субота, 7. април 2018.

Blage vesti ili Blagovesti....Danas na zvezdanom nebu....


Subota je...Saturnov dan....
Saturn je na 9* Jarca....
Danas baš dominira energija Jarca: Mesec 7*, Saturn 9*, Mars 11* i Pluton 29*!!!
Naravno i dalje je vladavina Ovna (Sunce u Ovnu): RxMerkur 7*, Sunce 17* i Uran 27*!!!
Vikend je, praznik...Danas su Blagovesti, sutra je Vaskrs...


Kada bi se svi držali ljubavi, ova zemlja bi bila raj. 
Ali kad bi se svi držali bar onog što je malo manje od ljubavi – jer, 
ljubav je veza savršenstva – kada bi se makar držali principa
 „što želite sebi, to činite drugima; 
što ne želite sebi, to ne činite drugima“, 
onda bi zemlja, ako ne bi postala baš raj, bila blizu raja.
Patrijarh Pavle 


Mesec u Jarcu će danas biti u konjukciji sa Saturnom (14:18) i u konjukciji sa Marsom (19:41)!!! Ne oseća se najugodnije Mesec u Jarcu!!! Više je razloga za tako nešto ali najjednostavniji (da svima bude jasno) je to što kada je Mesec u tranzitu kroz Jarca on se zapravo nalazi suprotno (preko puta svog sedišta - Rak). Mesec vlada Rakom, kada je preko puta Raka u Jarcu kao da nije svoj :)). 
To što će danas "preći" preko Saturna i Mars (konjukcije) doneće intezitet u osećanjima pre svega (Mesec)....Konjukcija sa Saturnom može biti (a ne mora zavisi od pojedinca) teška...Ona situacija kada imamo osećanje da nas nešto guši, pritiska (Saturn - kao kamen)....Konjukcija sa Marsom je drugačija, opet intezitet ali drugačiji...Najpre će ova energija delovati kod onih malo nervoznijih karaktera, mada ni ostali ni oni najmirniji neće biti pošteđeni...Najbolje bi bilo da ovu energiju, ovaj višak iskoristite na vežbanje :)) ili na bilo koju fizičku aktivnost :))). Ipak budite oprezni da ni tu ne preterate...jer Mars je Mars :)). Ono što je ovde bitno je da će Mesec biti "okidač" konjukcije Saturna i Marsa (aktuelna od ranije)!!!
Međutim nikada ništa u životu nije ni crno ni belo....nešto je i u nijansama :)), Mesec će danas biti u trigonu sa Venerom koja je u svom sedištu u Biku (14:09). Vole se energije Jarca i Bika!!! Ako išta može da popravi raspoloženje onda je to ovaj trigon. Lep aspekt za druženje, i porodično i svako drugo, za ljubavne priče (Venera), za žene, devojke, devojčice :-))). 


Pomoćiće i današnji trigon Venere u Biku i Saturna u Jarcu!!! Da učvrsti ljubav, veze....
Ovo je ujedno i nabolji i najlepši aspekt tokom ove nedelje koja uskoro prolazi...Uskoro nam dolaze novi povoljni aspekti Venere, ali o tome sam već pisala :)), ovde:
Ovu energiju će najjače osetiti oni koji imaju neke planete na oko 9* Bika i Jarca!!!

🌗Sutra nas očekuje Poslednja Mesečeva Četvrt (09:17) - Sunce u Ovnu kvadrat Mesec u Jarcu, opet ne baš najprijatnija energija posebno za nedelju dan kada se odmaramo...
Svaku četvrt vezujemo za neku krizu, krizu svesti....otuda nervoza, nemir....Od Punog Meseca u Vagi na 10* 31.marta ovo je prvo iskušenje, prepreka...Ova energija nas priprema za Mlad Mesec u Ovnu na 26* 16.aprila!!! Kažu da ovo nije najbolje vreme za pokretanje bilo čega...sem ako se mora...Dobar je trenutak da se dovriši započeto...
Ovu energiju najviše će osetiti: Ovnovi, Jarčevi, Rakovi i Vage, ali i svi oni koji imaju neke planete na oko 18* ovih kardinalnih znakova (znakovi koji upravljaju promenom godišnjih doba Ovan-proleće, Rak-leto, Vaga-jesen i Jarca-zima)
Izdržite :)), uskoro nas očekuje energija Mladog Meseca u Ovnu i neki novi početak....

