субота, 4. март 2017.

When Love Returns....Prvi deo: Retrogradna Venera u Ovnu od 4.Marta do 3.Aprila


Od jutros Mesec je u Biku na 29* u praznom hodu je od 16:20 3.Marta do 11:05....Tada će preći u Blizance! Jedini današnji aspekt Meseca je kvadrat sa RxSMČ ☊ u Devici u 15:59!!!
Najznačajniji današnji događaj dugo najavljivan je Venerin retrogradni put na koji kreće 10:08 CET


Koferi spremni vreme polaska 10:08 CET


Boginja ljubavi, lepote....Venera danas "pakuje kofere" i kreće na svoj redovni retrogradni put (ciklus)!!! Venera osim što vlada emocijama, vezama, odnosima, zadovoljstvom...vlada i vrednostima pa osim ljubavi venera je i novac! Venera je već neko vreme u Ovnu, u ovoj energiji je od 3.Februara!!!
Iz ove energije kreće u retrogradni hod!!! Dakle Venera danas u 10:08 CET sa 13* Ovna kreće na svoj retrogradni put, na putu će biti sve do 15.Aprila kada će krenuti direktno!!!
Upustvo ili prva pomoć za svaku retrogradnu Veneru:


Retrogradna Venera:
Retrogradno -  nešto se dešava ponovo, nešto se obnavlja, pregleda, ponovo okuplja, revidira, pregovara...nedovršeno da se dovrši, 
Venera - sve što ima veze sa lepotom, zadovoljstvima, umetnošću, vezama, odnosima, vrednostima, novcem, i kao što rekoh već na kraju ili na početku sa emocijama, srcem - Ljubav!!!



Retrogradna Venera u Ovnu i Ribama

Sigurna sam da već znate da Venera ne ide stvarno unazad da je to samo utisak ili prividno kretanje unazad! Ona se prividno zaustavlja, menja pravac i tada kažemo da je u retrogradnom hodu! Na kraju svog putovanja ona ponovo prividno  usporava i kreće direktno! Ako bi sveli na najkraće retrogradni uticaj Venere je najjači na ljubavnom i finansijskom planu!!!
Retrogradno putovanje i sve stanice:
Venera danas kreće na retrogradni put iz energije Ovna....taj deo puta će trajati do 3.Aprila kada će ponovo ući u Ribe (tu je već boravila). Retrogradni put završava 15.Aprila na 26* Riba i sa tog stepena kreće direktno!!! Dakle imamo dve "stanice", imamo dva dela putovanja. Prva stanica je 13* Ovna, druga stanica je 0* Riba, tada "presedamo". Prvi deo putovanja počinje danas 4.Marta, drugi deo putovanja kreće 3.Aprila!!! I da ste "kupili karte" i da niste na putovanje bezizuzetka krećemo svi!!!

"Hiljadu nečijih srećnih časaka biće kao ovaj, ali ovaj nikada više.
Hiljadu tuđih ljubavi bit će kao ova, ali ova nikada više.
Nikada - jedina konačnost"...

