петак, 5. август 2016.

Venera u Devici (tranzitna)



Dok je Venera boravila u Lavu bila je sve samo ne skromna i povučena... Sada će se promeniti.
I ako ne treba raspravljati o ukusima ovde je baš o tome reč - ko šta voli (Venera). 

Ova Venera ovde u ovoj energiji voli skromnost i rezervisanost, voli red i čistoću, tačnost. Vrlo je odan partner ili prijatelj, odan i lojalan. Ona ne pokazuje javno svoja osećanja, ali vrlo je osetljiva na dodir, čulnost je jedna od bitnijih osobina ove Venere. I kreativna je naravno, zbog Merkura vladara Device to je obično povezano ili sa pisanjem ili nešto sa rukama. I tačno je da voli (Venera) da bude na usluzi (Devica) onima koje voli. Pomalo je usamljenik ali baš je to ono što intrigira i što je čini privlačnom.



"Da te bar mogu probuditi, kavu ti skuhati, 
u krevet donjeti...pa te poljubiti..."

Venera u Devici obično igra na sigurno, posebno po pitanjima srca, tek kada oseti da je voljena napraviće neki potez. Jako je dobar slušaoc, može satima da sluša ono što priča neko ko je zaokupirao njenu pažnju. I kada i ako kritikuje zapravo ona pokušava da pomogne. Spremna je na one male stvari koje život znače u svakom trenutku, voli i zahvalnost (što da ne). 
Kada ova Venera prestane da kritikuje to znači da joj više nije stalo....

Kada ova Venera kaže da vam je potrebna dijeta ona će uraditi i više od toga držaće dijetu zajedno sa vama. Ako vam kaže da vam je haos u životu, kući...ili bilo gde, ona će se potruditi da taj haos sredi zajedno sa vama.. I kao u filmu "Odbegla mlada" neće znati na koji način voli jaja: kuvana, na oko, kajganu, poširana.... ješće ono što i vi volite...i pri tom će se osećati dobro.
U intimi će možda biti neko vreme suzdržana i stidljiva, ali samo neko vreme, jer čim istraži telo i pronađe sva "ona mesta", biće sve samo ne suzdržana.

Venera u Devici skoro sve rešava razgovorom.
Vrlo često se nađe u odnosu gde je potrebna, pronađe ili je pronađu ljudi sa problemima, problemi zavisnosti, problemi sa zakonom, ili bilo koji problem koji ona uvek može da reši....ona uvek pokušava nekog da spase....a pri tom često zaboravi ili zapostavi svoje probleme. Da bi volela potrebno joj je da se oseća korisnom. 
Veneru u Devici će privući pamet, logičnost, praktičnost, čistoća. 
Ona voli male stvari i jednostavan život, ali isto tako ova Venera ako nema savršenu ljubav radije neće imati nikakvu ljubav. 
Venera u Devici koja je zemljani znak mnogo voli prirodu.
Zapravo i sama Venera u Devici je kao neki cvet... neki krhki i osetljiv kao orhideja ili sa bodljama kao ruža :-), sve zavisi od aspekata. Veneri u Devici je potrebno da zna, da razume, da ima što više informacija, detalja.... 

"da se bar mogu zaljubiti u malu seljanku 
na nekom proplanku gore u svemiru..."


U vreme tranzita Venere kroz Devicu:
Mnogi od vas će želeti "da se nađu" svojim partnerima, prijateljima i bliskim ljudima... da za njih učine nešto korisno, da budu uslužni i to je za ovu Veneru jedan od izražavanja ljubavi!
Poneko od vas će se možda malo povući, neko će analizirati svoju vezu do detalja,
partnera će staviti pod lupu i možda uočiti neke nedostatke....oni sami koji nisu u vezi, analiziraće zašto su sami.... :-),
Ako ste sami i ako je na vidiku neka nova veza sa ovom energijom nećete previše žuriti, jer moto ove Venere je polako...ili  "Gledaj, ali ne diraj", prvo upoznavanje, pa sve ostalo a onda se možete i te kako iznenaditi :-), zapravo druga strana se i te kako može iznenaditi. 
Ponekad zaista vredi čekati, imajte to na umu dok Venera prolazi kroz energiju Device!


Oni koji vole da pišu, oni koji su talentovani i kreativni u vreme ovog tranzita mogu da dobiju inspiraciju za pisanje, ovo je energija kreativnog izražavanja kroz pisanje. 
Ovo je idealno vreme za pisanje...od spiskova, poruka, vreme je za pisma, pesme, knjige. Ako ste veštiji sa rukama, ovo je vreme za kreativnost...od crtanja, do šivenja...još ako volite detalje :).

