петак, 9. септембар 2016.

Srećo, gde si.... :-))), Jupiter u Vagi za znakove i kuće....

Kada god spomenemo Jupitera pored one priče da širi, donosi ekspanziju, uvećava i sl., pomislimo i na sreću. Šta je sreća? Poprilično je subjektivna stvar. Ono što je za mene sreća možda za nekog nije i obrnuto, ali da ima veze sa osećanjem ispunjenosti i osećanjem da smo zadovoljni životom ili nečim iz našeg života sigurno ima. Ja neću mnogo da pametujem, priča o sreći je toliko široka da svakom od vas ostavljam da imate svoj pogled na sreću. 
Pomislite na to što je za vas sreća i to je to....
"Srećo reci mi"....
Za nekog je sreća posao, za nekog novac, uživanje u životu, zdravlje, zadovoljstvo, za nekog ljubav. I svi smo u pravu :-))). Moje mišljenje je da sreća nije negde tamo i da ne postoji izvor sreće, a ako i postoji da je on u nama samima... 
Ovo je citat koji po mom mišljenju najbolje opisuje sreću:
"Izvor naše sreće je u subjektivnim osobinama: plemenitom karakteru, poduzetnom duhu, sretnom temperamentu, vedrom umu i zdravom telu." (Šopnehauer)
Ali i ovo:
"Sretni nikad ne razmišljaju o sreći. To je posao za nesretne. Svi primete sreću u nesreći, a o nesreći u sreći razmišljaju samo blesavi. I iskusni..." (Đorđe Balašević)

Sreća je stanje uma....definitivno!
Sreća je za mene u malim stvarima, trenutcima, nekim mirisima... Sreća je kada smo zdravi, ali i kada su zdravi svi oni koje volimo, kada smo zadovoljni životom, kada volimo i kada smo voljeni, kada mirno spavamo jer nam je mirna savest. Sreća je kada vas neko čvrsto zagrli i to baš u trenutku kada nam je zagrljaj potreban :-))), kada imate prave prijatelje, sreća je i ako smo uspeli da sačuvamo dete u nama....Sreća je kada usrećimo druge....sreća ima smisla kada se podeli sa nekim...

Srećo, gde si.... 
Sreća nije tamo negde....u budućnosti ona je tu, ona je sada, ona je u vama, u vašem karakteru....i kako je ovo astrološki Blog i zvezdani zapis sreća je negde u vašem horoskopu koji je zapravo naš karakter. Za sreću je "zadužen" Jupiter (ali i Venera).... Naravno nikada sami, već u saradnji sa ostalim planetama. Preko Jupitera možemo prepoznati nečiji stav ili odnos prema sreći. Često ste sigurno čuli da je neko rođen pod sretnim zvezdama.... 
Ok, ali svi smo rođeni pod nekim zvezdama....
Moj Jupiter u Ribama u 5.kući će vam o sreći reći i ovo: 
Sreća je dostižna, ona je u vama....ako pogledate malu decu videćete prirodnu čistu sreću, možda ćete reći mala deca nemaju brige, deca su slobodna....ali sloboda je u vama....sloboda izbora....možete izabrati brigu ili sreću (radost), ono što izaberete upravo ćete i privući....brige privlače još briga, sreća (ili radost) privlače još sreće...
Možda ćete reći: Svako će izabrati sreću.... razmislite još jednom....
Satite se svog detinjstva, setite se kakvo ste dete bili.... deca ne mare mnogo za budućnost, ona žive u sadašnjosti. I igra im je radost... Probudite dete u vama i igrajte se.. Pronađite decu u drugim ljudima, isprovocirajte ako ne može drugačije i neka se "vaša deca igraju"... Okružite se takvim ljudima, ljudima koji se sećaju kako je bilo biti dete....I uživajte!!!



Još malo o Jupiteru u Vagi...
Zar ima još? Uvek ima još...a na kraju krajeva to je Jupiter a on širi...širim i ja priču :-))). Nadam se da vam neće dosaditi :-))...

Zašto će Jupiteru u Vagi biti dobro? Vagom vlada Venera, Jupiter u energiji Vage je sličan energiji konjukcije Jupitera i Venere, a ta konjukcija je jedna od boljih i lepših u astrologiji....
Trebalo bi da znate gde vam se nalazi natalni Jupiter... tu je negde (ne sasvim jer ništa ne treba izdvojiti  iz konteksta, sve je deo neke celine) vaša sreća... ili odnos prema sreći...
Sada je Jupiter u Vagi...
Sa Jupiterom se kreće u avanturu, sa Jupiterom se uči, putuje, šire vidici, filozofira... Sa Jupiterom ide optimizam, vera, duhovnost, sa njim vidimo širu sliku sveta oko nas... Jupiter je naš odnos prema istini, pravdi, idealima... Sa Jupiterom idu i preterivanja...
O boravku Jupitera u Vagi imate ovde:
http://zvezdanindnevnik.blogspot.rs/2016/09/veruj-u-ljubavjupiter-ulazi-u-vagu.html
Kada Jupiter promeni znak on bude obojen energijom tog znaka...
Od danas u 13:18 CET Jupiter će boraviti u Vagi...


