недеља, 29. октобар 2017.

⭐Šta rade zvezde u periodu od 30.oktobra do 06.novembra...


U susret novembru...

Ove nedelje na zvezdanom nebu:
02.Novembar 22:56 Saturn kvadrat Kiron 
03.Novembar 09:31: Venera sekstil Saturn
03.Novembar 20:22: Sunce trigon Neptun
04.Novembar 06:02: Venera opozicija Uran
04.Novembar 06:23 Pun Mesec u Biku 
05.Novembar 20:18: Merkur ulazi u Strelca



Nedelja...vikend još uvek traje... Mesec je i danas u Vodoliji, sada je na 21*, uskoro će ⭐Mesec biti u egzaktnom sekstilu sa Saturnom u Strelcu na 24* u 14:01 CET. Mirna energija za nedeljno popodne, za sve rutinske poslove i aktivnosti. Smirenost i koncentracija, potrebno strpljenje....sve ovo nudi ova energija. Dobra energija za porodicu i porodične odnose, posebno sa starijim članovima...Kasnije ⭐Mesec u Vodoliji će biti u sekstilu sa RxUranom u Ovnu egzaktno u 17:21 CET....i eto sasvim drugačije energije, energije koja donosi potrebu da se nešto menja u rutini....mami ova energija na avanturu, iznenadna dešavanja....ili ćete dobiti iznenadne goste ili ćete otići u goste....prijateljska i porodična okupljanja. Možda će samo izlazak iz kuće u šetnju biti vaša avantura :)). Svašta vam može pasti na pamet. Iznenađenja su moguća...
🌙Od 17:21 do 00:46 CET Mesec će biti u praznom hodu. Neka...i onako je nedelja :)). Mesec će 46 minuta posle ponoći preći u Ribe!!!

⭐Neki aspekti od juče još rade:
http://zvezdanindnevnik.blogspot.rs/2017/10/da-ti-kazem-sta-mi-je-merkur-u-skorpiji.html
Tada sam najavila dva bitna aspekta koji nas uskoro čekaju!!!



Novembar... Izmaglica...
I kvartet dragih lica...


02.Novembar 22:56 Saturn kvadrat Kiron 
Jedan od njih će se dogoditi u nedelji pred nama u četvrtak 02.novembra 
Saturn u Strelcu kvadrat RxKiron u Ribama!!! 
Ujedno to je i prvi značajniji aspekt u novembru!!! Na žalost možda ne najbolji za početak bilo čega...ali tu je pred vratima i to treći put: prvi put egzaktno smo ga imali 29.decembra 2016., drugi put smo ga imali 30.aprila 2017. i tada sam o njemu pisala ovako:
Saturn u Strelcu kvadrat Kiron u Ribama...."Oprosti"

Uvek kada je Kiron u pitanju na površinu ispliva neka naša ranjivost, ovako u kvadratu sa Saturnom to je ponekad još teže... U vreme ovog tranzita, sada već po treći put postajemo svesni naših unutrašnjih rana, onako iznova i iznova....vraćaju se da nam ukažu na to da ih nismo (još) preboleli i da neke rane nisu zarasle!!! Ovaj tranzit je period u kome se osećamo raniviji i mnogo osetljiviji nego do sada. Saturn je tu sa svojim izazovima, lekcijama, testovima....nametanjem odgovornosti, ograničenjima, pritiskom (k'o kamen)....Kiron je tu sa ranama, on je retrogradan, dakle ovde se uglavnom radi o nekim starim nezaraslim i neizlečenim ranama koje nas i dalje ili vraćaju u prošlost ili vezuju za prošlost...Poenta kod ovog aspekta je da nikako nesmemo da izbegavamo odgovornost - Saturn...Kiron jesu naše rane, ali Kiron je i lek - ključ!!! Saturn je tu kao izazov kao lekcija da neke rane izlečimo, Saturn je tu kao prilika da sudbinu uzmemo u svoje ruke. Kiron će pomoći da osvestimo rane i boli koje imamo, a ako smo iskreni prema sebi sve će lakše ići ma koliko teško bilo u nekom trenutku!!! Mnogi su naučili kako da žive sa bolom, zbog toga je Saturn tu da ne bude tako...Kroz izazov i test, ali ako ga uspešno rešite lek postoji...Ne izbegavajte lekcije...preko Saturna ćete doći do korena problema...Tamo gde je Tran RxKiron u Ribama tu je izvor bola...
Energija ovog kvadrata donosi pored duševnih rana i boli....razne zavisnosti, hronične bolesti, misteriozne bolesti (kao nekada ali i sada SIDA...itd.)
Predstoji nam i na ličnom i na globalnom planu težak rad na otkrivanju, temeljno i odgovorno, konkretno  (Saturn) istinito (Strelac), onoga što je bol i rana (Kiron), duboko i duhovno (Ribe)... Istina i prihvatanje ovde je rešenje problema!!! Svako odbijanje istine i neprihvatanje stanja nije dobro, jer to znači potiskivanje...Negde sam ranije u vezi Kirona napisala, bol mora da se odboluje da bi išli dalje....
Nije ovo lagan "posao", ali ne skrivajte glave kao nojevi....iskoristite (kvadrat kao preuzimanje akcije) Saturna, njegovu temeljitost, konstruktivnost, disciplinu...Energiju Strelca koja je u osnovi pozitivna, daje širinu, optimizam, da se vidi i dalje i šire...Energiju Riba, duhovnost, kreativnost, empatiju....i Kirona koji je zapravo i rana i lek...(ranjeni iscelitelj)!!!

