mnoge veze i odnosi biće na iskušenju ili u izazovu!!! Šta valja - opstaće!!! Toga ste i sami svesni! Mnogima će sigurno pomoći Veliki vodeni trigon, ali ne treba zaboraviti ni prisustvo Velikog krsta!!! 
Jeste komplikovano, ali život je takav.....vrlo živ i promenljiv! Danas smo gore, sutra smo dole....i sve ide u krug i u ciklusima.... Lekcije se ređaju jedna za drugom.....a mi smo tu da učimo i da naučimo!!! Kako ko.... neko lekcije savlada odmah, neko mora da ih ponovi nekada na lakši nekada na teži način. Ne paničite!!! Sve što treba da ode otićiće samo.....ako je vaše - vratiće se, ako nije nije ni bilo vaše!!!

I ovde nije kraj.....
Merkur u Blizancima je takođe tu da pomogne!!! On će biti u SEKSTILU sa Venerom u Ovnu, u TRIGONU sa retrogradnim Marsom u Vagi, u SEKSTILU sa Uranom u Ovnu....ALI i u inkonjukciji sa retrogradnim Plutonom u Jarcu!!! Odakle sada ova inkonjukcija pitaće se neko :-)). Pa u životu ništa nije crno ni belo....nekada na sreću, nekada na žalost. 
Šta je inkonjukcija: kada se dve planete nađu u znakovima koji nose različite energije....ovde Blizanci - vazduh i Jarac - zemlja! Neusklađene energije....Za razliku od kvadrata i opozicije ovaj aspekt nosi neku čudnu napetost, ali ipak imaju i nešto zajedničko! Opozicija je 180* inkonjukcija je 150* između planeta. Ako planete ulože mali napor mogu i da se prilagode. Tako je u teoriji ali da li je uvek i u praksi? Kao da nosite tesnu odeću ili obuću. Da se vratim na aktuelnu inkonjukciju: Merkur/Pluton bi mogli da unesu neku zabunu u logično razmišljanje! Ova inkonjkcija će biti aktuelna sutra za vreme Punog Meseca, ali tu su i ostali aspekti Merkura a oni su svi redom jako dobri!!! Savet je da se usresredimo na pozitivne Merkurove aspekte, da probamo da ih prepoznamo i aktiviramo što je više moguće....o svim aspektima Merkura imate u nekoliko tekstova na Blogu i u ZVEZDAMA U MAJU  i u nedeljnom izveštaju!!! 

Ovde bih izdvojila aspekt: Merkur sekstil Venera....sekstil je dobra energija, možda je slabija od trigona ali je dobra!!! Sem toga ovaj sekstil će biti poprilično prisutan...a on je interesantan. Ako mu pružite šansu može vam se naći kada zatreba: da pričate, pišete, mislite i ljubavi, da komunicirate, da vodite ljubavne razgovore, da se susrećete sa vama bliskim osoboma i da opet pričate, da se smejete, da humor bude deo priče ovih dana, da se ljubite, grlite, pevate, plešete, da zbunite "neprijatelja" :-)).


"Tanka je linija sto spaja i razdvaja".....
I Veliki kardinalni krst i Veliki vodeni trigon i Pun Mesec u Škorpiji su tu....ali ipak nekako se najviše u ovom trenutku izdvojila VENERA u Ovnu sa svojim aspektima!!! 
"Mi nismo mogli zajedno
a teško nam je razdvojeno"...
I samo četiri dana posle Punog Meseca Venera će imati još jedan KVADRAT sa Jupiterom u Raku.....Da li kao šlag na tortu ili kao višnja na šlagu ....videćemo :-)))
"A gore usred zvijezdica
vidim sliku tvog lica
u noći punog mjeseca"



I ne treba zaboraviti da u svoj ovoj gužvi Mars se "priprema" da krene napred. Zvanično on napred kreće 20.Maja....samo nekoliko dana posle svih ovih dešavanja, ipak pun efekat tog kretanja napred osetićemo ipak malo kasnije....Ali da Miško kreće napred kreće....


  Noćas je k'o lubenica pun mjesec iznad...

 

Нема коментара:

Постави коментар