среда, 11. април 2018.

Pustio bih ja njega, ali neće on mene...Retrogradni Merkur ovih dana...

Ovo se ja krijem od RxMerkura :-)))

Sreda je....Merkurov dan...
Merkur je u Ovnu na 5*, retrogradan je....od 23.marta:

http://zvezdanindnevnik.blogspot.rs/2018/03/que-sera-sera-sta-ce-biti-bicemerkur-u.html


Da radi...radi...
Pogledajte ili poslušajte vesti i sve će vam biti jasno....U našim novinama spominje se čak III svetski rat, zveckanje oružjem sve glasnije i glasnije...Ratnička retorika sve prisutnija kao nekada ranije u prošlosti RxMerkur u Ovnu!!! Na globalnom planu vrlo je aktuelan i prisutan!!!
Od svih Merkurovih aspekata ostao je sve prisutan kvadrat Merkura i Saturna (od 05.aprila)!!!
Pre njega imali smo kvadrat Merkura sa Marsom (04.aprila)!!!

Sve je krenulo mnogo ranije sa konjukcijom Marsa i Saturna (02.april)
Ova konjukcija će trajati negde do 21.aprila!!!

Na ličnom planu što se RxMerkura tiče, negde se vode mali lični ratovi...Većini se na ovaj ili onaj način (prema natalnom horoskopu) vratila neka prošlost (ljubav, posao, zdravlje....)!!! Ili kao meni juče i danas problemi sa kompjuterom....jedva se snalazim od jutros sa njim...spor, neće da otvori stranice....nerviram se jer imam puno posla a ne želim da izneverim one koji očekuju današnji tekst....

Napisala sam da od Merkurovih aspekata trenutno je aktuelan kvadrat RxMerkur u Ovnu (5*) sa Saturnom u Jarcu (9*)!!! 



Pustio bih ja njega, ali neće on mene...
Merkur će ove nedelje 15.aprila krenuti direktno!!! Biće lakše svakako...ALI...uvek ima neko ali....Kvadrat Merkura i Saturna će biti prisutan i dalje....Merkur će ići napred kroz Ovna, Saturn će sledeće nedelje 18.aprila krenuti u retrogradni hod, 25.aprila imaćemo ponovo treći put egzaktni kvadrat direktnog Merkura u Ovnu sa RxSaturnom u Ovnu na 9*!!!

Kvadrat RxMerkura i Marsa nije više aktuelan ali ostavio je posledice...Dugo je bio prisutan:

Reći ili prećutati, pitanje je sada..... Merkur kvadrat Mars!

Ove godine ćemo ga imati ukupno četiri puta: 01.mart; 04.april; 12.maj; i 26.novembar 2018. Interesantan je ovo podatak!!! Nemamo ga neko vreme (od oktobra 2016.), pa onda čak četiri puta u jednoj godini!!! 

01.marta: Merkur u Ribama, Mars u Strelcu na 19*

04.aprila RxMerkur u Ovnu, Mars u Jarcu na 9*, 

12.maja Merkur u Ovnu, Mars u Jarcu na 28*, 

26.novembra Merkur u Strelcu, Mars u Ribama na 6*!!!

Ovde je interesantno da ovaj sada kvadrat je u Ribama i Strelcu, kao i poslednji 26.novembra, samo će Merkur i Mars promeniti uloge!!! Zapamtite ove datume (mada ću vas na vreme obavestiti), biće ovo interesantno za proučavanje!!!
Dakle, kada prestane uticaj trećeg kvadrata Merkura i Saturna (onaj od 25.aprila), sledi drugi po redu kvadrat direktnog Merkura sa RxSaturnom 12.maja!!! - "Pustio bih ja njega, ali neće on mene..."
Kada sve ovo vidimo, negde je izvesno da će još biti napeto u aprilu ali i sredinom maja!!!
Merkur u Ovnu će izaći iz retrogradne senke (još i ta senka) 03.maja
Merkur će IZAĆI iz Ovna 13.Maja!!! Samo dan posle njegovog kvadrata sa Marsom!!!