⭐Svi rođeni sa Nat Kironom u Ribama a to su rođeni od 1960. do 1969., od kako je Saturn ušao u Strelca krajem 2014. pa do sada imali su u nekom trenutku ovaj aspekt...Tran Saturn u Strelcu u kvadratu sa Nat Kironom u Ribama. 
Ja sam ga imala prošle godine i eto preživela sam ga, mada me ovaj drugi tranzitni aspekt ne pušta kao i sve vas...
⭐Oni koji će imati ovih dana rođendan (oko 02.novembra) imaće ovaj aspekt u solarnom horoskopu, što znači da će solarni povratak doneti neke lekcije (Saturn i Kiron) koje mogu biti veliki izazov u narednih godinu dana (solarni horoskop).
⭐Koliko će da traje ovaj tranzit....I Saturn i Kiron se sporo kreću, aspekt spada u dugotrajne, orbis delovanja (odstupanje od egzaktnog aspekta) za kvadrat je 7*....Saturn je sada na 24* Strelca...ostalo mu je još 6* do ulaska u Jarca...Uticaj ove energije osećamo već sada ali i dan dva ranije i osetićemo ga narednih desetak dana intezivno, onda će polako popuštati taj pritisak ali će i dalje trajati sve do decembra!!!

U petak, 03.novembra, Venera u sekstilu sa Saturnom....
Poslednji put smo imali sekstil Venere i Saturna 26.decembra 2016. Venera je tada bila u Vodoliji, Saturn u Strelcu na 20*. 
Sada je Venera u Vagi, Saturn i dalje u Strelcu na 24*


03.Novembar 09:31: Venera sekstil Saturn


Energija koja čuva ljubav... 
Tako je uglavnom! Veze u kojima ste mogu da traju, veze koje su u početku mogu da traju... Pronalaze se ozbiljniji i zreliji (starije) partneri, oni u koje možete da se pouzdate. Moglo bi se reći prave osobe za vas!!! Ovaj aspekt generalno donosi sigurnost, sigurnije se osećamo u vezama. Lepota (Venera) ovde ima nešto tradicionalniji (Saturn) oblik. U vreme ovog tranzita mnogo smo štedljiviji i oprezniji sa novcem, praktičniji u svakom slučaju i realniji, neko nešto ostavi i sa strane :)) Nekada ovaj aspekt vrati u naše živote osobe sa kojima smo nekada bili, sa željom da se veza obnovi...Ostali će uglavnom da procenjuju emocije...i šta je to što želimo od nekog odnosa/veze (Venera u Vagi)!!! Sagledavaće gde su kada je ljubav u pitanju... nešto kao test.... i šta su naučili (Saturn u Strelcu) kada je ljubav (Venera) u pitanju ali i odnos prema vrednostima (Venera) generalno.

