понедељак, 12. март 2018.

Vratio se Šime (nedeljni horoskop)....


Proslavila sam sa vama sedmu godinu Bloga

Redovni pratioci Bloga se sećaju da sam ranije pisala nedeljne horoskope za sve znakove. Pisala sam i za jedan portal. Onda sam odlučila da prekinem saradnju sa njima zbog previše obaveza a premalo vremena. Nije se to sada promenilo, čak mislim da imam još više obaveza i još manje vremena, ali često dobijam pisma zašto sam prestala da pišem nedeljne horoskope. Mnogo je vas koji su mi na razne načine čestitali godišnjicu Bloga. Dobila sam zaista predivne poruke podrške da nastavim i dalje da se družim sa vama na ovakav način. Nema dileme nastavljamo dalje :))). 
Idemo dalje ali sa jednom promenom. Vraćam NEDELJNI HOROSKOP!!! 
Ovo je moj poklon za rođendan Bloga, svim redovnim, povremenim ali i novim čitaocima....



Iz ranijeg iskustva ovde ću da razjasnim neke nedoumice na osnovu vaših pitanja!!!

Jedno od često postavljenih pitanja:
Da li nedeljni horoskop treba čitati za znak rođenja (Sunce u znaku) ili za podznak? 
Nedeljni horoskop je izrađen prema Sunčevom znaku, gde se koriste jednake kuće. 
Sunčev znak je ujedno i 1.kuća (0*)... Primer: Ako ste rođeni u znaku Lava :), Lav je ujedno 1.kuća, 2.kuća je Devica, 3.kuća je Vaga....itd. Lav se ovde računa kao podznak (1.kuća). Mnogi od vas će se složiti da su tačnije prognoze ako se čita horoskop za podznak. Međutim za to je potrebno da znate svoj podznak. Danas većina zna svoj znak i podznak, ipak ima onih koji ne znaju. 
Odgovor na pitanje bi bilo najbolje je pročitati  obe prognoze i za znak i za podznak.


Prirodni horoskop je temelj svake prognoze... 
Za razliku od natalnog ovo je opšti  horoskop, prognoze su uopštene, koriste se znaci i tranziti i ne bavi se analizom ličnog horoskopa...Da bi dobili precizna i konkretna tumačenja, potrebno je analizirati nečiji natalni horoskop. Tu nema uopštavanja, natalni horoskop priča ličnu priču. 
Ako to sve znamo zašto se rade opšti horoskopi? 
Uglavnom iz zabave. Iskreno, ja ih baš i ne volim previše :)). Kada sam krenula da pišem ovaj Blog nije mi bila namera da pišem takve horoskope. Moja želja i namera je bila i ostala :)), da pišem o tranzitima, i nedeljnim i mesečnim izveštajima o tranzitima aktuelnim na nebu. 
Naravno, pisaću tako i dalje tu se neće ništa promeniti. 



Sigurna sam da povremeno svi čitaju neki horoskop, da bi znali šta ih u nekom periodu očekuje. Astrologija može predvideti neke događaje ili psihološke uticaje, međutim ima tu jedan problem :)). Koliko je na ovom svetu recimo nas Lavova? Puno :)). Kako je moguće da nam se poklapaju predviđanja? Nije moguće nikako. Zašto se onda rade takvi horoskopi? Najčešće iz zabave. Skoro ni jedne novine, časopis, portal i sl. ne mogu bez horoskopa. Dnevnog, nedeljnog, mesečnog, godišnjeg... Njihova uloga je više da zabave. Oni ne mogu biti precizni. Takvi horoskopi su uopšteni, vrlo uopšteni. Takvi horoskopi daju uopštena predviđanja za jedan određen period. Za ozbiljno predviđanje potrebna je ozbiljna astrološka analiza koja se radi pojedinačno. Svi horoskopi koji nisu lični prave se na osnovu prirodnog horoskopa!!! Natalni (pojedinačni) horoskop se izrađuje na osnovu datuma, mesta i vremena nečijeg rođenja. 
Prirodni horoskop se izrađuje tako što se uzima prvi dan proleća. Ovde se radi o krugu podeljenom na 12 delova, 12 znakova i u isto vreme 12 kuća. Počinje se od prvog znaka Ovna, to je ujedno i 1.kuća i završava se dvanestim znakom Riba koji je i 12 kuća. 


Nedeljni horoskop za sve znakove na ovom blogu će se malo razlikovati od drugih jer ja neću odustati od navođenja tranzita, aspekata i sl. Ko razume, razume, ko ne razume stvarno mi je žao ali ja i dalje ne volim (i to se neće promeniti) one horoskope koji su više zabavnog karaktera nego što zaista mogu da pruže korektnu prognozu.