Prvi deo puta: 4.Mart - 3.April
Već sam negde enapisala da se Venera ne oseća najbolje u energiji Ovna! Venera u Ovnu je u egzilu ili izgonu:  "Preko puta (u opoziciji) Ovna je Vaga, Vagom vlada Venera (tu je u sedištu) i zbog te pozicije je Venera u Ovnu u izgonu!!! Planeta u svom izgonu, ovde Venera nema snagu i ponekad se oseća ugroženo...Venera se ne oseća najsjajnije u ratničkoj energiji, jer ona je dama, koketa, nežna, suptilna...ona bi radije nosila rukavice nego mač ili nešto slično maču...Na Veneri je da se prilagodi znaku i energiji ovde Ovnu...Venera "gostuje" u znaku kojim vlada Mars"
Venera na svoj retrogradni put kreće pomalo opterećena, nije joj baš najudobnije u energiji Ovna a na sve to ona mora da se preispituje, revidira neke stavove prema ljubavi i materijalnom svetu....mora i da se pozabavi prošlošću....mada je ovo putovanje i putovanje u prošlost...nešto kao vremeplov!!! Emotivni i finansijski vremepolov....sve po sistemu "pustio bih ja njega ali neće on mene"
Vremenski (emotivni) vremeplov će proraditi je hteli mi ili ne....Mnogi će se vratiti u neku emotivnu prošlost, nekima će prošlost "zakucati" na vrata. Dogodiće se i neke situacije koje liče, podsećaju na neke davne, jednom proživljene....pa potisnute! Međutim, podsvest je čudo! Podsvest u vidu ormara koji krije razne "kosture", ili u vidu kutijica u svakoj odložena neka prošlost, ili u vidu tepiha pod koji smo gurali sve što nas je mučilo nekada davno ili u skorašnjoj prošlosti!!! 
U vreme retrogradne Venere (retrogradnog putovanja) javljaju se neki okidači (aspekti).... i često proživljavamo ponovo nešto što smo već videli, proživeli, doživeli, osetili.... Dedža vi (deja vu)!!!  Najčešće ipak prošlost se bukvalno vraća ovih dana u naše živote....Kod mnogih od nas kao što već rekoh po principu "pustio bih ja njega ali neće on mene"...
Ovo višenedeljno putovanje na koje nas vodi retrogradna Venera je putovanje na kome preispitujemo vrednosti, i one životne, i one emotivne i one materijalne. Ipak najčešće je to putovanje gde vraćanjem u sebe - otkrivamo smisao ljubavi... Bez obzira koji je vaš stav prema ljubavi (vaša natalna Venera) sa energijom ove Tran RxVenere mnogi mogu da pomešaju lončiće - ljubav i novac. Što se Venere tiče nema tu zabune.... i ljubav i novac su bitni (Venera vlada i emocijama i novcem). Sa ovom energijom Venere mnogi su u dilemi ljubav ili novac, ili ljubav i novac zajedno o istom trošku, nešto po principu "lepo i korisno"....
U vreme retrogradnosti često sebi postavljamo i pitanja "da li je vredno" ili "da li je vredelo" i šta je vredno a šta više nije!!! Neka emocija, ljubav, veza, brak.... posao, celokupna karijera, položaj, moć... Sve to je negde na nekoj proceni... ili samo nešto od svega ovog!!!



Na put se obično krene sa koferima, i Venera ima svoj kofer....kofer ljubavi: u njima se nalaze sva ova pitanja i preispitivanja:

Ja uvijek nosim kofer ljubavi
zato ti ne brini
u njemu njanjaju sad svi
koji su me voljeli

Ja nosim kofer ljubavi
zato me ne traži
tako si mi draži

U jednom od kofera koji putuju sa vama... je i pitanje zaborava i praštanja:
Remark je rekao: "Sreća nas čini zaboravnima", Neruda: "Ljubav je tako kratka, a zaborav tako beskrajan".... i jevrejska poslovica: "Prošlost će se ponoviti onima koji zaboravljaju".... Dokle Venera putuje u prošlost pitanje zaborava dobija posebnu priču. Zaboraviti ili ne? Da li smo zaboravili ili nismo? Da li je trebalo zaboraviti? Međutim već samo vaćanje u prošlost što svesno što nesvesno znači da zaboravili nismo ili ne možemo (neke okolnosti). U prošlost se ne vraćaju oni koji su zaboravili.... sem ako sa na to "prisiljeni"!!!



"Kasno je, sjećanja, uzalud se javljate, beskorisne su vaše nemoćne utjehe i podsjećanja na ono što je moglo da bude, jer što nije bilo, nije ni moglo da bude. 
A uvijek izgleda lijepo ono što se nije ostvarilo. Vi ste varka koja rađa nezadovoljstvo, varka koju ne mogu i ne želim da otjeram, jer me razoružava i tihom tugom brani od patnje. 
Živimo na zemlji samo jedan dan, ili manje. 
Daj mi snage da oprostim. Jer, ko oprosti, on je najveći. A znam, zaboraviti ne mogu."
(Meša Selimović - Derviš i smrt)