03.Novembar 20:22: Sunce trigon Neptun
"Mi putijemo, neki od nas zauvek, kako bismo videli druge države, 
druge živote, druge duše"
Anaus Nin (Sunce trigon Neptun)

Magija života...
"Sanjam, sanjam da si tu, k'o da letim na zlatnom ćilimu"
Istog dana u petak na početku vikenda imamo još jedan egzaktni aspekt trigon Sunca u Škorpiji sa RxNeptunom u Ribama....I dalje se neda energija Škorpije. Sunce na 11*, Jupiter sada već na 5* Škorpije i dalje u konjukciji sada već široj (dozvoljen orbis delovanja)....Mars je i dalje u Vagi sada na 7*, bez bitnijih aspekata, ali Venera u Vagi (vladar Vage) je tu sa sekstilom sa Saturnom u Strelcu...i tu je ovaj trigon Sunca i Neptuna:
Vreme za kraći predah, beg od stresa, stvarnosti. Vreme za duhovnost, veru i verovanje u nešto ili nekog. Vreme za kreativnost, maštu, muziku, umetnost. Energija povezivanja sa duhovnom dimenzijom ličnosti.. Aspekt snova, sanjarenja, inspiracije, intuicije. Budi se sklonost i potreba za umetnošću, poezijom, književnošću, muzikom....plesom!!! Osetljivost na druge ljude, i njihove potrebe, osećajnost, humanost. Vreme u koje možete pronaći svoju srodnu dušu...inspiraciju. Na vašem putu se mogu naći ljudi iscelitelji...medijumi, mistici, okulisti. Odličan aspekt za psihoanalizu. Sa ovim aspektom "život je more". Sunce naša volja, naš ego, vitalnost, simbol centra. Sunce to i jeste centar našeg života. I Neptun more, okean izor života... Sa ovim tranzitom istraživanje naših "dubina", naše podsvesti je jedna od mogućnosti. Najčešće sa ovim aspektom imamo potrebu za begom od stvarnosti, on je odličan za one koji budni sanjaju....Sa ovim aspektom "isplivavaju" naše najdublje emocije. Ono što sigurno možete da uradite za sebe je da obezbedite neki vid meditiranja... Petak je....počinje vikend...i ako ovaj aspekt kratko traje pronađite ga, pružite sebi šansu i uživajte....na nekom zamišljenom oblaku ako ništa drugo bolje ne smislite....


04.Novembar 06:02: Venera opozicija Uran
"Postoje gore stvari od samoće."
"Lezi, odspavaj 3-4 dana dok ne povratiš svoje životne sokove, 
a onda ustani, pogledaj oko sebe i radi to što treba da radiš."
"Ja stvarno nemam ljubav kome da dam, ali i nemam nikoga ko to zaslužuje." 
Čarls Bukovski  (Venera opozicija Uran)

"Mami svetlo na sledećem bregu"

U subotu, 04.decembra, opet Venera u Vagi sada u opoziciji sa RxUranom u Ovnu na 25*. I taman se Venera zahvaljujući Saturnu umirila, stabilizovala...kada eto RxUrana da joj se nasmeje u lice...on je preko puta u energiji Ovna i zove je na "megdan" - izazov (opozicija). 
Poslednji put su u ovoj poziciji bili 18.septembra 2016. na 23*. Sada na 25* vrlo je moguće da su iste kuće u pitanju!!!
Venera opozicija Uran, na pamet mi padaju i stihovi: "Za točak se bršljan ne hvata", "Brošić što se teško pribada..." 
Kako Venera nosi energiju Vage (partnerstva) ova opozicija može baš mnoge partnere razdvojiti (opozicija), to može biti privremeno razdvajanje ali i stalno (sve zavisi od vašeg natalnog horoskopa). Velika je ovo neizvesnost, jer sa Uranom se nikada ema sigurnosti, uvek sprema neko iznenađenje. Nekome će ovaj položaj planeta doneti izazov, nekome prepreke. Gde je Venera tu su emocije, pružanje i primanje ljubavi, naklonosti, tu je potreba za harmonijom, skladom, pravdom, tu je sposobnost uživanja, sposobnost zarade, tu je i lepota, estetika, blagost, finoća, šarm. Venera vlada prirodnom kućom braka, vezama, odnosima, Venera je i tkz. mala sreća. Venera je ta koja će nam pokazati kakav je neki odnos, kako i da li sarađujemo sa partnerom, ili nekim drugim ljudima...jer bez nje nema ni saradnje ni harmonije. Ako ima rutine, učmalosti i dosade, evo prilike da se nešto promeni (Uran)..., kako iz čijeg ugla gledano naravno. Kao da je neko upalio svetla...šta svetla, reflektor. Za nekoga ove promene mogu biti dobre, za nekoga ne. Jer ono što je za nekog promena za onog drugog je patnja. Izazova će biti na sve strane, posebno ako se traži sloboda - Uran, ili bar više slobode nego što je realno ima, ili misli da je ima. I eto tenzije u ljubavnim vezama, ali i drugim vezama i odnosima. Ideja da je "trava zelenija tamo negde", sa ovim aspektom je iznenada probuđena... Mada da to bude baš tako malo ili puno zavisi i od karaktera (natalnog).
Da li će energija sekstila Venere i Saturna ovde pomoći, ostaje vam da saznate!!!

04.Novembar 06:23 Pun Mesec u Biku 

I na sve ovo Pun Mesec u Biku na 11*
Ono što je započeto energijom Mladog Meseca u Vagi 19.oktobrasada je na nekoj prekretnici...nešto kao ispunjenje, kulminacija!!!
Uticaj ovog Punog Meseca najviše će osetiti: Bikovi, Škorpije, mi Lavovi :) i Vodolije! Naravno i svi vi koji imate neke planete na oko 11* ovih znakova!!!
Ovde u ovoj energiji Punog Meseca u suprotnosti (opozicija) su praktično i mistično (Bik - Škorpija). Ovde su suprostavljeni Mesec u zemljanom, praktičnom, miroljubivom Biku i Sunce u strastvenoj, emotivnoj i transformaciji orjentisanoj Škorpiji. Mesec u Biku ima želju da emotivno ispunjenje ostvari kroz jednostavne i opipljive stvari, a Sunce u Škorpiji vuče na složenost i misterije. Pun Mesec obasjava ovaj konflikt između forme - Bik i trasformacije - Škorpija.  Sa jedne strane Bik, koji prikuplja i sa druge Škorpija koja bi da deli...
Pogledajte u kojim kućama vam prolaze - tranzitiraju Mesec u Biku i Sunce u Škorpiji, tu negde je vaša priča....
Bikom vlada Venera, a ona je u Vagi i u sekstilu sa Saturnom u Strelcu i opoziciji sa RxUranom u Ovnu!!! Pa se vi snađite :-))). 


05.Novembar 20:18: Merkur ulazi u Strelca

Odapnimo strele :))
U nedelju, 05.novembra, Merkur će preći u Strelca
Želim da znam (Merkur) više, šire...(Strelac)...
Da, želećemo da znamo više, pričaćemo više, neki će i pisati više :))). I ne samo to, vidici će nam biti širi, logika jača, vera i verovanje, širi um. Oplemeniće energija Strelca našeg nebeskog glasnika, mi sa njim raspoloženiji, sa više optimizma. Sve ovo zbog Jupitera vladara Strelca. Jupiter je priča o sreći, ekspanziji, optimizmu.Boravak Merkura u Strelcu je nešto poput konjukcije Merkura i Jupitera. 
Merkur u Strelcu: velike ideje, puno priče, otvoren um, otvoreno razmišljanje, filozofski nastrojeno mišljenje, pravo u suštinu, ne obaziranje na detalje, sve ide u širinu..., teme za razmišljanje i razgovor široke,o moralu, pravdi, zakonu, etici, veri.... potreba za učenjem i širenjem znanja jača, vesti iz daljina, inostranstva, trgovina sa inostranstvom, jača uverenja, razmišljanje dalje i šire, o budućnosti, nada, vera i optimizam..., misli se unapred, vidi se šira slika svega..., jača predosećanja, predavanje, odličan aspekt za profesore, predavače..., više smeha, humora, afirmativne misli, mudre misli...
Merkur će boraviti u Strelcu do 09.decembra!!!
15.Novembra Merkur u Strelcu ulazi u retrogradnu senku sa 13*
03.Decembar Merkur u Strelcu kreća u retrogradni hod sa 29*



Нема коментара:

Постави коментар