Tamo gde se Jupiter nađe - otvara put ka sreći.....
Prvo što treba da pronađete znak Vage u svom horoskopu.
Zatim da ustanovite kojom kućom vlada Vaga.
Ta oblast će biti pod uticajem Jupitera sve dokle boravi u Vagi.  
Jedna mala primedba. Obično jedan znak bude u dve kuće: pre vrha kuće i posle vrha kuće. Jupiter će naravno ići od početka Vage do kraja i prolaziće dakle (negde) i kroz dve kuće. Vrh kuće u Vagi je bitan jer je to "osetljiva tačka" prelazak Jupitera preko te tačke obično osetimo. A to je zapravo samo menjanje energija koje određene kuće nose.


Evo primera: 
U ovom primeru Vaga je vladar 1.kuće, samim tim Vaga je i ASC (ascedent). Jupiter će u ovom primeru na samom ulasku u Vagu boraviti najpre u 12.kući (jedan veći deo) i nosiće energiju 12.kuće, pa i opis mogućih "scenarija"dešavanja. Tri puta će preći preko vrha 1.kuće i ulaziti u 1.kuću i tada nositi energiju 1.kuće.
28.Decembra 2016. tačno (egzaktno) u 17:33 CET biće na ASC (20*47'), istog dana u 20:33 CET prelazi u 1.kuću (prvi put). I to će biti značajna promena jer kao prvo to je ASC, drugo 12.kuća i 1.kuća se po značenjima prilično razlikuju da ne kažem drastično!!! Jupiter u Vagi će do 28.Decembra nositi energiju 12.kuće, od 28.Decembra u 20:33 nosiće energiju 1.kuće!!!
Jednostavno, zar ne? :-)). Kada Jupiter uđe u Vagu  9.Septembra, zateći će se u 12.kući. Posle izvesnog vremena (oko 4 meseca) tačnije 28.Decembra preći će preko vrha 1.kuće (ASC) i ući će u samu 1.kuću gde će boraviti do 18.Marta kada će ponovo preći preko ASC i vrha 1.kuće (drugi put) u retrogradnom hodu i ponovo preći u 12.kuću tačno u 06:33 CET. 25.Avgusta 2017. ponovo će biti na ASC i preći će u 1.kuću (treći put) i tu će ostati do kraja boravka u Vagi do 10.Oktobra...i nastaviti svoj put kroz prvu kuću ali od tada u Škorpiji!

I da ne paničite :) ako vam ni jedna kuća ne počinje u Vagi
To znači da vam je Vaga "uklještena". A to nikako nije kao kada se uklještite u vrat ili krsta recimo :)), ne boli u svakom slučaju. Uklješteni znaci imaju svoju priču...Uklješten znak nosi energiju kuće u kojoj se nađe (ako je uklješten recimo u 2.kući onda nosi energiju te kuće...)
Uklješten znak ima energiju zastoja, nekih (po)teškoća....
Planete u uklještenom znaku nazivaju se umetnute....U ovom slučaju Jupiter ima nekih poteškoća da se izrazi sasvim. On je ovde pomalo sputan i ograničen.... ne ispoljava sve osobine u punoj energiji....

Tranzitni Jupiter u Vagi se nalazi negde u vašem horoskopu potrebno je samo da ga locrate....
Ako znate kroz koju kuću ili kuće će Jupiter prolaziti za vreme tranzita kroz Vagu vama je lako jer ćete samo uklopti priču o Jupiteru u Vagi sa kućama! 
Teže je za one koji to ne znaju. Zbog njih sledi objašnjenje: 

Prema prirodnom horoskopu Jupiter u Vagi....donosi:

