среда, 15. новембар 2017.

"Možda postoji molitva koja sve rešava i sve prašta"... Jupiter trigon Neptun...




03.decembar: Jupiter u Škorpiji trigon Neptun u Ribama


Još 05.oktobra pet dana pre ulaska Jupitera u Škorpiju pisala sam o ovom trigonu. Neko mi je skoro napisao na FB: "pretpostavljam da je rano za tekst o susretu Jupitera *trigon* Neptun, ili mi je promaklo?"  Promaklo je :-)). Trudim se da dugotrajne aspekte uvek spomenem ranije...O njemu sam tada pisala ovako: U susret velikim snovima!!!



Kada se Jupiter i Neptun (vladari Riba) nađu u harmoničnom aspektu trigona sve je moguće pa i neka čarolija :-)). Ovo je energija idealizma, fantazije, snova. U ovoj energiji zajedno su vera, nada, duhovnost, velikodušnost... Sa njom se otvara kanal ka kosmosu, zaplesaće kosmički ples Jupiter i Neptun...Ovo je i ogroman entuzijazam koji će svoj put naći kroz kreativnost, umetnost, muziku, ples, film, fotografiju... Energija koja će vam pomoći da pratite svoje snove ali i da ih ostvarite... Energija koja vas uzdiže iznad materijalnog, ali i put do nekog materijalnog uspeha je otvoren, samo ovde to nije po svaku cenu!!! Nećete žrtvovati ideale zarad nekih materijalnih stvari!!! Ako ste od onih koji nesebično daju više će i imati!!!
Ova energija vam zapravo pruža uvid u svrhu i smisao života!!! Otkriva duhovnu stranu vaše ličnosti i karaktera...Energija koja ima potrebu za duhovnošću, religijom, filozofijom...ali i mističnim i okultnim stvarima. Proučavanje društvenih nauka, filozofije, astrologije!!! Interes za socijalnu pravdu, moral, etiku...Jupiter ovde podstiče, širi Neptunovu inspiraciju i idealizam!!! Ovo je vreme duhovnog prosvetljenja!!!
Ovo je i energija ljubavnih susreta, jer Neptun je viša oktava Venere (ljubav, romansa )...ovo je energija "zavisnosti" od ljubavi...Ovo je i energija velikog (Jupiter) romantizma (Neptun). Energija uspeha, popularnosti...posebno ako se bavite nekim Neptunovskim poslovima!!!


⭐Ovo su dve energije vode u harmoničnom aspektu, jedna je voda Škorpije uzbudljiva, nemirna, više reka ponornica, druga je voda Riba, široka i duboka kao okena... Voda je energija osećanja, emotivnosti, intuitivnosti...Ima energiju koja je podložna uticajima sa strane i promenljivost posebno u raspoloženju!!!
Ovaj aspekt može od vas napraviti monaha (ili usamljenika ako niste vernik) ili boema...i jedna i druga energija su tu...na vama je da  otkrijete koja!!! 
Ono generalno što ova energija donosi je velikodušnost prema svakome i svima, bez obzira koje rase, kulture, vere bili!!! Ovo je ljubav prema svima!!! Jupiter i Neptun zajedno šire i rastaču granice, bilo koje granice koje su ljudi sami postavili...Ovde sa ovom energijom ima mesta za sve nas!!! Vera i verovanje su ovde ogromni do te mere da će sve biti moguće samo ako u to verujete jako i bez rezerve!!! Humanost je ovde ideal, Neptun izaziva saosećanje, empatiju, Jupiter ga podržava...sa ovom energijom javiće se potreba da se pomogne slabim i nemoćnim ljudima (nešto kao nova životna filozofija)...
Nadam se da će svet sa ovom energijom biti humaniji, velikodušniji, duhovniji....



Sa ovom energijom mogućnosti su beskrajne...
Pre svega donosi entuzijazam (skoro pa "zarazni"), beskrajni optimizam, velike snove koji mogu biti ostvareni, ideale, nadu koja nikada ne umire, veru (u nešto ili nekog), veliku i bogatu maštu, kreativnost...saosećajnost, empatiju, želju i potrebu da se pomaže drugima (a tako zapravo pomažete sebi), pojačanu intuiciju, čitanje simbola... Ovaj trigon donosi neku vrstu životne misije, veliku inspiraciju, intuiciju i spoznaju života, idealizam...Sposobnost da se sve vidi dublje i jasnije, da se prepoznaju, lakše čitaju simboli, znakovi, ljudi....Sve u svemu ova kombinacija Neptuna i Jupitera donosi jedan čaroban život i svet...ma koliko znali da život nije ni čaroban ni jednostavan, on će nam pomoći da imamo veru u sebe i ono nešto ma kako se to nešto zvalo...
Donosi mogućnost bavljenja muzikom, filmom, pevanjem, plesom, glumom...Odlična je za sve one koji se bave javnom scenom...Ali dobra je i za sve ostale "smrtnike" :)), da se bave nekim vidom meditiranja, jogom, psihofizičkim zdravljem!!!