Ovo je vreme za detalje, sitnice (koje život znače).
Da se nekome nešto pokloni, učini neka pažnja dobrotom i praktičnim gestom. Dobra je ovo energija da budete korisni...i nekome potrebni. Obiđite partnerove roditelje, zalivajte mu cveće ako nije tu, odnesite veš na pranje :).
Sa ovom energijom mogli bi da budete kritični (sa lošim aspektima i prekritični); mogli bi da napravite spiskove ZA i PROTIV....i ljubavni spisak i bilo koji drugi spisak...poslovni, u vezi zdravlja (Devica).

Moguće je da ćete poželeti, imati potrebu da budete savršeni, uslužni. Da li ćete (po)želeti da budete negovateljica (ne znam reč za muškarca u toj ulozi :), možda ćete biti kritičari, baviti se detaljnom analizom, praviti pomenute spiskove, sve ovo zavisi od kuće kroz koju će Venera u Devici prolaziti, ali i aspekata i tranzitnih i onih sa vašim planetama.

Neko će odjednom postati uradan, neko obrnuto aljkav.
U ljubavnom životu bi mogla da krene deviza "gledaj ali ne diraj", čednost na ceni :)), ili baš suprotno možda vam položaj ove Venere probudi neslućene strasti i senzualnost....
Iskazivanje emocija onim malim sitnim stvarima i detaljima koje život znače.
Mali znakovi pažnje, praktični gestovi, koji nekome mogu olakšati život....i ulepšati ga.
Mnogi će se "naći" partneru, prijateljima, bliskim ljudima, učiniti neko dobro delo, uslugu, nešto korisno. Biće i onih koji će analizirati nešto do besvesti, neku emociju, ljubavnu priču, partnera...finansijsku situaciju.
Neko će se na poslu ili preko posla zaljubiti, primetiti da ga kolega drugačije gleda nego obično, neko će možda upoznati nekog u belom mantilu.


U vreme ovog tranzita, mnogima od vas posao može postati ljubav, ili bi mogli da (za)volite svoj posao, ili da ga više volite nego inače, na poslu da se zaljubite, da se zaljubite u nekog u belom mantilu....ili neke druge boje. Ako niste zaposleni ovo je povoljan period da se zaposlite. Svakodnevne obaveze mogu biti mnogo lepše sa ovom Venerom. Ko bolje od nje može naterati nekog da uredi život, ljubav, životni prostor. Da u život unese više higijene, čistoće.....ili baš možda zbog nje (i nekih aspekata) da vas ulenji, da vam dođe period da budete aljkavi....sve suprotno od onog što za ovu Veneru važi.

Fizički izgled? Ozbiljan je to posao za Veneru u Devici.
Ishrana takođe....(posao, teretana, tuširanje, zdrav ručak...). U narednom periodu mnogi će biti opterećeni ovim stvarima. Da li ćete bogoradati po ceo dan što je veš svuda samo ne tamo gde treba i čisti i onaj prljavi, da li ćete odjednom pomisliti da nema dovoljno veša, garderobe....

Možda će vas naterati (ova energija) da s vrata pitate "gde si do sada" :-), s kim si bio/bila....ili ćete pitati jesi li gladan/gladna, treba li ti šta, trebam li ti...., izgledaš umorno, da li te nešto boli...sigurno te ne boli ništa :).
Ili ćete jednostavno pitati kako je proveo/provela dan i slišati....slušati! Možda će vas inspirisati da uđete u sobu, spavaću, dečiju, bilo koju i na prašini ispišete poruku.
Sve ovo vam su neka moja iskustva....ja sam rođena sa Venerom u Devici!

Devicama će doneti ugodne trenutke (0° -  konjukcija). Neće se najbolje slagati sa energijom Riba (180° - opozicija), kao ni sa energijom Ovna i Vodolije (150° - inkonjukcija), potrebna je energija prilagođavanja, sa energijom Bika i Jarca se već jako dobro slaže (120° - trigon), ove energije imaju zajednički jezik i interes, sa energijom Blizanaca i Strelca je u sukobu (90 - kv°adrat), sa energijom Raka i Škorpije je u energiji slaganja, saradnje (60° - sekstil), sa energijom Lava i Vage je u dobrim komšijskim odnosima (30°- polusekstil).