  • Ovnovima - Vaga je 7.kuća,  Jupiter ulazi u znak koji je tačno preko puta vašeg znaka, to je ona priča JA - TI ili JA - SVI ostali. Ovo je i priča o odnosima "jedan na jedan". Sve veze, odnosi emotivni, bračni, porodični, prijateljski, poslovni, biće obojeni energijom Jupitera u Vagi. Jupiter će tu da proširi ono što zatekne! Jupiter ovde pruža lepe mogućnosti, mada one zavise od aspekata! Da li se to negde već čuju svadbena zvona, da li će se kupovati burme :-)). Da li se tamo preko puta vas Ovnovi nalazi ljubav vašeg života, ona "izgubljena" druga polovina? Da li je to neka ljubav, veza, brak (Vaga) na daljinu (Jupiter) ili se na put mora da bi se neko upoznao i zavoleo. Možda je to neki stranac ili neko ko samo često putuje. Ovnovi koji nisu sami možda će na neki zajednički put, obnovljen medeni mesec ili sl. 
  • Svim Ovnovima ali i vama koji niste Ovnovi a Jupiter vam prolazi kroz 7.kuću ovo je odličan period za partnerstvo, brak, dobre međuljudske odnose, učenje o sebi kroz partnera, period da se veze učvrste ili ostvare nove, period u kome možete raskinuti partnerstvo ako ono već neko vreme ne funkcioniše dobro (sa Jupiterom ovde to se lakše podnosi), ovo je i dobar period za kontakte sa bogatim ljudima, bolje finasije kroz partnerstvo, uspeh u ortačkim poslovima, dobitak od javnih poslova, uspeh pred publikom, uspeh u sudskim procesima... Međutim ako aspekti nisu povoljni sve ovo može da bude drugačije (obrnuto). Ovo je i kuća takmičenja, borbi, duela, rivalstva, javnih neprijatelja, oponenata, kuća razvoda, tužbi, obratite pažnju na sve ovo posebno zbog aspekata koje ćemo imati tokom ovog tranzita!
  • Ovnovi, nadam se da ćete pronaći to za čim tragate u ogledalu Jupitera u Vagi! 
Ovnovima će Jupiter u Vagi biti u opoziciji, što bi ovaj boravak Jupitera u Vagi mogao da oteža. Opozicija je aspekt suprotnosti. I ako važi ono suprotnosti se privlače imajte na umu da se slično sličnom raduje! Mogući su antagonizmi,  razdvajanja, raskidi... Najviše zbog toga što Uran tranzitira (prolazi) kroz Ovna i što će Jupiter biti tri puta u egzaktnoj opoziciji sa Uranom, ali i u kvadratu sa Plutonom u Jarcu!!! Bez obzira na znak, svi vi koji imate neke planete u Ovnu, Jupiter u Vagi će biti u opoziciji sa tim planetama (u nekom trenutku). Pripazite jer će na vas najviše uticati T-Kvadrat!!!
  • Bikovima - Vaga  je 6.kuća, Jupiter ovde obećava više radosti, više optimizma, što za ovu kuću dnevne rutine i svakodnevnog života i nije loše zar ne? Ovo je i kuća usluga, posla i zdravlja, odevanja. Neki Bikovi će se posvetiti nekom novom načinu ishrane i pristupu zdravom životu, isprobati neko novo sredstvo koje podiže energiju i čisti organizam. Neki Bikovi će promeniti posao, ili samo kancelariju a ona lepša i svetlija, neko će proširiti znanje u vezi posla kojim se bavi, više putovati zbog posla, možda dobiti neku značajnu povišicu... Možda je to i neki posao vezan za inostranstvo. Gde su tu ljubav, veze, odnosi, brakovi.. tu negde treba ih samo uklopiti. 
  • Svim Bikovima ali i vama koji niste Bikovi a Jupiter vam prolazi kroz 6.kuću ovo je dobar period da se bavite poslovnim odnosima, vezama, zakonima, pravdom, jedinstvom...nekim ugovorima, pregovaranjima, posredništvom, politikom....Bolji odnosi sa kolegama. Nekome sledi duži poslovni put. Možda ćete pronaći poslovnog partnera, ortaka i sl. Biće i onih koji će raditi sa bračnim partnerom ili će možda upoznati nekog tu negde na poslu ili preko posla ko bi mogao da postane bračni partner jednog dana...Biće i onih koji će želeti da se pozabave oblačenjem i da u svoju garderobu uvrste neki komad sa potpisom možda neku Karl Lagerfeld bags :-)). Neko će dobiti ili kupiti nekog kućnog ljubimca, priuštiti sebi pomoć u kući. Obratite pažnju na zdravlje, posebno na bubrege, mokraćni kanal, kožu, jajnike, vene (Vaga)!!!
  • Bikovi, opustite se život je lep!