U nedeljnim horoskopima po znacima
Navešću  trenutne promene energija (kada planete menjaju znak), trenutne tranzite i aspekte...
Navešću kuće (oblasti života)...
Neću koristiti Mesečeve tranzite i aspekte (sem kada su Mladi i Puni Mesec), o njima pišem na dnevnom nivou kada za to imam vremena. Znam da nije mnogo popularno to što ću koristiti planete njihove aspekte i tranzite, ali da se ne ponavljam, ja jedino tako mogu :)). Bilo je ranije negativnih komentara od strane onih koji se u astrologiju ne razumeju. Ja se nadam da će i takvi čitaoci ipak pročitati i na kraju postati redovni čitaoci što im  moj "zvezdani(n) jezik" :))) bude pristupačniji.
Da li može bez navođenja planeta i aspekata. Može. Ali ja ne mogu :)))). Moj cilj je da i ovakvi uopšteni horoskopi budu što tačniji i precizniji. 

U nedeljnom horoskopu po znacima
Baviću se analizom koja se inače radi za svakog pojedinca ali ovde će to biti analiza po znakovima.
Prirodni horoskop ima 12 znakova i 12 kuća. Svaka kuća ima svog prirodnog vladara (vladare): 1.Ovan (Mars), 2.Bik (Venera), 3.Blizanci (Merkur), 4.Rak (Mesec), 5.Lav (Sunce), 6.Devica (Merkur), 7.Vaga (Venera), 8.Škorpija (Pluton i Mars), 9.Strelac (Jupiter), 10.Jarac (Saturn), 11.Vodolija (Uran i Saturn), 12.Ribe (Neptun i Jupiter). Kada je prirodni horoskop u pitanju kuće su jednake. U natalnom horoskopu kuće nisu jednake i često jedan znak je u dve kuće.


Tumačenje natalnog horoskopa uvek počinje od podznaka... U opštem horoskopu tumačenje ide od znaka, znak se koristi kao podznak. I ovo je iz razloga što ima onih (još uvek ih ima :)) koji ne znaju svoj podznak. Međutim oni koji znaju svoj podznak mogu nedeljne horoskope pročitati i za znak i za podznak! Ponekad je nedeljni horoskop tačniji ako se pročita za podznak. Ima smisla. Jer natalni horoskop i počinje od podznaka...tako idu i kuće. Podznak je uvek 1.kuća. 

Da bi vam bolje objasnila sve ovo navešću jedan primer....moj :))). Ja sam Lav, podznak Vaga.
Ja ću prvo da pročitam :))) nedeljni horoskop za Lava, a onda i za Vagu!!! Ali ja znam i precizno (natalni horoskop)! Možete vi koji znate svoj horoskop da čitate ove opšte jer iz njih možete mnogo da saznate a onda uporedite sa stvarnim stanjem u vašim horoskopima.


Dakle, za nedeljni horoskop najbolje čitati prognoze i za znak i za podznak, napraviti kombinaciju drugim rečima. Imajte na umu da će vam nedeljni horoskop dati uopštene prognoze. Te prognoze neće uvek biti precizne i uglavnom se neće poklopiti sa stvarnim dešavanjima vas kao pojedinca. Neke prognoze hoće. Takve prognoze treba prihvatiti više informativno. Neke jasnije zaključke i prognoze možete pronaći jedino u tumačenju svog natalnog horoskopa. Meni i smeta i ne smeta što se ovakvi horoskopi (nedeljni) uglavnom koriste da bi zabavili nekog. Ja se trudim da ipak budu manje zabavni :)), a više precizni....
I dalje ću se baviti nedeljnim prognozama (Šta rade zvezde u periodu od - do), oni će biti kraći i deo nedeljnog horoskopa za sve znakove....Ako mi se to ne dopadne možda ih razdvojim :)))
Mesečni horoskop (izveštaj) i dalje će biti osnova za sve što pišem ovde.
U njima su sve zvezdane promene, tranziti, aspekti za mesec, nedelju... Oni nešto veštiji i sa više znanja mogu sami sebi napraviti prognozu. Ako znaju svoj natalni horoskop, astrološke kuće, mogu nedeljne promene uklopiti u svoj natalni. Uvek pored planete napišem stepen na kome se ta planeta nalazi tako da svi mogu određene planete da uklope u svoj horoskop....




Нема коментара:

Постави коментар