субота, 8. јул 2017.

U susret Punom Mesecu u Jarcu....9.Jul 2017.




Danas na zvezdanom nebu:
★Mesec:
Kretanje Meseca
Mesec je u Jarcu
9.Jul 06:35 Mesec opozicija Sunce (Pun Mesec)
★Planete:
11:02 Merkur sekstil Venera (7.Jul)
06:35 Sunce opozicija Pluton (10.Jul)


Mesec je u Jarcu, od jutros na 6*....
I dođe tako dan.....kada Mesec ima takve aspekte (inkonjukcije) koji se retko zabeleže...Obe inkonjukcije su bile tokom noći egzaktne, od jutros su prisutne jer Mesec je na 6*, Merkur na 4* i Venera na 3*....i dalje su aktuelne ali popustiće do podneva kada ih više neće biti...Ne bih ni spomenula ove aspekte da oni ne grade jednu zanimljivu konfiguraciju.
Ko se malo više razume u astrologiju zna da je ovo konfiguracija JOD - ili "božiji prst"....



JOD ili "Božiji prst":
U ovoj konfiguraciji imamo jednu planetu u inkonjukciji (150*) sa dve planete koje su između sebe u sekstilu (60*)!!! Zašto Božiji prst....liči na prst ili na slovo Y....Zovu ga još i "Božije oko" ili "prst sudbine". Inkonjukcija - nije opozicija fali do opozicije (180*) nije trigon više je od trigona (120*), inkonjukcija - 150* nešto između!!! I zbog toga spada u aspekt prilagođavanja. Tu je i  sekstil harmoničan aspekt, povoljan aspekt!!!
Inkonjukcija (150*) -  je neprilagođenost i neusklađenost energija pre svega... Nije opozicija (180*) nije trigon (120*) tu je između (150*) i možda baz zbog toga iritira, donesi nervozu, obično hoće na zdravlje (kod drugih na posao)... 
Inkonjukcija je... prilagođavanje, nemir, napetost, reorganizacija...
Sekstil (60*) - Sekstil spada u harmonične i povoljne aspekte...i ima prirodu Venere. Planete koje su ovde u odnosu imaju skladan i stabilan odnos. Ovaj aspekt postmatrajte kao aspekt šansi i mogućnosti. Sekstil ima takvu energiju da mu je potreban mali podsticaj da bi se njegov uticaj osetio. Ipak najvažnije je da ovde dve energije sarađuju -  sekstil.

U ovoj konfiguraciji božiji prst je uperen u Mesec u Jarcu!!! Mesec u Jarcu je taj koji donosi tenziju (dve inkonjukcije), kuća u kojoj je Mesec će dodatno objasniti oblast života koja je pod tenzijom. Merkur i Venera se ovde slažu (sekstil), kao i kuće-oblasti života gde se oni nalaze. Pritisak je sa strane Meseca, opouštanje je sa strane Merkura i Venere!!!
Evo jednog primera: Mesec u Jarcu je u 6.kući....svakodnevna rutina, posao, odnosi na poslu, zdravlje, itd. Merkur u Lavu na ASC iz 12.kuće....sve što je skriveno ili želi da bude skriveno, tajni neprijatelji, smetnje, prepreke, itd. Venera u Blizancima u 11.kući....prijatelji, nade, želje, iznenadna dešavanja, itd. Očigledan je pritisak ("božiji prst") na 6.kuću, posao, poslovne odnose....Mesec je u Jarcu pa i on govori o poslu, karijeri, položaju....Rešenje je negde na realciji 12-11 kuća...Merkur i Venera donose neku vrstu rešenja....U saradnji oni mogu da pomognu da se ova situacija prevaziđe, pritisak popusti...Venera je inače u ovom horoskopu vladar 11.kuće, Mesec je vladar 12.kuće. Kuva se nešto iza kulisa (12.), sprema se neko iznenađenje (11.). Kakvo god da je rešenje ovde biće prihvaćeno od strane ove osobe čiji je horoskop!!! Možda rešenje ide tek oko Punog Meseca u Jarcu koje će se dogoditi sutra u 06:35 CET!!!

Zašto spominjem ovu konfiguraciju kada će uskoro da prestane sa delovanjem...Iz dva razloga, jedan je jer svi aspekti vrše neki uticaj a ne samo oni na koje smo navikli (konjukcija, sekstil, kvadrat, opozicija), drugi razlog je da oni koji uče osveže svoje znanje!!! Ima još jedan razlog....Ovu konfiguraciju će "dobiti" mnogi u svom solarnom horoskopu ali i oni koji su danas rođeni negde od sinoć pre ponoći do danas oko podneva!!!