Bikovima će Jupiter u Vagi biti u inkonjukciji, što prevedeno znači da će biti potreban period prilagođavanja. Inkonjukcija nije trigon ali nije ni opozicija već je "nešto između" i zbog toga je potrebno prilagođavanje. Bikovima je Jupiter u Devici bio u trigonu, kada Jupiter sledeće godine bude u Škorpiji biće u opoziciji. Zbog svega ovog sadašnji tranzit Jupitera u Vagi je za Bikove period prilagođavanja za nešto što tek dolazi ali za godinu dana. Bez obzira na znak, svi vi koji imate neke planete u Biku, Jupiter u Vagi će biti u inkonjukciji sa tim planetama (u nekom trenutku). Pripazite!
  • Blizancima - Vaga  je 5.kuća, tako da Blizanci mogu da očekuju emotivno buđenje, buđenje romantike i romanse, buđenje "unutrašnjeg deteta", pojačanu kreativnost i otkrivanje i širenje svih talenata koje imaju, bez obzira da li ste u vezi ili niste. Negde je to potreba za zabavljanjem, uživanjem, druženjem. Oni koji su u vezi potreba da se ljubav proširi, možda "podigne na viši nivo", kruniše brakom. Oni koji su već u braku Jupiter će proširiti ono što zatekne (dobro ili loše). Ovo je i potreba za decom, rađanjem i ako ste sami i ako ste u vezi, čak i ako imate već decu, možda je vreme za drugo, treće...dete. Negde je to potreba da vašu decu pošaljete negde na neko školovanje, ulaganje u obrazovanje dece, deca bi mogla da biraju školovanje koje ima veze sa zakonom, pravdom ili sasvim suprotno sa umetnošću, kreativnošću, lepotom, dizajnom... 
  • Svim Blizancima ali i vama koji niste Blizanci a Jupiter vam prolazi kroz 5.kuću ovo je dobar period za ljubav, romantiku, zabavu, uživanje, kreativnost, hobi, odmor, decu...Za fizičko i mentalno uživanje. Ovo je pre svega kuća ljubavi pa više (Jupiter) ljubavi, romantike, promiskuiteta... Mnogi od vas će se u ovom periodu veriti. Češći odlazak na mesta gde se uživa i zabavlja, izleti, restorani, stadioni, koncertne dvorane, koncerti...Ovo je i potreba za rekreacijiom, nekim hobijem...Mnogima će u vreme ovog tranzita u život ući nova ljubav, ona koja možda ide ka bračnim vodama jednog dana...Neko će se baviti lutrijom, rizičnim ulaganjima. Odnosi sa decom mnogo bolji, trudnoća je ovde vrlo moguća... Ovo je i priča o usvojenoj deci. Intezivniji društveni život, period za godišnji odmor koji se pamti...romantični odmor u dvoje, za neke od vas drugi medeni mesec. Period za kreativno izražavanje.... 
  • Zablistaćete Blizanci, na pozornici života, poklonite se i počnite!!!
Blizancima će Jupiter u Vagi biti u trigonu, što je jako lepa energija i vrlo povoljan uticaj. Blizanci će zajedno sa Vodolijama osetiti vrlo povoljan uticaj tranzita Jupitera kroz Vagu nešto više od ostalih znakova. Blizanci i Vodolije (vazdušni znaci). Bez obzira na znak, svi vi koji imate neke planete u Blizancima, Jupiter u Vagi će biti u trigonu sa tim planetama (u nekom trenutku). Blago vama!
  • Rakovima - Vaga je 4.kuća, a Rakovi najbolje poznaju tu kuću, ovde sve u vezi tranzita Jupitera u Vagi se prenosi na domaći i privatni teren. Od nekih aspekata zavisiće da li je porodica utočište i potreba ili porodica guši i sputava, tu je i dilema ostati ili otići. Da li je dom u kome ste dovoljan ili je potrebno proširenje, uređenje, preselenje možda. Da li je potrebno ulagati u nekretnine, ili videti kako izaći na kraj sa postojećim posebno onim u braku ili vezi stečenim. Neki Rakovi bi mogli da razmišljaju o proširenju porodice. Neki drugi Rakovi bi mogli da razmišljaju o zajedničkom životu sa partnerom sa kojim su neko vreme u vezi. Biće i Rakova koji će možda napustiti svoj dom, porodicu, brak bilo zbog putovanja bilo iz nekog drugog razloga. Negde je to priča o prošlosti, negde o nekim privatnim stvarima, porodičnom moralu, filozofiji, negde o pravnim pitanjima vezanim za nekretnine, finasijskim i sl. 
  • Svim Rakovima ali i vama koji niste Rakovi a Jupiter vam prolazi kroz 4.kuću ovo je dobar period za porodicu, porodične odnose, odnose sa roditeljima, bračnim partnerom ako ste u braku, dobar period za privatni život i privatne poslove. Ovo je vreme da se porodični odnosi poprave ili pokvare, Jupiter širi ono što zatekne. Posebno ako se u vaš život mešaju roditelji, svekrva, tašta...Finansijska podrška od nekog iz porodice, možda i neko nasledstvo, aspekti će pokazati ishod. Privatni posao sa nekim iz porodice, sa životnim partnerom. Ovo je i energija posla i karijere bračnog partnera. Ako ste sami možda upoznavanje nekog preko porodice nešto kao savremeni provodadžija. Ovo je period u kome možete proveriti u kom stanju je vaša duša, ima li nostalgije ako ste negde daleko i sl. Neko će krenuti u istraživanje svojih korena, u obilazak svog zavičaja...