Христос воскресерадост донесе!

Što se ostalih Mesečevih aspekata za sutra tiče, Mesec će se sutra susresti i sa Plutonom (konjukcija) 15:02 CET, još jedan intezitet, još jakih emocija...Tokom jedne ovakve konjukcije u januaru imali smo na žalost jedno ubistvo koje je nas ovde jako potreslo!!! Svaka konjukcija ima "dve strane", dobru i onu manje dobru...nadam se daćemo sutra osetiti samo onu dobru!!! Samo da ne bude nasilja, ubistava, terorizma i sl. stvari...Srećom pa sutra 🌟Mesec u Jarcu će biti u sekstilu sa RxJupiterom u Škorpiji...Konatak Meseca i Jupitera (u dobrim aspektima) je tkz. aspekt "anđela čuvara"...neka samo ona radi!!! 
Lepa energija, lepo raspoloženje...onako široko (Jupiter)...duša (Mesec) široka (Jupiter) otvorena za radost i sreću i lepe trenutke... Za praznične trenutke, za tradiciju, poštovanje i svoje i tuđe tradicije...(Mesec u Jarcu)! Jupiter je retrogradan, pa možda i neki "susret" sa prošlošću...Odlazak u crkvu, manastire...ili neki drugi hram!!! Vreme je za radost...za crvenu boju...jaja crvene boje!!!

Moram da vas podsetim (ne ljutite se na glasnik), da je Merkur u Ovnu još uvek retrogradan i biće sve do 15.aprila kada će krenuti direktno!!! Imajte na umu da se ovaj nestaško :)) i dalje igra sa našim živcima...I dalje su energije Ovna i Jarca u sukobu...I dalje nas muče svi oni kvadrati o kojima sam danima pisala ranije...Ali ŽIVOT IDE DALJE....idu i planete :)). Polako ali sigurno napuštaće planete energiju Ovna, Venera je to već uradila!!! Ona se slaže (trigoni) sa svim planetama u Jarcu i već su došli neki bolji dani, kao ovaj danas (Venera trigon Saturn), dolazi i drugi (Venera trigon Mars, sekstil Neptun). Preći će i Sunce u Bika 20.aprila. Merkur će krenuti najpre direktno, na njegov prelazak u Bika malo ćemo da popričekamo (13.maj). Pre toga čeka nas (25.april) i treći kvadrat Merkura (direktan) sa Saturnom (retrogradan)!!! Ovaj aspekt kao da neće da nas pusti....pustili bi mi njega ali neće on nas!!!
Lagano idemo ka još jednom dobrom aspektu (dugotrajan), sekstilu RxJupitera u Škorpiji sa Plutonom u Jarcu....




Ko zna zašto je to dobro...rečenica koju i ne volim baš, ali je primerena da se opiše sve što nas je od kraja marta do sada snašlo. Kada ovako kao sada imamo više aspekata-tranzita koji nam poručuju: kreni, stani....kreni, stani, onda ih moramo shvatiti ozbiljno!!! Moramo im se prilagoditi jer svaka pobuna, svako opiranje je teško za nas..Zbog svega ovog često kažem: Vežbajte mir i suzdržavanje!!! Lakše reći nego učiniti, znam to odlično ali na nama je da damo sve od sebe...
Ono što je izvesno je da je mnogo bolji period pred nama, već sledeće nedelje:

11.april 06:53: Sunce kvadrat Pluton
11.april 08:02: Venera trigon Mars
12.april 18:26: Venera sekstil Neptun

14.april 11:58: Jupiter sekstil Pluton
14.april 19:27: Mars sekstil Neptun
15.april 11:21: Merkur kreće u direktan hod sa 4* Ovna

Već 16.aprila tu je i Mlad Mesec u Ovnu i novi početak...očekuju nas i dalje neki novi aspekti (i dobri i manje dobri), neka nova kretanja planeta (retrogradni Saturn i Pluton)...čeka nas još mnogo toga, čeka nas život ili ŽIVOT IDE DALJE....
Lep vikend vam želim!!!


Meni se neki april vraća :)))



Нема коментара:

Постави коментар