Naslov je mogao da bude i ovakav
"Šta god može poći naopako, poći će..."
Ne ide Merkur stvarno unazad to je samo iluzija... Mada to za ovu priču i nije bitno. Bitno je šta nam "radi" dok je takav...Nešto uvek može da krene naopako :)). Od kako pišem o RMerkuru uvek spomenem Marfijev zakon jer on prilično dobro opisuje ovo stanje... Neki od Marfijevih zakona:



"Slušajte, druže! Možda ste dobili pogrešan broj, al ste dobili onog kog ste tražili"! :-) 
"Priroda je uvek na strani skrivenih grešaka".
"Sve ide naopako odjednom".
 "Kad rešiš da ozbiljno zasučeš rukave, primetiš da nisi obukao košulju".
 "Nikad nije kasno da se stigne kasno"..."Šef je neko ko dolazi ranije kada vi kasnite, i dolazi kasnije kada vi poranite" :-)))




Dakle, Merkur će 15.aprila krenuti direktno; 25.aprila treći kvadrat Merkura i Saturna; 03.maja Merkur izlazi iz retrogradne senke; 12.maja drugi kvadrat Merkura i Marsa; 13.maja prelazi u Bika!!! Drugim rečima još će nam Merkur u Ovnu priređivati raznorazne zvrzlame!!!
Možda pomogne:

Mesec je danas u Vodoliji na 24*
U 16:55 CET očekuje nas sekstil Meseca i Urana u Ovnu na 28*
Mesec sekstil Uran: Ovo je energija iznenadnih događaja, vesti, dešavanja, nešto drugačije i nešto originalno....ono....razbijanje rutine... Jak kreativni potencijal....Ovo je energija željna promena :)). Kada se udruže (sekstil) dve planete mašte, intuicije, predosećanja sve je moguće...moguće su nagle odluke. Možete očekivati neočekivano, neku avanturu, pomoć prijatelja, neobičnih drugačijih, originalnih...Duša bi da luta...duša želi nezavisnost, originalnost, slobodu...Duša je humana... Ovo je potreba za novim znanjima i saznanjima, ovo je potreba da se nešto menja...posebno rutina! Možda je baš danas dan za promene, za nešto novo, drugačije, originalno...
Mesec vlada osećanjima, raspoloženjem, porodicom....Uran vlada promenama, iznenađenjima, iznenadnim životnim okolnostima (poput munje)...sekstil je lep aspekt, nudi lepe mogućnosti....zamislite da čujete zvono....na vratima, zvono telefona...sa druge strane vrata ili telefona.....iznenađenje! Majka (Mesec) originalna (Uran), i žena i prijatelj...u tranzitu neobični drugačiji odnosi sa ženama, prijateljima...Jaka intuicija...U nekoliko sati koliko traje ovaj tranzit bićemo raspoloženi za razne avanture i uzbuđenja...Razne mogućnosti na najrazličitijim mestima. Onaj osećaj u stomaku (Mesec) da nešto treba promeniti (Uran)....sekstil - pozitivna promena...Ovo je poziv na rizik...
Ne traje dugo, tek nekoliko sati....ali sigurna sam možete ga osetiti...Bilo da ostajete kod kuće sa porodicom ili sami....bilo da planirate večeras neki izlazak sa društvom, prijateljima....
Ne može jedan aspekt sve sam :))
Mesečevi aspekti u tranzitu vrše uticaj svakako, ali ostale energije zapravo diktiraju uticaje i događaje....



Mesec će danas od 16:55 do 20:39 CET biti u praznom hodu....razlog da se opustimo, meditiramo, na samo naš način...Svako ima nešto što ga smiruje...
Mesec prelazi u Ribe u 20:39 CET
Od jutros 06:53 CET Sunce u Ovnu u kvadratu sa Plutonom u Jarcu na 21*
Od 08:02 CET Venera u Biku u trigonu sa Marsom u Jarcu na 13*
Juče sam pisala o ovim aspektima i nekim koji tek dolaze:

Нема коментара:

Постави коментар