  •   Rakovi otkrijte da li je vaša porodica vaše utočište ili kamen spoticanja... 
Rakovima će Jupiter u Vagi biti u kvadratu, kvadrat nije najbolja energija sem ako je ne posmatramo kao akciju. Kvadrat donosi napetost, nervozu, sukobe, svađe....pa budite oprezni za vreme ovog tranzita. Bez obzira na znak, svi vi koji imate neke planete u Raku, Jupiter u Vagi će biti u kvadratu sa tim planetama (u nekom trenutku).
  • LavovimaVaga je 3.kuća, tranzit Jupitera u Vagi pojačaće i raširiti radoznalost, potrebu za novim informacijama, komunikacijom. Ovo je i veći opzimizam, više radosti, takve i misli, reči i izgovorene i napisane. Pišite Lavovi... Potreba za obrazovanjem, neki će se i vratiti u škole, neko će na neki kurs, testiranje (možda jezika, možda vožnje). Više kretanja, pređenih kilometara. Više druženja od onog "staromodnog" do onih preko društvenih mreža. Neko će se ponoviti kada je prevozno sredstvo u pitanju, to može biti i poklon od partnera. Odnosi sa braćom i sestrama, rođacima će se proširiti, poboljšati. Moguć je rad u medijima, promocije, pisanje, nove ideje...Neko će na neki ljubavni put, a neko će ljubav "pronaći" na nekom putu. Neko će dobiti posetu nekog vama dragog, sa kim ste nekada bili u vezi, nekom ljubavnom odnosu. 
  • Svim Lavovima ali i vama koji niste Lavovi a Jupiter vam prolazi kroz 3.kuću ovo je dobar period za nova znanja i saznanja, bolje (lepše) misli, lepšu komunikaciju generalno, ljubavnu, partnersku komunikaciju. Više optimizma, srećnih vesti i saopštenja, informacija, druženja sa partnerom kraćih putovanja, izleta u dvoje. Ako ste sami možda upoznate nekog u komšiluku, preko brata ili sestre, bliskog rođaka ili prijatelja, na kraćem putu, na ulici, u liftu, na mostu, u autobusu... nekog ko bi mogao da bude "kandidat" za život u dvoje ili brak. nekome će partner otići na duži put. 
  • Uživajte Lavovi u vožnji, biće uzbudljivo!
Lavovima će Jupiter u Vagi biti u sekstilu, lep aspekt saradnje, lepih odnosa....povoljan uticaj.  Bez obzira na znak, svi vi koji imate neke planete u Lavu, Jupiter u Vagi će biti u sekstilu sa tim planetama (u nekom trenutku). Ovo je lepa energija gde se vazduh (Vaga) i vatra (Lav) slažu, gde vatra reaguje na vazduh! Uživajte!
  • DevicamaVaga je 2.kuća, Device će se u vreme tranzita Jupitera u Vagi okrenuti praktičnim stvarima, pitanjima vrednosti i onih životnih vrednosti i onih od kojih se živi - novac. Ovo je priča o zaradi, ličnoj zaradi pre svega, prihodima, profitu, priča o sigurnosti, bezbednosti (koju novac ovde donosi), boljem vrednovanju sebe pre svega. Razmatranje finasijske situacije i širenje iste, i kako privući energiju novca. Možda neki novi poslovi bolje plaćeni. Osećanje da je novac sloboda, sloboda da se uživa u lepim stavrima (Vaga), da je novac (Jupiter) tu da se troši, a Device će već znati kako da se on i na koga potroši: na partnera, vezu, brak...Bitno je da će para biti, ali tu je i mogućnost preteranog trošenja..
  • Svim Devicama ali i vama koji niste Device a Jupiter vam prolazi kroz 2.kuću ovo je dobar period  za ličnu imovinu, finasije, materijalnu i emotivnu sigurnost. Razmatranje da li ste zadovoljni svojom profesijom. Zarada od svega što ima veze sa energijom Vage: preko partnera, sa partnerom, od poslova vezanih za zakon, pravdu, ali i estetiku, modu, dizajn, muziku, organizacija venčanja, javnih poslova...bilo šta gde kreativnost i umetnost dolaze do izražaja. Moguće je i sklapanje nekog ugovora koji će doneti u narednom periodu više novca, bolja primanja. Ovo je i dobar period za poklone, da ih dobijate ali i da vi nekome poklanjate.
  • Device osetićete šta je u životu vredno, ali da ste najvredniji zapravo vi!

Devicama će Jupiter u Vagi biti u polusekstilu, ne previše jak aspekt ali svakako povoljan. Do skoro ste vi Device bile zvezde programa, jer je Jupiter boravio u vašem znaku, red je da još malo osetite blagodeti ovog tranzita. Bez obzira na znak, svi vi koji imate planete u Devici, Jupiter u Vagi će biti u polusekstilu sa tim planetama (u nekom trenutku). Lepi trenuci!

  • VagamaVagama je Vaga 1.kuća :-)). Dugo ste vi Vage čakali na ovu priču, čitavih 12 godina.  Vreme je da pre svega uživate u ovoj energiji. "U nebeskoj lutriji vi ste izvučeni." Imali ste čitavih godinu dana da se pripremite dok je Jupiter bio u Devici (a u vašoj 12.kući). Meditirali ste koliko ste meditirali, duhovno se pripremili, radili na sebi, imali svojevrsnu zaštitu i sada: neke Vage će popraviti svoje odnose, veze, ljubavne priče, ako su one zapele, ako nešto ne valja i sl. Ako je sve kako treba Jupiter će  proširiti, uvećati, uveličati...Možda je vreme za svadbena zvona i zavete, možda ipak samo za veridbu. Mnoge Vage će razmišljati o braku, deci...Neke Vage će na neko putovanje u dvoje....medeni mesec ili samo romantični put. Ako ima onih Vaga koje nisu zaljubljene i koje su emotivno same, ovo je period kada to može da se promeni i da pronađu svoju "drugu polovinu"... 
  • Svim Vagama ali i vama koji niste Vage a Jupiter vam prolazi kroz 1.kuću ovo je dobar period  za ličnu sreću i samopouzdanje, bolje raspoloženje, optimizam, entuzijazam...Sreća (Jupiter) koja se vidi na licu (1.kuća). Uspeh u bilo čemu što preduzmete. Ovo je dobar period za učenje, putovanje, širenje vidika...Za one koji su emotivno sami mogućnost upoznavanja vašeg idealnog partnera, vašu "drugu polovinu" nekog sa kim možete da planirate zajednički život ili brak. Moguća je i ljubav na dužem putu. Bolji odnosi sa ljudima generalno, drugi ljudi (oni preko puta vas) osetiće u narednih dana da ste drugačiji, rekla bih srećniji. Jupiter ovde hoće da proširi telo (1.kuća) naročito bedra i zadnjicu, vene, pa pripazite malo.  
  • Vage, sreća je na vašoj strani iskoristite to!
Vagama će Jupiter biti u konjukciji, ova konjukcija sa Jupiterom spada u bolje posebno ako je sa ličnim planetama: Sunce, Venera, Mars, Merkur....Vage su zapravo u ovom "izvlačenju" najsrećniji znak.... Srećni su i oni sa podznakom Vage...Bez obzira na znak, svi vi koji imate planete u Vagi , Jupiter u Vagi će biti u konjukciji sa tim planetama (u nekom trenutku). Blago vama!
  • Škorpijama - Vaga je 12.kuća, kažu da je Jupiter tu u toj kući anđeo čuvar, a tu u toj kući je sve što je skriveno, tajne neke, podsvest... On je tu da vas Škorpije pripremi za boravak Jupitera u vašem znaku sledeće godine. Malo će Škorpije da uspore, neko će da se povuče, neko da posveti duhovnosti, neko meditiranju. Neke Škorpije će možda imati posla sa nekim tajnama, ljubavnim, partnerskim, bračnim... (Vaga), ali i svim ostalim koje nose energiju Vage. Neko bi mogao da se zaljubi u svog terapeuta, joga instruktora, bračnog savetnika.... Škorpije spremite olovku i papir i zapisujte snove, jer snovi će vam reći mnogo... 
  • Svim Škorpijama ali i vama koji niste Škorpije a Jupiter vam prolazi kroz 12.kuću ovo je dobar period  za sve što se odvija daleko od očiju javnosti, negde u pozadini, "iza kulisa"...Za sve ono što želite da sakrijete od drugih. Ovo je period za emotivno skrivanje, povlačenje, možda u dvoje, ali češće je to povlačenje u samoću. Kako ovde imamo energiju Vage, potreba da se sa nekim usami...možda čak i na nekom pustom ostrvu. Moguć je daleki put u dvoje. Ulazak u tajnu ljubavnu vezu. Tajno venčanje. Radite na sebi, na svom braku (ako ste u braku ili vezi), klonite se zatvorenih ustava, prostora...bolje obilazite crkve, manastire ili druge verske objekte...Suočite se sa podsvešću i strahovima, ovo je dobar period da se "obračunate" sa njima. Obratite pažnju na zdravlje, posebno na bubrege, mokraćni kanal, kožu, jajnike, vene (Vaga)!!!
  • Škorpije, nadam se da ćete osetiti svojevrsnu zaštitu Jupitera!
Škorpijama će Jupiter u Vagi biti u polusekstilu, ne previše jak aspekt ali svakako povoljan. Škorpije zapravo prikupljaju energiju za ono što sledi u Oktobru 2017. kada će Jupiter preći u njihov znak. Bez obzira na znak, svi vi koji imate neke planete u Škorpiji, Jupiter u Vagi će biti u polusekstilu sa tim planetama (u nekom trenutku). Uživajte!
