четвртак, 8. март 2018.

Retrogradni Jupiter od 09.marta do 10.jula 2018.

Četvrtak je.....Jupiterov dan....
Jupiter je na 23* Škorpije....
Jupiter je ušao u Škorpiju 10.oktobra 2017.

Jupiter u Škorpiji od 10.Oktobra 2017. do 8.Novembra 2018. (Otvaranje Pandorine kutije)

Srećo, gde si.... Jupiter u Škorpiji za znakove i kuće....


Jupiter od sutra 09.marta egzaktno u 05:45 CET kreće u retrogradni hod sa 23* Škorpije
Jupiter će 10.jula 19:02 CET krenuti u direktan hod sa 13* Škorpije



Svakih 13 meseci Jupiter kreće u retrogradni ciklus koji traje oko 4 meseca.
Jupiter je odavno u retrogradnoj zoni - senci još od 12.decembra 2017. sa 13* Škorpije!!!
Kada je Jupiter u pitanju bavimo se pitanjima sreće, ekspanzije, razvoja, širenja...to su neke osnovne stvari oko kojih smo na ovaj ili onaj način okuprani.
Da li retrogradnost znači usporavanje, na neki način da. 
Usporava se tempo, moguć je i neki zastoj, kašnjenje...Jupiter širi naše vizije, pogled na svet i okolinu, u vreme retrogradnosti potrebno je možda samo revidirati nešto na tu temu...Ovo je vreme preispitivanja...Možete ga posmatrati kao vreme u kome je potrebno da se (pre)saberete, da dovršite ne dovršeno, da se reorganizujete...Nešto kao test da vidite da li ste spremni za vaše "parče" sreće, radosti u oblasti života koja je vama bitna...da li je to zdravlje, ljubav, posao, bogastvo (novac) ili nešto drugo....tek ovo je vreme u kome bi trebalo da se uverite da je sve kako treba da bi krenuli napred... 
U vreme retrogradnog ciklusa mi se pripremamo za fazu direktnog hoda... kada zapravo krećemo ka konačnom uspehu i sreći...Nema sreće bez zasluge...Retrogradni ciklus nam omogućava da se preispitamo, revidiramo stavove, ponašanje, odluke... 

Faze retrogradnog ciklusa Jupitera i bitni aspekti koje će praviti:


⭐Prva faza retrogradnog ciklusa počela je još u decembru 2017. kada je Jupiter u Škorpiji ušao u retrogradnu senku!!!  Jupiter je ušao u retrogradnu senku 12.decembra 2017. sa 13* Škorpije!
Još od tada smo mogli da osetimo šta to Jupiter hoće od nas, gde nas iskušava i testira. Pojedinačno to je oblast ili kuća kroz koju Jupiter tranzitira. Koja je to kuća ili kuće? Tamo gde vam se nalazi Škorpija! 
Neposredno pre toga, 03.decembra 2017. imali smo prvi trigon Jupitera u Škorpiji sa Neptunom u Ribama na 11*, posle toga 12.decembra Jupiter je ušao u retrogradnu senku sa 13*!!!
16.januara imali smo i prvi sekstil Jupitera u Škorpiji i Plutona u Jarcu na 19*

Jupiter trigon Neptun:

⭐Druga faza retrogradnog ciklusa počinje ulaskom Jupitera u retrogradni hod sa 23* Škorpije!!! On će u retrogradnom ciklusu biti do 10.jula 2018. kada će krenuti direktno sa 13* Škorpije!!! 
U ovoj fazi RxJupiter u Škorpiji biće u sekstilu sa Plutonom u Jarcu (drugi po redu) na 21* 14.aprila 2018 i u trigonu sa Neptunom u Ribama (drugi po redu) na 16* 25.maja 2018.
Jupiter će krenuti direktno 10.jula 2018. ali će još uvek biti u retrogradnoj senci što je 
⭐treća faza retrogradnog ciklusa!!! Iz retrogradne senke će izaći 07.oktobra sa 23* Škorpije!!! U vreme retrogradne senke Jupiter u Škorpiji će biti u trigonu sa RxNeptunom u Ribama 19.avgusta i u sekstilu sa RxPlutonom u Jarcu 12.septembra (treći po redu)!!!