9.Jul 06:35 Mesec opozicija Sunce (Pun Mesec)

U susret Punom Mesecu u Jarcu!
Svaki Pun Mesec je kulminacija jednog ciklusa. Završava se jedan Mesečev ciklus i počinje novi. Nešto treba da se dovrši, završi da bi nešto drugo moglo da počne!!! I ja ne vidim tu ništa loše. Međutim ovaj Pun Mesec se uglavnom najavljuje pompezno....Da vidimo šta se ovde dešava?
Pun Mesec definitivno ima jaku energiju....na prirodu pre svega, ali i na nas i naše duše...Plima i oseka i u prirodi i sa našim osećanjima!!!

Ovaj Pun Mesec je opozicija Meseca u Jarcu i Sunca u Raku na 17*!!!
I sve bi bilo super :)), da pored Meseca nije RxPluton u Jarcu na 18* i pored Sunca u Raku Mars na 22*. Dve snažne konjukcije i svi u opoziciji. Sa strane je tu da doda "začin" Jupiter u Vagi na 14* koji je u kvadratu sa Mesecom i sa Suncem!!! Svi oni grade T-Kvadrat!!! I opet taj T-Kvadrat!!!
Osvetleće ovaj Pun Mesec i stvarno i simbolično naše živote....
Dve energje (Rak/Jarac) suprostavljene jedna drugoj....kulminacija, završetak jednog ciklusa i početak novog ciklusa....
Privatno - poslovno...
Fokus je na odnosu privatnog, doma, baze naših života (Rak) i poslovnog, javnog, ugleda, odgovornosti, karijere (Jarac). Sa jedne strane je bezuslovna Ljubav (Rak) sa druge strane "uslovna" Ljubav (Jarac). Rak nas vuče korenima, "ognjištu", bazi, porodici, domu.....Jarac nas vuče ka karijeri, ugledu, položaju, odgovornostima.
Rak nudi toplinu doma, sigurnostzaštitu sve ono što smo imali kao deca (jednom dete uvek dete)....Jarac nudi odgovornost, i šta znači biti odrastao... I nije lako, zanemariti bilo koju od ovih strana može značitinevolju, nervozu, stres....(ipak je Pun Mesec). I ono što je ovde bitno je da nas zapravo Pun Mesec poziva da nađemo balans i ravnotežu između ovih suprostavljenih strana - balans u životu. U naredne dve nedelje svako od nas će i znati šta za njega to zapravo znači....
Mnogi bi trebalo da dožive simbolično prosvetlenje...Pun Mesec je na 17* Raka/Jarca....i nešto jači uticaj je na Jarčeve, Rakove, Ovnove i Vage... i naravno na sve nas gde se osa Jarac/Rak nalazi....




Nekoliko značajnih aspekata su takođe u priči o Punom Mesecu:

08:05 Mesec konjukcija Pluton
10.Jul 06:35: Sunce opozicija Pluton
27.Jul 02:56: Sunce konjukcija  Mars

Najsnažnija konjukcija ide baš u vreme Punog Meseca - ★konjukcija Meseca i RxPlutona: ovde će se osloboditi snažna energija....ili destruktivna ili ona koja transformiše i regeneriše. Nešto mora da "umre" da bi se nešto "rodilo". Sve je mnogo intezivno i u stilu Plutona (vladar Škorpije) sve ili ništa! A nekada je i ništa sve!!! Sa druge strane je takođe snažna energija - konjukcija Sunca i Marsa koja će biti egzaktna tek 27.Jula (dan pre mog rođendana :)), blago meni!!! I ako ima još do tog datuma ova konjukcija deluje (zbog dozvoljenog orbisa delovanja)!!! Ova konjukcija je sada u Raku između njih je 5* i zbog toga osećamo njen uticaj. Egzaktna konjukcija će se dogoditi u Lavu!!! Energija vatre, strasti i akcije....Ova sada je u vodi - Rak, pa je usmerena na osećanja!!! Rakom vlada Mesec ovde je Mesec u igri i sve ide u krug!!!
Još snažnija energija je ★opozicija Sunca u Raku sa RxPlutonom u Jarcu egzaktno 10.Jula!!! Ovde ima elemenata destrukcije, manipulacije... Vrlo moćna i intezivna energija, energija kulminacije. Ako se pametno iskoristi ne mora da bude negativna!!!
★Jupiter u Vagi ovde sa strane dodatno donosi tenziju i ako kvadrati sa Mesecom (i RxPlutonom) i Suncem nisu egzaktni. Dovoljno su jaki da nas uznemire na planu odnosa, veza, zakona, morala, finasija.... Uznemirujući je ovde i ★Uran u Ovnu koji će tek raviti egzaktne kvadrate sa Suncem i Marsom: 18.Jul 03:36: Mars kvadrat Uran i 21.Jul 02:25: Sunce kvadrat Uran. Sada su ove energije tu u začetku tek da nas i one uznemire....Oba kvadrata će biti aktuelna u vreme Mladog Meseca u Lavu 23.Jula!!!