Uče nas da zaborav leči, da zaboraviti znači zatvaranje jednih vrata i otvaranje drugih... Ali nigde nećete naći (ili hoćete ali nećete znati šta sa tim) i kako nešto ili nekog zaboraviti! Za vreme retrogradne Venere priča o zaboravu je samo jedna od lekcija više koju nam ova energija donosi. Mnogi od nas će u ovom periodu biti na velikom iskušenju! Mnogi će uspeti, mnogi neće... i to znate i bez da vam ja kažem. Dakle ovde morate sami vi i retrogradna Venera. Možda ste od onih koji se u prošlost vraćaju samo zato da shvate da je sadašnjost lepša i bolja od prošlosti a da budućnost donosi nov i lepši život, možda ste od onih koji nikako prošlosti da se reše, a možda ste od onih koji su na najboljem putu da se oslobode prošlosti. U kojoj kategoriji ste vi, to ipak samo vi znate....ili ćete tek saznati!!!


 "Živim kao i pre, ništa se ne menja
i dalje ja sam ista, al'nekom drugom potrebna"


Sa praštanjem je još i teže. I tu nas uče da praštanje oslobađa. Sve vere i kulture nas negde uče o tome i pozivaju na praštanje. I sam retrogradni ciklus od 40 dana i 40 noći ima religijski prizvuk i značenje!!! Kako je za mene pitanje vere intimna stvar ja ovde i neću pisati o praštanju koje je povezano za veru. Vraćam se na temu - retrogradna Venera.... zaborav i praštanje. U ovom periodu sve više nego obično pitamo da li treba oprostiti, i kome treba oprostiti i zašto? Kada se već vraćamo u prošlost (retrogradna Venera) što namerno što podsvesno znači da zaboravili nismo, vrlo često ni oprostili nismo. Mnogi kao frazu često izgovaraju "zaboraviti nikada neću ali sam oprostio(la)". Mišljenja sam da je to retko i prava istina. Zbog toga je pitanje opraštanja negde bitno. Ne može se oprostiti po naredbi, odluci i sl. Opraštanje je proces. Opraštanje je lični izbor... Neko uspe neko nikada.... Najteže je ipak oprostiti sebi, a što se mene tiče to je i jedino iskreno opraštanje. Oprostiti drugima to je već mnogo teže. Oprostiti bol koji vam je neko naneo, oprostiti izdaju, uvredu.... to je jako teško, ponekad gotovo i nemoguće. I šta onda? Da li to znači ako ne oprostimo da nismo dobri ljudi i da za nas nema budućnosti. Ne bih išla tako daleko... Da je dobro oprostiti dobro je to svi znamo, da je teško to još bolje znamo... Ja mislim da se time ne treba opterećivati... već pustiti da taj proces ide onako kako energije kruže...



Ono što je bitno za vreme retrogradnog Venerinog putovanja je ne donositi odluke preko noći, pa ni na temu zaborava i praštanja. Polako, sve (uvek) dođe na svoje mesto, nekada sporije nekada brže, ipak to zavisi od našeg karaktera (natalni horoskop). I ne pita se samo Venera.... u pozadini imamo još tranzita i još aspekata i tek svi zajedno čine celinu. Ipak kada smo kod Venere, kod Venere u Ovnu i kod retrogradne Venere u Ovnu, savet je krenuti od sebe (JA-Ovan). Pitanja ličnih vrednosti, kako vrednujemo sebe, kakav nam je odnos prema emociji i ljubavi, novcu i svemu onome što Venera predstavlja... dakle početi od sebe.... Zaboraviti što se zaboraviti može i oprostiti najpre sebi....pa i drugima. Što je ovde na ovom putovanju i najteže, jer se preko puta ove energije nalazi energija Vage (opozicija). Suprostavljeni su nam oni drugi (Vaga) i ne pitamo se samo mi već i oni...oni koji su sa nama u nekom bilo kom odnosu! Venera je vladar Vage pa je to još bitnije. Ali Venera je vladar i Bika pa su negde i finasije prisutne na ovom putovanju...u nekom od kofera je i ta materijalna priča, priča o emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i bezbednosti!!!