Sanjala sam,i ti snovi su kasnije promenili moje ideje. 
I promenili boju mojih misli. (Emili Bronte)

“Kada bi sve nestalo sa zemlje, a on bi jedini ostao na njoj, 
opet bi imala želju da postojim. 
Ali kada bi on nestao, ili kada nas više ne bi bilo, 
svet bi postao za mene stranac i to moćan, razoran.”
Orkanski visovi (Emili Bronte)

Poznati sa Venerom u Devici: Katrin Denev, Sofija Loren, BB Brižit Bardo, Natali Vud, Ingrid Bergman, Emili Bronte (Orkanski Visovi), Džulija Roberts, Odri Tatu ("Ameli Pulen"), Mila Kunis, Katrin Zita Džons, Kejt Vinslet, Šarliz Teron, Melani Grifit, Gven Stefani,  Kim Kardašijan, Pink...Eminem, Robert Redford, Alen Delon, Mik Džeger, Džon Lenon, Robert De Niro, Antonio Banderas, Patrik Svejzi, Sting, Leonard Koen, Lučiano Pavaroti, Nil Amstrong, Luis Armstrong, Brajan Feri, Luj Viton, Čarls Bukovski, Fridrih Niče... 

VENERA

Energija Device
Devica je: promenjljiv, zemljani, pasivan znak.

Vladar Device je Merkur, 6.kuća je prirodna kuća Device... 
U grupi je (zemlja) sa Bikom i Jarcem
Osnovna fraza je: Ja analiziram, ključna reč: Praktičnost

Devica vlada: 
probavnim traktom, crevima, jetrom, pankreasom, donjim abdomenom.....
Devica vlada: Brazilom, Egiptom, Grčkom, Hrvatskom, Kritom, Slovenijom, Turskom, Urugvajem, Severnim Vijetnamom...
Devica vlada: Atinom, Parizom, Moskvom, Zagrebom, Tuluzom, Lionom, Los Anđelosom, Strazburom, Bostonom, Jerusalemom...


Red, rad, disciplina...Devica :-)
Devica nosi energiju marljivosti, praktičnosti i organizacije, pre svega ali sklonost ka analizi, detaljima, logici. Energija red-rad-disciplina!!! To je i energija suzdržanosti, trezvenosti, i kontrolisanja emocija, energija nenametanja, uslužnosti, skromnosti, poštenja. Međutim ako neki aspekti malo "začine" celu priču u vidu nekih kvadrata i opozicija eto i energije kritičnosti, sitničavosti, mrzovolje, sebičnosti, skeptičnosti, zajedljivosti, hipohondrije, sa ovom energijom ponekad od drveta ne vidimo šumu!!! 
U pozitivnim aspektima ova energija je: analitična, metodična, praktična, studiozna, precizna, čista, prefinjena, humana, perfekcionistička.... U negativnim aspektima ova energija je: kritična, skeptična, sa strahovima od siromaštva i bolesti, ili preterano pedantna ili vrlo aljkava, sklona melangoliji, svađalačka...

Devica je: Apoteka, armija, biblioteka, bolest, birokratija, Creni Krst, detalji, devičanstvo, fizička kultura i obrazovanje, gen, higijena, industrija, inspektor, jelovnik, kritikovanje, kućna pomoćnica, kućni ljubimci, lek, lekar, majstor, mapa, matematika, naučnik, obaveze, odevanje, ostava, pacijent, papir, pisaći sto, pesak, plaža, stanari, podstanari, policija, pouzdanost, proizvod, prva pomoć, slagalice, radnik, recept, red, saradnik, sekretar, skladište, statistika, studioznost, šah, šivenje, školska klupa, tačnost, tehničar, tekstil, trava, trpezarija, veterinar, voćnjak, vojska, volonterski rad, zakupac, zanatlija, zaposleni radnici, zaposlenje, zdravlje, žetva....


*6.kuća: ovo je kuća svakodnevnih navika, obaveza, pa i briga... kuća rada, posla, usluga (koje pružamo drugima) i uslužnosti.. Kuća u kojoj možemo videti zaposlenje, zaposlene, kolege, radnu atmosferu, naš odnos prema radu i poslovima kojima se bavimo, poslovnu orjentaciju...Ali i recimo stanare (ako iznajmljujete nešto) kućne ljubimce. Pokazaće vašu garderobu, način na koji je nosite, šta volite da nosite, higijenu, način ishrane...ali ovo je i kuća zdravlja i našeg odnosa prema zdravlju, naravno suprotno od toga su bolesti, ovo je i kuća rođaka, tetke, ujaci, stričevi...Prirodna kuća Device, vladar Merkur.
 

Нема коментара:

Постави коментар