  • StrelčevimaVaga je 11.kuća, Jupiter će ovde proširiti društveno angažovanje, neki Strelčevi će ostvariti nova prijateljstva, osnažiti stara, možda ćete se učlaniti u neki klub sa grbom nekim, krenuti na tenis, u školu jahanja... Bićete spremni za timski rad, zajedničke ideale... Ovo je i kuća želja, nadanja i ideja, neće vam faliti ništa od toga... Ili ćete pozvati prijatelja iz inostranstva u goste ili ćete otići kod prijatelja u inostranstvo... Sreća kroz prijatelje i sreća preko prijatelja. Ovo je i kuća iznenađenja, pa ljubav iznenada, ili u nekom klubu, ili preko prijatelja. Ovo je i kuća tehnike, interneta, neki Strelčevi mogu postati internet zvezde... 
  • Svim Strelčevima ali i vama koji niste Strelčevi a Jupiter vam prolazi kroz 11.kuću ovo je dobar period  za druženje, društvenost, prijateljstvo, nove ideje, želje, nadanja... Period za prihode od posla i karijere. Međutim moguća su i iznenadna dešavanja u vezi svega što predstavlja energija Vage: partnerstvo, veze, brak, javnost, aspekti će reći i kakava!!!
  • Strelčevi, očekujte neočekivano!
Strelčevima će Jupiter u Vagi biti u sekstilu, lep aspekt saradnje, lepih odnosa....povoljan uticaj.  Bez obzira na znak, svi vi koji imate planete u Strelcu, Jupiter u Vagi će biti u sekstilu sa tim planetama (u nekom trenutku). Ovo je lepa energija gde se vazduh (Vaga) i vatra (Strelac) slažu, gde vatra reaguje na vazduh! Uživajte!
  • Jarčevima Vaga je 10.kuća, kuća koju Jarčevi odlično poznaju. Vreme je za dostizanje nekog vrhunca, zenita. Vrh je tu treba ga samo osvojiti. Ili ćete biti veliki igrači ili ćete upoznati velike igrače. Budite spremni za stepenik više u vašoj profesiji, karijeri. Za neko priznanje, bolji položaj, status. Uspeh je tu, samo da se slože sve kockice i aspekti! Drugi ljudi će videti (10.kuća) vaš ponos, moć, samozadovoljnost...vi se neće buniti, vi ćete znati da je ovo vaša prilika da dostignete zenit u karijeri, znaćete i da prepoznate i zgrabite svaku priliku koja vam se pruži, možda ćete i da iskoristite ovo vreme za samopromociju. Gde je ovde ljubav? Pobenike vole svi... a Jarčevi će rado videti nekog pored sebe da uspeh podele, od partnera će zavisiti da li će se na vrh penjati zajedno sa vama ili će ostati negde u podnožju!
  • Svim Jarčevima ali i vama koji niste Jarčevi a Jupiter vam prolazi kroz 10.kuću ovo je dobar period  za uspeh, prestiž, visok položaj. Možda ćete uspeh podeliti sa partnerom, možda baš taj uspeh bude kamen spoticanja. Veze sa pretpostavljenima, šefovima, direktorima... Kako je ovo kuća statusa i brak je jedna vrsta statusa, tako da bi mnogima moglo da dođe do promene bračnog statusa iz single u married i obrnuto, sve zavisi od aspekata. Ovo je dobar period za nove poslove, napredovanje u karijeri, ali uz negativne aspekte mogući su i problemi.  
  • Jarčevi, nadam se da ćete osetiti da nebo nema granice!
Jarčevima će Jupiter u Vagi biti u kvadratu, kvadrat nije najbolja energija sem ako je ne posmatramo kao akciju. Kvadrat donosi napetost, nervozu, sukobe, svađe....pa budite oprezni za vreme ovog tranzita. To što Pluton tranzitira kroz Jarca dodatno će ukoplikovati situaciju kada Jupiter u Vagi bude u kvadratu sa Plutonom, a biće ukupno tri puta! Bez obzira na znak, svi vi koji imate planete u Jarcu, Jupiter u Vagi će biti u kvadratu sa tim planetama (u nekom trenutku). Budite oprezni!!!
  • Vodolijama Vaga je 9.kuća, Vodolije spremite se za avanture razne vrste, avanture koje nose energiju Vage. Neko će možda da promeni mesto boravka, radi ljubavi, učenja, istraživanja ili samo radi avanture neke. Neke Vodolije će se baviti pravnim pitanjima, sudstvom, moralom, etikom, religijom, duhovnošću. Gde je tu ljubav, partnerstvo, brak... tu su negde treba samo otkriti gde tačno. Neke Vodolije će na put u dvoje, neki dalji i duži put...one Vodolije koje su same možda će na putu sresti nekog sa kim će poželeti da razmene prstenje :)). Većina nigde neće otputovati već samo u mislima, ali proširiće vidike to je sigurno. Naučiti nešto i to je sigurno...Neko će napisati knjigu o ljubavi, vezama, braku....drugi će se baviti  reklamiranjem, poslovima sa inostranstvom...
  • Svim Vodolijama ali i vama koji niste Vodolije a Jupiter vam prolazi kroz 9.kuću ovo je dobar period  za širenje vidika, učenje, putovanje, filozofiranje. Dobar period za optimizam, sreću, sve što ima veze sa daljinama, inostranstvom, strancima, reklamiranjem, promocijom... Dobar period i za pravna pitanja, zakone i sl. Ovo je i kuća daljih rođaka možda neka priča sa njima. Veze, partnerstva na daljinu, put u dvoje, ljubav sa nekim ko nije odavde. Ovo je kuća medenog meseca, mnogi od vas će na taj put...Vi stariji, možda dobijete unuke, ili ako ih već imate možda će oni da se otisnu na neki dalji put, radi učenja, ljubavi, braka...Neko će u ovom tranzitu spoznati svoju životnu misiju.