Otkud ti ko sudbina
kad si davno mene ubila
otkud ti kad sam te sakrio
da te ne bih voleo

Šta ako na ovom putu sretnete nekog?
Ako na tom putu sretnete svoju ljubav iz prošlosti. To vam energije omogućavaju da dovršite nedovršeno!!! To je još jedna lekcija, lekcija koju morate da savladate jer ništa se ne dešava slučajno kao ni što taj susret neće biti slučajan. Sem ako sami ne pozovete nekog iz prošlosti da putuje sa vama ili vas neko pozove na ovo putovanje!!!
Ako se dogodi da sretnete nekog ko nema veze sa vašom prošlošću...Možda će vam prva misao tada biti: "odakle se znamo"....odakle poznajem nju, njega!!! To je već energija prepoznavanja! I opet prošlost (RxVenera) ali na drugačiji način....Može vam se učiniti da prepoznate nečije oči, osmeh....pomislite gde sam ovu osobu već srela/sreo!!! Duša sve pamti...možda ste se i negde sreli, zapravo možda su se vaše duše nekada, negde već srele....Možda ste se zapravo i sreli da dovršite nedovršeno!!!




Možete putovati i sami...
Ako ste od onih koji nemaju sa kim da putuju ili prosto želite bez obzira na sve i svakoga da sami putujete, što da ne....Prosto imate potrebu da budete sami i da pobegnete od svih i svega!!!  Neka ovo putovanje bude putovanje gde se preispitujete...Gde ćete saznati sve o sebi i svom odnosu prema ljubavi...

Na kraju puta
Tek kada se putovanje završi, kada Venera krene direktno onda ćete sve znati....i šta ako ste na put krenuli sa nekim da zajedno sve preispitate svako sebe ali i vaš zajednički odnos. Šta ćete sa osobom koju ste sreli osobom koja je nekada bila deo vašeg života. Ili šta ćete sa osobom koju ste na tom putu upoznali...Da li je to to...ili ste se prevarili...



Da se vratimo prvom delu putovanja...
U ovom periodu možete imati problema zbog energije Ovna...Zbog toga što ova energija želi i ima potrebu da ide napred, ona je hrabra, borbena, energiična...željna akcije! Međutim u retrogradnoj energiji ova Venera gubi ove osobine, pa se radije povlači, gubi hrabrost, želi da ide unazad ne napred...Ova Venera ovako u ovoj energiji se češće ljuti, može biti besna ali to je prikrvena ljutnja, prikriven bes....jer to je energija retrogradnosti... Ljuta je ova Venera na sebe, na druge...bori se i sama sa sobom i sa drugima...ali nema dovoljno snage za tako nešto pa se  najčešće povlači...Možda je čak i bolje ne upuštati se u sukobe...
U vreme ovog putovanja posebno sada u Martu neće mnogo pomoći ni ostale energije. Sigurno ste već upućeni ako čitate ovaj Blog u nebeska dešavanja u Martu!!!
Juče je jedan egzaktni aspekt opozicija RxJupitera u Vagi sa Uranom u Ovnu nagovestio dodatne probleme!!! Na kraju meseca očekuje nas još jedan aspekt kvadrat RxJupitera i Plutona u Jarcu!!! T-kvadrat na delu još jednom!!! Venera kao vladar Vage ovde ima veliku ulogu...Dve retrogradne planete u istom periodu Jupiter i Venera!!! Venera će ranije krenuti direktno ali ovaj paralelni period retogradnosti vršiće značajan uticaj!!!
Na početku ove nedelje pripremila sam vas za ovo Venerino putovanje:
Potrebno je i obratiti pažnju na Marsa koji je vladar Ovna!!! U tekstu Zvezde u Martu imate sve aspekte Marsa!!! Mars je sada u Ovnu u svom sedištu, kada pređe u Bika biće takođe bitan jer Bikom vlada Venera!!!
Prvi Venerin aspekt na retrogradnom putovanju biće konjukcija sa Merkurom na 9* Ovna 18.Marta! Prvo "zaustavljanje" na putu....Sledeće je 25.Marta pet dana posle početka proleća...konjukcija Sunca i RxVenere na 4* Ovna... 3.Aprila Venera ulazi u Ribe i tada idemo u drugi deo putovanja!!!

Poljubi me dok sam još tu...




Нема коментара:

Постави коментар