Snaga molitve

"Možda postoji molitva koja sve rešava i sve prašta"...
Mika Antić

U vreme ovog tranzita mnogi će negde otputovati, negde daleko, možda će i zaraditi puno para bez previše napora, biće onih koji će se baviti nekim humanitarnim poslom. Biće i onih koji će krenuti nekim duhovnim putovanjima. Umetnici ali i oni koji to nisu imaće dobar period da se pokažu kroz kreativan angažman...odlična energija za muziku, ples, dramu...Dobra je ovo energija i za učenje, širenje vidika, za proučavanje drugih kultura, religija...Generalno budite otvoreni za duhovni razvoj!!! Ovo je i aspekt molitve koja pomaže!!! Ne morate biti vernik...dovoljno je da verujete u nešto... U ovoj energiji ima i misticizma, alternativne realnosti, utopije i fantazije...


Anaïs Nin (Jupiter trigon Neptun)

"Moja potreba za davanjem bila je pravi porok koji, ipak, nije bio potpuno razoran. 
Možda mi je takvo negiranje sebe pomoglo da se pronađem. 
Koliko god davala drugima, nisam se izgubila, ali rasipala sam se..."

"Posedovanje znanja ne ubija osećaj čuđenja i misterije. 
Uvek postoji mnoštvo misterija."

"Mi putujemo, neki od nas zauvek, kako bismo videli druge države, 
druge živote, druge duše."


Poznati sa aspektom Jupiter trigon Neptun: Kim Basinger, René Descartes, Charles Aznavour, John D. Rockefeller, Anaïs Nin, Johann von Goethe, George H. W. Bush, Louis Vuitton, Molière, Henri de Toulouse-Lautrec, Georges Bizet, Roberta Flack, Amerigo Vespucci...


Jupiter u Škorpiji trigon Neptun u Ribama
⭐Polako ali sigurno mi već osećamo ovu energiju: Jupiter je na 7* Škorpije, Neptun je na 11* Riba i još uvek je retrogradan. 22.novembra Neptun će krenuti direktno!!! U prvom trigonu obe planete će biti u direktnom hodu!!!


Karta neba 03.decembra 2017.




⭐Energiju ovog tranzita najviše će osetiti vodeni znakovi: Ribe, Rakovi i Škorpije, kao i svi oni koji imaju neke planete na oko 11* ovih znakova. Posebno Ribe mogu da se raduju ovom tranzitu, jer oba njihova vladara (Jupiter i Neptun) su ovde u dobroj energiji trigona!!!
Ja imam Jupitera na 11* Riba, i Neptuna na 10* Škorpije...Tran Jupiter će biti preko mog Neptuna, Tran Neptun preko mog Jupitera!!! Proradiće i moj natalni trigon Jupitera i Neptuna!!! Da, ja sam rođena sa ovim aspektom samo obrnuto Jupiter u Ribama, Neptun u Škorpiji!!!
Na kakav ću ja put krenuti, to još uvek ne znam....ali znam da me neko putovanje čeka...na duhovnom putu sam od kako znam za sebe...svake godine putujem negde gde me srce vodi, nadam se da će me i ove godine odvesti na neko Grčko ostrvo na koje još nisam bila :-))).

Neptunova fontana na Karpatosu :-))


⭐Imali smo ovaj trigon 16.jula 2013. godine!!! Tada je Jupiter bio u Raku, RxNeptun u Ribama na 4*. Ono što je zanimljivo je da je tog 16.jula 2013. i Saturn bio na 4* Škorpije i kao što vidite oni su tada gradili jedan moćan Veliki Vodeni trigon!!! Ja se tog trigona jako dobro sećam :))), beše to leto posle jedne ni malo lake priče za mene koja se dogodila u zimu te godine...Trigon me je odveo na Zakintos....gde sam upoznala sve nijanse plave boje :))) krenuvši od neba, mora, pa do jednih očiju :)).

Zakintos 2013.

⭐Prvi od tri aspekta 03.decembra 2017: 
Jupiter u Škorpiji na 11*, Neptun u Ribama na 11* obe planete direktne!!!
⭐Drugi aspekt 25.maj 2018: 
Jupiter u Škorpiji na 16* retrogradan, Neptun u Ribama na 16* direktan!
⭐Treći aspekt 19.avgust 2018: 
Jupiter u Škorpiji na 15* direktan, Neptun u Ribama na 15* retrogradan!
Sledeći aspekt ovih planeta je 20.jula 2026: Jupiter u Lavu, Neptun u Ovnu na 4*!!!


Pročitajte i ove tekstove:


Srećo, gde si.... Jupiter u Škorpiji za znakove i kuće....

Jupiter na 29* Vage....Kolo sreće se okreće....

Neptun

Neptun ponovo usao u Ribe 3.Februara 2012.

Neptun ulazi u Ribe




Slučajno ili namerno :-)): Charles Aznavour - La Boheme... On ima trigon Jupitera i Neptuna, ako ste pažljivo čitali napisala sam ili monah ili boem...Divan tekst, pogledajte prevod ako ne znate francuski!!!


Нема коментара:

Постави коментар