  • Vodolije, ovaj tranzit vam poručuje da su vam mogućnosti neograničene i da je sreća na vašoj strani!
Vodolijama će Jupiter u Vagi biti u trigonu, što je jako lepa energija i vrlo povoljan uticaj. Vodolije će zajedno sa Blizancima osetiti povoljan uticaj tranzita Jupitera kroz Vagu nešto više od ostalih znakova. Blizanci i Vodolije (vazdušni znaci). Bez obzira na znak, svi vi koji imate planete u Vodoliji, Jupiter u Vagi će biti u trigonu sa tim planetama (u nekom trenutku). Blago vama!
  • Ribama Vaga je 8.kuća, i sve su šanse da Ribe budu hodajući magnet strasti i sexipila...Imaće dovoljno vremena da isprobaju svoje moći... Ovo je i kuća suštinskih promena, svih promena koje nose energiju Vage: odnosi, veze, partnerstva, zakon, pravda.. Jupiter ovde donosi i zaštitu od kriza, olakšaće proces razdvajanja i razvoda, povećati alimentaciju... Ovo je i kuća tuđe podrške psihološke i materijalne. Priča o tkz. tuđem novcu će imati svoju širinu... Neko će da uđe u kredit neki (zbog ljubavi, partnera, putovanja...), neko će dobiti stipendiju, neko zlatnu kreditnu karticu :-)), neko će samo da pozajmi novac, opet radi ljubavi, veze, braka... Nekima sledi regeneracija kroz neki gubitak (ono čuveno "Ko zna zašto je to dobro"), neka ljubav, veza, brak će da "umre" da bi se "rodila" nova....Neko će se baviti pričom o začetku dece... 
  • Svim Ribama ali i vama koji niste Ribe a Jupiter vam prolazi kroz 9.kuću ovo je dobar period za intimu, strast, sex, za zajedničke finasije (ako ste u nekoj vezi, partnerstvu, braku), kredite, poreze, stipendije, dobitak kroz špekulacije, nasledstvo, za psihološka istraživanja, transformaciju, regeneraciju, period lečenja, zaštite od kriznih situacija...Finansijski dobitak kroz partnerstvo, bolji prihodi partnera ako ste u vezi ili braku, zajednički resursi, možda i neko nasledstvo.  Ovo je i kuća miraza, stanja posle razvoda... Pripazite na zdravlje posebno na bubrege, mokraćni kanal, kožu, jajnike, vene (Vaga), sve zbog aspekta inkonjukcije koji ukazuje na neke zdravstvene probleme!
  • Ribe, vreme je za iscelenje, regeneraciju i transformaciju!
Ribama će Jupiter u Vagi  biti u inkonjukciji, što prevedeno znači da će biti potreban period prilagođavanja. Inkonjukcija nije trigon ali nije ni opozicija već je "nešto između" i zbog toga je potrebno prilagođavanje. Ribama je Jupiter u Devici bio u opoziciji, kada Jupiter sledeće godine bude u Škorpiji biće u trigonu (i sve će biti bolje). Zbog svega ovog sadašnji tranzit Jupitera u Vagi je za Ribe period prilagođavanja. Bez obzira na znak, svi vi koji imate neke planete u Ribama, Jupiter u Vagi će biti u inkonjukciji sa tim planetama (u nekom trenutku). Pripazite!
Svi znate svoj znak, oni koji znaju i podznak, mogu da pročitaju (pored značenja za znak) i za znak u kome vam se nalazi podznak (on je čak i tačniji i najpribližniji kući Vage u vašim horoskopima)...
Primer: Ja sam Lav i čitam za Lava :)), podznak sam Vaga pročitam i za Vage....Ako čitam za Lava Jupiter je u 3.kući (prirodan horoskop), ako čitam za podzak Vaga Jupiter je u 1.kući (prirodan horoskop)... Stvarno ili realno Jupiter će boraviti u mojoj 12. i 1.kući!!! Ja ću da pročitam i značenje za te kuće :)))
Još nešto, vi koji imate Jupitera u 7.kući natalno, ili Jupitera dobro aspektovanog sa Venerom (konjukcija, trigon, sekstil), vi imate bolju predstavu o ovoj energiji Jupitera u Vagi. Jer Vaga je vladar 7..kuće (u prirodnom horoskopu), a sama pozicija Jupitera u Vagi je kao konjukcija Jupitera i Venere  (Vaga - Venera).... 
Vi koji imate Jupitera u Vagi natalno (generacije  Septembar 1933/Oktobar 1934; Avgust 1945/Septembar 1946; Decembar 1956/Februar 1957; Novembar 1968/Mart 1969; Juli 1969/Decembar 1969; Oktobar 1980/Novembar 1981; Oktobar 1992/Novembar 1993; Septembar 2004/Oktobar 2005...), sada ste u ciklusu Jupiterovog povratka. Jupiter će se u nekom trenutku naći na istoj poziciji na kojoj je bio kada ste rođeni.... 
*Svi obratite pažnju i na aspekte koji nam slede sa Jupiterom u Vagi, kao i za period retrogradnog hoda Jupitera i Venere, za početak dovoljno ćete se informisati OVDE, kasnije ću još pisati o tim aspektima!!! 

Neka je sreća uvek sa vama!!!

 

 

Нема коментара:

Постави коментар