Generalno retrogradni Jupiter će nam pokazati koliko smo iskreni prema sebi ali i prema drugima!!! Da objektivno i realno vidimo gde smo, šta radimo, po pitanjima poštenja, integriteta, morala....Koliko ulažemo u sebe i u ono što je zaista bitno!!! Da li ste prestali da verujete, da se nadate... Da, ovo je prilika, da obnovite veru, nadu, neke želje. Dokle on bude išao unazad imate šansu da budete iskreni prema sebi, da zavirite unutra...
Retrogradno kretanje je iluzija zapravo. Ali ta iluzija ima jak uticaj na naše živote!!! Toliko jak da će mnogi od nas promeniti percepciju i perspektivu, vraćajući se unazad, u sebe, u unutrašnjost, u ono što smo negde pospremili za bolja vremena. Ovo vraćanje znači vrlo često neko zaustavljanje - usporavanje.
Zbog toga je vrlo bitno da znate gde se to dešava - u kojoj kući - kućama!!! I imajte na umu da je direktni Jupiter više usmeren na globalno, javno, opšte, a retrogradni Jupiter više na lično, unutrašnje.. Tu su odgovori na pitanja!!! 
Retrogradni Jupiter vam u nekom momentu može zaličiti na Saturna. 
Ima smisla verujte... Jer retrogradni Jupiter će mnogi osetiti kao kočnicu, onu ručnu, koju podižete ili vi sami ili on umesto vas... Vozači, setite se kada ste tek bili krenuli u avanturu učenja vožnje, setite se da ste bar jednom vozili pod ručnom kočnicom, auto je išao napred ali teško, vi ste osećali da nešto nije u redu ali i dalje ste vozili....to je neiskustvo mladog vozača. Ali probajte i sada da tako vozite, auto će ići ali nekako teže. E tako je i sa retrogradnim Jupiterom....ide, ali teško ili teže!!! U nekom trenutku shvatite da je bolje zastati!!! Ili krećite se ali polako, sporije i sačekajte bolje sutra!!! Jer sve ima svoj razlog i svako zašto ima svoje zato :-))). 
Iskoristite ovaj period najbolje što umete, završite nedovršeno, ispitajte sebe, budite iskreni prema sebi. Naučite neke nove životne lekcije.


Bajka o kornjači i zecu...
Ono kada su se kornjača i zec prepirali ko je od njih brži. Kada su zakazali trku, trka počela, naravno da je zec bio brži, kada je dovoljno odmakao od kornjače zastao je pored nekog drveta i seo da se odmori. I zaspao zeka :-)). Kornjača onako uporna kakva je.... stigla je tako na cilj prva. 
Kakve veze ima bajka o kornjači ii zecu sa Retrogradnim Jupiterom....Ima...
Poenta: Strpljen spašen...ili oni koji su smireni i uporni do cilja uvek stignu....




Jupiter od sutra 09.marta egzaktno u 05:45 CET kreće u retrogradni hod sa 23* Škorpije
Jupiter će 10.jula 19:02 CET krenuti u direktan hod sa 13* Škorpije


Bitno je jedno da sa Jupiterom unazad krećemo u unutrašnji (retrogradno) rast (Jupiter) svakog od nas. Mnogo važnije će biti lične priče nego one opšte. Ovde je reč o planeti sreće, ekspanzije, širenja u naredna četiri meseca očekuje nas "povlačenje" u sebe u naš "viši um", gde ćemo svako za sebe tražiti prosvetlenje, nadu, veru, mudrost, oprost. Mnogi od nas će imati "posla" sa nekom prošlošću, usporiće nas, usporiće se i neki delovi našeg života (tamo gde Jupiter prolazi) što ne mora da bude loše, naprotiv.
Retrogradni Jupiter u Škorpiji: Svakome od nas će doći na red neko preispitivanje: lične (životne) filozofije, morala, etike, pravde, vere, verovanja...(Jupiter). Razmatraćemo pitanje obrazovanja, putovanja, inostranstva, daljina...(Jupiter). Naravno i sve teme vezane za energiju Škorpije: intima, strast, sex, začeće, zajednički resursi, emotivna i materijalna podrška, istraživanje, krize, suštinske promene, regeneracija, transformacija.....neki kraj i novi početak!!!

Retrogradni Jupiter, bi mogao da vas uspori, pored ostalog i u finansijskom smislu, poslovnom. Nije vreme za neke veće investicije, kupovinu, kredite, sem ako to nje povezano sa nečim od ranije, nečim iz prošlosti što sada zapravo treba dovršiti! Zavirite unutar sebe, fokusirajte se na ono što treba promeniti, ispraviti i sl. Jupiterov retrogradni ciklus (09.mart-‚10.jul) je šansa, prilika, predispozicija za unutrašnji rast, duhovni i svaki drugi rast....Kreće se kroz određenu kuću ili kuće u vašem horoskopu, a one su zapravo oblasti života gde je taj rast potreban...Te oblasti života traže neki rast, promene, poboljšanja da bi na kraju bili najbolja verzija samih sebe!!!
Srećno!!!

Нема коментара:

Постави коментар