Od pozitivnih aspekata u vreme Punog Meseca prisutni su: Sunce u Raku trigon RxNeptun u Ribama od 6.Jula!!! Narvno i sekstil Merura u Lavu sa Venerom u Lavu od 7.Jula !!!

Dragi moji, mnogi od vas će već i danas osetiti sve ove energije u čijem centru je energija Punog Meseca u Jarcu!!! Pun Mesec se oseti i dan ranije i dan kasnije od egzaktnog uticaja. Sreća je da je i danas biće i sutra prisutan sekstil Merkura i Venere!!! Iskoristite tu energiju na najbolji mogući način....neka vam ona bude izlaz, neka vam ona bude izbor!!! To što se već sada oseća drama u vazduhu (Pun Mesec), to je tako....na vama je da se sa tom energijom snađete! Na sve ovo tu je taj RxPluton sa svojom snažnom energijom, koja će biti oslobođenja Mesecom (konjukcija)....
Generalno zbog energija Jarca (Mesec i RxPluton) i energije Raka (Sunce i Mars) sve će se vrteti na osi Jarac/Rak.....položaj, status, karijera, materijalno (Jarac) i privatno, porodica, dom, prošlost, domovina, narod (Rak)... Ne birajte stranu ni svesno ni nesvesno. Gledajte da pronađete balans...da se nađete negde na sredini. U priči je i energija Vage (Jupiter) i naše veze, odnosi, javnost...
Na ličnom nivou sve ovo plus kuće (oblasti života) u kojima se događaju ove energije!!

Na primeru koji sam već spomenula to ide ovako:
Energije su se raspodelile na 6.kuću (posao, rutina, zdravlje) i 12.kuću (tajne, skriveno, podsvest). U 6.kući Mesec i RxPluton u Jarcu u 12.kući Sunce i Mars u Raku!!! Posao je ovde ipak u prvom planu!!! Ali i nešto tajno, skriveno, iza kulisa!!! Oslobodiće se i osobađa već snažna energija!!! 
Sunce je ovde u ovom primeru vladar 2.kuće, novac, zarada, materijalna sigurnost, Mesec je vladar 6.kuće posao, poslovni odnosi....I tu je poenta!!! Nešto treba da se prelomi!!! Završi i počne!!! Ovde je neophodna staloženost i mudrost. Saturn vladar Jarca je retrogradan i u 5.kući...emocije, kreativnost, uživanje, zabava, hovi, odmor....tu treba naći izlaz i "punjenje baterija"!!! Tajne će se svakako otkriti...Ovde je takođe reč i o odnosu prema poslu (6.kuća) i o tome da li je posao "druga kuća", zapravo da li treba ili ne treba da bude. Može li posao i ljudi sa posla da budu porodica. Može i ne mora. Zapravo treba naći ravnotežu i ne biti isključiv!!!!




Za sve ostale...
Eto to ovako nekako izgleda :)). Na vama je da pogledate sami ako ste vični. Ako niste ne očajavajte u tekstu ima sasvim dovoljno opštih momenata da možete zaključiti u kom pravcu ide energija ovog Punog Meseca....Budite pribrani jer se ovde oslobađaju snažne energije. Sve može a ne mora izmaći kontroli. Ne budite ni opsesivni...ono što ne možete kontrolisati ne možete....Čuvajte se opsesivnog, destrutivnog ponašanja i svog i nečijeg....obratite pažnju na pokušaj kontrole, manipulacije, ljubomoru, pretnje, nasilje....I u porodici i u karijeri i u odnosima!!! Posebno obratite pažnju na odnos sa nekim ženama (Mesec) ali i muškarcima (Sunce)....to su uglavnom autoriteti, roditelji, šefovi, direktori i sl.




Drugim rečima budite suzdržani, mirni i samo pomislite sve dođe i prođe.....
Iskoristite energiju RxNeptuna i "odlutajte" negde, meditirajte, budite kreativni i maštoviti!!! Iskoristite i sekstil Merkura i Venere i družite se, volite, pokažite ljubav ali i kažite nekome ljubav :)).



1 коментар: