понедељак, 12. март 2018.

Nedeljni horoskop 12.mart - 19.mart



Šta rade zvezde u periodu od 12.marta do 19.marta:
13.mart 13:39: Venera kvadrat Saturn
13.mart 21:05: Sunce trigon Jupiter
17.mart 15:11: Mlad Mesec u Ribama na 26*
17.mart 18:40: Mars ulazi u Jarca


Ove nedelje nebeska dešavanja dešavanja su uglavnom sa energijama Ovna (Merkur i Venera), Riba (Sunce i Mesec), Jarca (Saturn i Mars) i Škorpije (Jupiter)....Ove energije će ove nedelje veće prema položaju planeta u našim horoskopima doneti neke psihološke uticaje ali i stvarne događaje...
Merkur i Venera su u kvadratu sa Saturnom, Merkur od nedelje, Venera od utorka;

Prošle nedelje Jupiter je krenuo u retrogradni hod! Jupiter uvek povezujemo sa rastom i širenjem, jer on uvek širi šta zatekne, bilo dobro, bilo ne tako dobro!!! Od kako je Jupiter ušao u Škorpiju 10.oktobra prošle godine on je širio sve što je zatekao u energiji Škorpije!!! Sada Jupiter ide u nazad (retrogradan je) i sve nas navodi da krenemo nešto (svako prema svom horoskopu) ponovo ili opet!!! Ponovo radite nešto, prikupite nešto, istražite, razmotrite, procenite, pogledajte, posetite, povežete, nadoknadite, obnovite....Dok je išao direktno možda na neke stvari nismo obratili pažnju, sada ćemo se vratiti i dovršiti. Šta god ste radili od oktobra prošle godine, doživeli, preživeli sada je vreme da zastanete, pauzirate i u narednih četiri meseca dobro (re)organizujete za period kada će Jupiter ponovo biti direktan. Znam da nam često izgleda kako Jupiter nudi više nego što daje...Nekada nas uvede u preterivanja, često pomislimo posle toga da je bilo puno praznih obećanja posebno se ovo odnosi na natalnu kuću/kuće u Škorpiji. Retrogradni ciklus nas uvodi u period kada ćemo povezati sve delove mozaika, odlučiti šta je dobro a šta nije, šta treba ostaviti i kuda krenuti napred kada za to dođe vreme. Šta god je Jupiter širio od oktobra prošle godine, ako je dobro sada je period da to utvrdite i učvrstite i doradite ako je potrebno, ako je širio nešto ne tako dobro, nešto sa čim niste zadovoljni, ako ste previše žurili, preterivali...sada je vreme da zastanete, obnovite, izmenite i da na kraju budete zadovoljni kada sve prođe, a proći će....Zapamitete ovo jer je važno: Jupiter je krenuo u retrogradni hod sa 23* Škorpije a direktno će krenuti sa 13* Škorpije! U ovom rasponu od 23* do 13* Škorpije će se dešavati neke priče!!!
Prvi aspekt koji RxJupiter pravi je trigon (pozitivan) sa Suncem u Ribama, u utorak u isto vreme kada Venera pravi kvadrat sa Saturnom!!! Trigon Sunca i Jupitera je dobra vest! Energija optimizma, sreće, blagostanja. Sreća je u nama....često ćete to čuti ili pročitati. To je činjenica, a sa ovom energijom posebno zbog retrogradnog Jupitera tu sreću i možemo otkriti u nama...možda je samo malo zaspala ili usporila ali je tu....Ova energija kratko traje ali je uticajna ako je prepoznate.
U subotu, dve promene, Mars prelazi u Jarca, naš Mars će se uozbiliti, biće odgovorniji i disciplinovaniji, želeće (ili će morati) više da radi a manje da se zabavlja (takav je Jarac :), druga promena je 🌑Mlad Mesec u Ribama (opet Ribe :) i energija novog početka na samom kraju nedelje:))
Više o svim aspektima i promenama:
http://zvezdanindnevnik.blogspot.rs/2018/03/zvezde-u-martu.html



Naredne nedelje neke smernice za sve znakove:
(ako znate podznak, pročitajte i za taj znak šta piše)

OVAN: 
Ovnovi, od kako su Merkur i Venera ušli u vaš znak i u vašu 1.kuću  vi kao da ste živnuli :)). Vaša energija je u usponu. I sve bi bilo super da nije Saturna u Jarcu u vašoj 10.kući (karijera) koji će doneti ili je već doneo neku vrstu prepreke (kvadrati)! Od utorka posebno. Polako! Znam da volite sve sada i momentalno, ali nekada je dobro da zastanete! Bez obzira što ste neustrašivi, hrabri i voljni da se suočite sa svakom preprekom, nekada to bude nemoguće, bar ne tako brzo kako ste zamislili! Te vaše ovnovske rogiće malo spustite, nebrnite naoštrićete ih već kada sve prođe. Dobra vest je da će vas trigon Sunca u Ribama i RxJupitera u Škorpiji svakako pokrenuti, istog dana u utorak. Sunce je u vašoj 12.kući, RxJupiter u 8.kući. Vaša priča je intimne prirode, pokrenuće ova energija strast, mada i neku tajnu. Pokrenuće i priču o zajedničkim resursima, o materijalnog i emotivnoj bezbednosti, gde je naglasak nešto više na materijalnom. Partnerski novac je ovde u pitanju, neka zajednička ulaganja, krediti, osiguranje, porezi, alimentacije itd. Dogovor kuću gradi. Moguće je i da ćete obnoviti neke finansijske priče, ali možda i neku tajnu ljubavnu priču. Imajte na umu Saturna i njegove prepreke. U subotu Mars će ući u Jarca (gde ga čeka Saturn i mnogo kasnije Pluton) u vašu 10.kuću. Krenuće vaše ambicije, želja za uspehom, borba da uspete u karijeri. Mars će boraviti ovde do 16.maja. Sa ovom energijom bićete u prilici da mnogo toga uradite pre leta. Sa Marsom ovde lakše ćete se boriti sa preprekama, ali Mars sam po sebi donosi ponekad višak energije, stres. Istog dana, u subotu sve nas očekuje Mlad Mesec u Ribama u vašoj 12.kući. Vreme je za novi početak. Neke tajne, nešto u podsvesti skriveno sada će doći na dnevni red. Nešto povezano sa vašim osećanjima ali i porodičnim dešavanjima. Šta tačno znaćete do 26.avgusta ove godine kada ćemo imati Pun Mesec u Ribama i kada ćemo zaokružiti priču ovog Mladog Meseca.
Obratite pažnju na finansije, probajte da ne trošite previše. Budite oprezni i sa zdravljem pre svega psihološkim, sve zbog mogućih stresova koji su više emotivne prirode.

BIK:
Bikovi, od kako su Merkur i Venera prešli u Ovna i u vašu 12.kuću, neke tajne su došle u prvi plan. Nestrpljiva energija Ovna te tajne hoće da otkrije na neki način. Saturn u Jarcu u vašoj 9.kući je tu kao prepreka (kvadrati) na tom putu. Da li je moralno da neke tajne i dalje ostanu tajne, da li vas pritiska energija Saturna da preispitate neke stavove, poglede na svet i okolinu ili je nešto drugo što se tiče 9.kuće. Te prepreke mogu biti osim filozofskog pogleda na život i prepreke zbog obrazovanja, putovanja, neke komunikacije na "višem nivou"! Kvadrati Merkura i Venere sa Saturnom ovde u vašoj priči mogu doneti razne ljubavne probleme, zbog nečega što skrivate ili nečega što skrivaju od vas. Ako ste u tajnoj vezi pripazite. Ako niste moguće je da ćete u neku tajnu vezu (sa problemima) ući. Dobra vest je da istog dana u utorak imamo trigon Sunca iz vaše 11.kuće sa RxJupiterom iz 7.kuće. Dobra energija za prtnerske odnose, ali nešto je potrebno da revidirate, ponovo prođete (RxJupiter). Neka iznenadna (11.kuća) sreća vam se smeši. Razgovarajte sa partnerom, vidite gde vam je potreban rast i širenje. Donesite zajedničku odluku. Ako niste u vezi ili braku, ovo je dobra prilika da se tu nešto pokrene, samo moguća je i neka prošlost (RxJupiter), iznenadni susret i sl. stvari. Moguće su ovde i priče o srodnim dušama (Sunce u Ribama). Najmanje što možete očekivati je dobar odnos sa javnošću i sa ostalim vezama (7.kuća) koje imate, ali i prijateljskim odnosima (11.kuća). U subotu Mars će preći u Jarca u vašu 9.kuću (gde ga čeka Saturn i mnogo kasnije Pluton). Pokrenuće se vaše ambicije vezane za ovu kuću, obrazovanje, putovanje, filozofiranje, moralisanje. Vredno ćete raditi na proširenju vaših pogleda i vidika. Neko će na neki poslovni put, neko na put zbog obrazovanja. Neko će krenuti u neku borbu (Mars) za neku istinu (9.kuća). Šta god bilo imate vremena do 16.maja kada će Mars preći u sledeći znak Vodoliju i vašu 10.kuću. Mars nagoveštava da će tada krenuti burno leto u vezi karijere. Istog dana u subotu nas očekuje Mlad Mesec u Ribama u vašoj 11.kući. Tu je energija novog početka. Neko moguće iznenađenje (11.kuća). Iznenadna komunikacija, kraći put. Iznenadna dešavanja u porodici i porodnčnim odnosima. Šta tačno znaćete do 26.avgusta ove godine kada ćemo imati Pun Mesec u Ribama i kada ćemo zaokružiti priču ovog Mladog Meseca.
Budite oprezni sa zdravljem, Venera vaš vladar je u kvadratu sa Saturnom, od neraspoloženja, tuge i sl. do neke fizičke manifestacije te energije je kratak put ako ne pazite. Budite oprezni i sa novcem zbog Venere vašeg vladara, moguće su neke nevolje i neprilike, ali i zbog Merkura vladara vaše 2.kuće, kuće ličnih finansija.

BLIZANCI:
Blizanci, Merkur i Venera u Ovnu se nalaze u vašoj 11.kući, kući iznenadnih dešavanja pre svega, kući društvenosti, prijateljstva, ideja, nadanja. Sve bi bilo super da nije Saturna u Jarcu u vašoj 8.kući, kući intime, strasti, zajedničkih resursa, kriza, suštinskih promena. Saturn će doneti prepreke (kvadrati) u vašim intimnim odnosima, možda će izvršiti uticaj i na vaše zdravlje ako ne pripazite. Prepreke su i na finansijskom planu, posebno oko tkz. tuđeg novca. Neprilike oko emotivne i materijalne bezbednosti i sugurnosti. Neprilike oko pozajmljenog novca, kredita i sl. Kako su Merkur i Venera u 11.kući, iznenadne neprilike, iznenadni emotivni ljubavni, događaji u vezi intime i finansija. Možda i neprilike sa prijateljima, posebno ako su ljubav i prijateljstvo povezani na neki način ili će biti povezani i na sve to neki novac ili materijalni interes. Dobra vest je da će trigon Sunca u Ribama i RxJupitera u Škorpiji, pokrenuti vaš poslovni svet i karijeru. Sunce u 10.kući, RxJupiter u 6.kući. Pozitivna energija da nešto pokrenete u vezi ovih oblasti života. Da možda ponovite neke stvari i dovršite (RxJupiter), obnovite ugovor, pregovor, priliku u poslu. Možda je i vreme da promenite neke stare navike (6.kuća). Neko će možda na neki poslovni put (RxJupiter) od ranije pirpreman nikako da bude dovršen. Nekoga čeka novi položaj, ulaganje u poslovni projekat i sl. Svakako je ovo energija koja širi dobro raspoloženje, optimizam, bogastvo. U subotu će Mars preći u Jarca i u vašu 8.kuću (gde ga čeka Saturn i mnogo kasnije Pluton). Pokrenuće se vaše ambicije vezane za ovu kuću, u vezi intime, strasti, emotivne i materijalne sigurnosti, zajedničkih resursa. Podgrejaće Mars strasti ovde, želju i potrebu za više takvih trenutaka. Mars u ovoj kući daje jaku erotsku energiju. Mars je sam po sebi ratoboran u ovoj kući nešto više nego u drugim kućama. Ovo je i kuća kriza pa budite oprezni. Moguće su povrede, intervencije. Ako bude negativnih poriva (teži aspekti) iskoristite ovu energiju, kanališite je ka nekoj fizičkoj aktivnosti (sport). Mars ovde donosi snažne želje i potrebe. Mars ovde može izazvati probleme oko zajedničkog novca ili bilo kog tkz. tuđeg novca. Mars će ovde boraviti do 16.maja, imate dovoljno vremena da do leta dobro usmerite i kanališete ovaj višak energije. Istog dana u subotu očekuje nas Mlad Mesec u Ribama u vašoj 10.kući. Tu je energija novog početka. Otvoren vam je put ka uspehu u karijeri, položaju, statusu. Za nekog bolji posao, novi posao, za nekoga bolji položaj. Novi odnosi sa pretpostavljenima, autoritetima, roditeljima. Šta tačno znaćete do 26.avgusta ove godine kada ćemo imati Pun Mesec u Ribama i kada ćemo zaokružiti priču ovog Mladog Meseca.
Zbog Marsa u 8.kući pripazite na višak energije i samim tim zdravlje (povrede, prelomi, intervencije i sl.). Zbog RxJupitera u 6.kući idite na preglede posebno ako je bilo nekih zdravstvenih problema ranije u prošlosti. Što se novca tiče imate energiju novog početka (Mesec vladar kuće novca), nove šanse i mogućnosti pa iskoristite to u narednom periodu. Ono što je bitno za vas Blizance je da je vaš vladar Merkur već u retrogradnoj senci, uskoro će krenuti u retrogradni hod 23.marta, budite oprezni jer ova nebeska pojava najviše (pored Devica) utiče na vas generalno.


RAK:
Rakovi, Merkur i Venera u Ovnu se nalaze u vašoj 10.kući, kući karijere, uspeha, društvenog položaja i statusa. Sa Merkurom i Venerom skrenućete pažnju drugih ljudi, svi će videti tu energiju koja skoro pa zrači. Sve bi bilo super da nije Saturna u Jarcu preko puta vas u vašoj 7.kući, kući onih preko puta vas, kući odnosa, veza sa drugim ljudima. Problemi u najavi zbog kvadrata sa Saturnom iz 7.kuće. Nevolje u raju, problemi u vezama možda zbog karijere, a možda i zbog ega. Ne dozvolite da vaš posao, karijera, status utiču na vaš brak, vezu ili na druge odnose koje imate sa ljudima. Partner bi mogao da bude ljubomoran, to povlači nesporazume i neraspoloženje, možda i svađu (kvadrat). Ako niste u vezi, pripazite na sve odnose i veze. Zaustavite se, prikočite malo i ne donosite nagle odluke. Ako ste sami i upoznate nekog u ovom periodu moguće su razlike u godinama, statusu. Dobra vest je da će trigon Sunca u Ribama i RxJupitera u Škorpiji, doći u pravom trenutku za vas, RxJupiter u 5.kući, kuća ljubavi, emocija, kreativnosti, Sunce u Ribama u 9.kući, kući duhovnosti, širina, inostranstva. Za vas u vezama jako lepa energija da "popravi stvari", oni srećniji će na put u inostranstvo ili će ugostiti nekog iz inostranstva. Za nove veze, ovo je jako lepa energija, mada moguća je i neka emotivna prošlost (RxJupiter u 5.kući) za sve vas. U subotu Mars će preći u Jarca i u vašu 7.kuću (gde ga čeka Saturn i mnogo kasnije Pluton). Pokrenuće se vaše ambicije vezane za ovu kuću, samo što je ovo kuća odnosa, a Mars je u pitanju, budite oprezni u kontaktima sa ljudima, jer neki od njih vas mogu baš naljutiti (Mars suprotno od vašeg znaka). Mars ovde u ovoj kući može doneti uzbudljiv period u vezi, ali može i uneti ozbiljan i odgovoran pristup, sve zavisi od aspekata. Ipak ovo je Mars i neka napetost može biti prisutna. Prikočite malo (Mars je ipak u Jarcu) i mislite na sutra. Mars u tranzitu kroz 7.kuću može dovesti do raskida, razvoda ali naravno samo ako sve to podrže i ostale planete i aspekti u nečijem ličnom horoskopu. Svakako on može biti okidač za tako nešto ako aspekata i nema. Položaj Marsa ovde nije dobar ni za parnice, ortačka pitanja i poslove, kao što nije dobar ni za odnose sa javnošću. Mars će u Jarcu boraviti do 16.maja, trudite se da sve držite pod kontrolom i da leto dočekate opušteniji, mada prelazak Marsa u Vodoliju i vašu 8.kuću može potrebu za slobodom staviti u prvi plan! Istog dana u subotu očekuje nas Mlad Mesec u Ribama u vašoj 9.kući. Tu je energija novog početka. Ova kuća je inače kuća sreće i optimizma, otvoren vam je put da uradite nešto novo u vezi vaših pogleda na život, da vidite šire i dalje. Možda rešite da negde otputujete, negde "tamo daleko", ili krenete u neko obrazovanje. Šta tačno znaćete do 26.avgusta ove godine kada ćemo imati Pun Mesec u Ribama i kada ćemo zaokružiti priču ovog Mladog Meseca.
Zdravlje dobro zahvaljujući RxJupiteru, možda samo to potvrdite nekim pregledom zbog nekih ranijih dešavanja kada je zdravlje u pitanju. Što se finansija tiče, zahvaljujući Mladom Mesecu tu neke stvari mogu dobiti energiju novog početka, novih mogućnosti.


LAV:
Lavovi, nama su Merkur i Venera u Ovnu u našoj 9.kući, kući pogleda na svet i okolinu, životnih vidika, moranih i etičkih vrednosti, duhovnosti, daljina, obrazovanja. Sa Merkurom i Venerom ovde želećemo da uživamo više i šire. Neki od nas bi mogli na neki put, ili bi nam neko mogao sa puta doći. Ako ništa drugo pričaćemo o ljubavi i putovati u snovima. Sve bi ovo bilo jako dobro da nije Saturna u Jarcu u našoj 6.kući, kući svakodnevice, rutine, posla, zdravlja i navika. Neki problemi su na vidiku. Ovi kvadati bi mogli da utiču na zdravlje, čuvajte se ovih dana, od umora ili premora, jer bi moglo da dođe do pada energije. Prikočite malo, odmarajte se više! Ako ste u vezi, možda će vas rutina "ubiti", možda što previše radite i nemate vremena za partnera ili on za vas ako je obrnuto. Ne ljutite se ako ne možete da otputujete, ili ako neko ne može da putuje da bi vas video. Ako niste u vezi, možda će vas stići melanholija i tužno raspoloženje. Dobra vest je da će trigon Sunca u Ribama i RxJupitera u Škorpiji biti tu da sve ovo koliko toliko popravi. Sunce u Ribama u vašoj 8.kući, RxJupiter u vašoj 4.kući, tako u energiji trigona možda vam ukažu gde je vaša sreća. Možda je vreme za regeneraciju i transformaciju, više odmora i meditiranja (Sunce u Ribama), možda je tu negde u domu i porodici (RxJupiter) u obnavljanju nekih porodičnih veza. Možda će neka finansijska "injekcija" doći baš kada treba, da sredite neke materijalne stvari. Vreme je da se "napune" kreditne kartice, srede zajednički resursi, možda i za kupovinu nečega za dom, možda je i u pitanju neka nekretnina. Jupiter je retrogradan, tako da ćete biti u prilici da ponovo uradite nešto ili da dovršite nešto što niste uspeli od oktobra prošle godine. U subotu Mars će preći u Jarca i u vašu 6.kuću (gde ga čeka Saturn i mnogo kasnije Pluton). Pokrenuće se vaše ambicije vezane za ovu kuću, imaćete više enegije za svakodnevni život, bićete poslovno angažovaniji. Ipak Mars je ovo i budite oprezni u poslu i odnosima sa kolegama. Ovo je i kuća zdravlja, čuvajte se povreda, preloma i sl. posebno na poslu. Višak energije dobro kanališite, trudite se da ne pokvarite odnose na poslu, budite oprezni kada je zdravlje u pitanju, a višak energije kanlišite kroz neku fizičku aktivnost i sport. Mars će boraviti u Jarcu i 6.kući do 16.maja, taman imate vremena da svoju formu popravite do leta, pozavršite što više poslova da bi mogli da uživate kada Mars pređe u Vodoliju i u vašu 7.kuću. Istog dana u subotu očekuje nas Mlad Mesec u Ribama u vašoj 8.kući. Tu je energija novog početka. Energija koja nudi pre svega regeneraciju i transformaciju posle dužeg vremena, nudi vam energiju suštinskih promena. Oslobodite se svega što vas pritiska, davi, guši i krenite napred. Setite se da svaki kraj ima novi početak. Ovo je i kuća kriza, tuđeg novca, partnerskog i svakog drugog, tu možete očekivati neke nove stvari. Šta tačno znaćete do 26.avgusta ove godine kada ćemo imati Pun Mesec u Ribama i kada ćemo zaokružiti priču ovog Mladog Meseca.
Zbog Marsa u Jarcu posebno obratite pažnju na zdravlje. Što se finasija tiče budite malo štedljiviji, jer u ovom periodu svaki trošak bi mogao da vas uvede u neraspoloženje.


DEVICA:
Device, vama se Merkur i Venera u Ovnu nalaze u vašoj 8.kući, kući intime, strasti, seksa, tuđeg novca, kriza, suštinskih promena. Sa Merkurom i Venerom ovde, vi osim ljubavi, strasti razmišljate i o novcu. Vi ste svakako jedan od praktičnijih znakova u zodijaku tako da ovo ima smisla. Sve bi bilo dobro po vas da nije Saturna u Jarcu u vašoj 5.kući, kući emocija, ljubavi, uživanja, kreativnosti, dece. Na vidiku su neki problemi i nevolje. Emotivne svađe, neprijatne situacije zbog novca, ali i intime. Neka vrsta hladnoće u ljubavi (Saturn), neko možda izbegava i neke obaveze i sl. Prikočite malo ne donosite bitne odluke ni u ljubavi ni po pitanju dece, bilo da ih imate ili nemate. Ne ljutite se na emotivnog partnera ako ima neke druge obaveze i ako vas zapostavlja. Ne ljutite se i ako je neki novac u pitanju. Ako niste u vezi mogli bi da upoznate nekog sa razlikom u godinama ili u statusu, ovde pre svega u materijalnom statusu. Generalno, pokušajte da ne zvocate (Merkur vaš vladar) previše, ne budite ni previše kritični sem ako niste samokritični. Dobra vest je da će trigon Sunca u Ribama i RxJupitera u Škorpiji, popraviti stvari. Sunce u Ribama je preko puta vas u vašoj 7.kući, kući odnosa, veza, RxJupiter u Škorpiji je u vašoj 3.kući, kući misli i komunikacije, što je jako dobro da vam popravi misli i raspoloženje ali i komunikaciju. Zbog Merkura vašeg vladara, ova priča sa dobrom komunikacijom je ta dobra vest. To što je Sunce u vašoj 7.kući a Jupiter u 3., možda vas odvede na neki zajednički put, a ako niste u vezi, možda upoznate nekog na nekom putu. Mada za upoznavanje ovde i nije bitno da negde odete, priča o srodnim dušama (Ribe) je ovde moguća. RxJupiter bi mogao da vas vrati u neku prošlost, emotivnu ili bilo koju drugu, možda i da obnocite neku komunikaciju, ali ovde je moguće neko vraćanje svega što je u vezi 3.kuće! U subotu Mars će preći u Jarca i u vašu 5.kuću (gde ga čeka Saturn i mnogo kasnije Pluton). Pokrenuće se vaše ambicije vezane za ovu kuću, Mars želi i akciju, ovde u ovoj kući mogu se probuditi emocije i strasti. Ipak je u pitanju Mars i on može doneti i nemir ovde, posebno ako se njegova energija ne kanališe kako treba. Mars će ovde u ovoj kući želeti da uživa, da se zabavi i provodi. Naravno da to nije loše, nezgodno je kada on postane agresivan a moguće je, agresivan u ponudi i potražnji. On ovde zna da bude i ljubomoran posebno ako su aspekti takvi, veze mogu biti burne, nemirne, svađalačke. Najbolje je da ovu energiju usmerite na fizičku aktivnost, sport, rekreaciju i da do leta budete u formi. Mars će u Jarcu ostati do 16.maja, kada će preći u Vodoliju i u vašu 6.kuću, neko će da odmara a vi ćete morati više da radite. Istog dana u subotu očekuje nas Mlad Mesec u Ribama u vašoj 7.kući. Tu je energija novog početka. Energija koja nudi novi početak u odnosima i vezama u kojima ste. Novi početak i ako niste u vezi. Ako ste negde zapeli kada su veze u pitanju ovo je prilika da uradite nešto novo. Šta tačno znaćete do 26.avgusta ove godine kada ćemo imati Pun Mesec u Ribama i kada ćemo zaokružiti priču ovog Mladog Meseca.
Ono što je bitno za vas Device je da je vaš vladar Merkur već u retrogradnoj senci, uskoro će krenuti u retrogradni hod 23.marta, budite oprezni jer ova nebeska pojava najviše (pored Blizanaca) utiče na vas generalno. Pripazite i sa novcem sve dok je Venera u kvadratu sa Saturnom.


VAGA:
Vage, vama se Merkur i Venera u Ovnu nalaze preko puta vašeg znaka u 7.kući, kući vaših odnosa, veza, brakova, odnosa sa javnošću. Lepa je energija Merkura i Venere u toj kući, za ljubav, za ljubavne razgovore, za jedan lep i razdragan odnos, lepe reči, poruke. Sve bi bilo super da nije Saturna u Jarcu u vašoj 4.kući, kući doma, porodice, porodičnih odnosa, privatnog. Zbog ovog položaja planeta moguće su nevolje i problemi na relaciji partnerski odnosi i porodica. Venera je inače vaš vladar (Vage) i ova energija još više deluje na vas. Saturn ovde donosi hladnoću u odnosima, neki zastoj, kočnicu, negde strahove, osećanje nevoljenosti. Sve ovo može pratiti tuga, melanholija i u nekim slučajevima depresija. Teške su ovo energije, ali srećom kratko traju. Mada ne opuštajte se nekada su neki aspekti samo okidači za neke događaje koji uslede. Ovde je moguća i ljubomora. Biće onih kojima se neće izlaziti iz kuće. Dobra vest je da će trigon Sunca u Ribama i RxJupitera u Škorpiji, popraviti stvari. Nekada ne ide u jednom segmentu života, zatvore se jedna vrata, ali otvore druga. RxJupiter je u 2.kući, Sunce je u 6.kući. Lepe mogućnosti u finansijskom i poslovnom segmentu vašeg života. Novac nije stvar koja će vam popraviti ljubavni život to je sigurno ali bi mogao da vam ulepša trenutke kada se ne osećate dobro. Ova energija bi mogla da vam donese neke nove momente u poslu, nove poslove, nove ugovore, bolja primanja. Ako očekujete neku povišicu od ranije ona je sada izvesnija jer je Jupiter retrogradan!  U subotu Mars će preći u Jarca i u vašu 4.kuću (gde ga čeka Saturn i mnogo kasnije Pluton). Pokrenuće se vaše ambicije vezane za ovu kuću, da sredite nešto u domu, ali i da sredite odnose sa porodicom. Međutim ovde je u pitanju Mars a on je u osnovi ratoboran, pa budite oprezni da ne uđete u svađe sa članovima porodice posebno sa roditeljima. Budite oprezni i od povreda u kući. Najneprijatnije što bi moglo da se dogodi je da besno zbog neke veće svađe odete od kuće. Ako osetite nalet energije i nagon za svađu i destruktivnost, kanališite tu energiju, napravite razmeštaj u kući, dižite tegove, vežbajte, sve ono što bi radili negde u nekom sportskom centru. Pomogla bi i vreća za vežbanje udaraca, naravno ako je to izvodljivo u vašoj stambenoj situaciji. Vežbajte strpljivost. Mars će u Jarcu ostati do 16.maja, kada će preći u Vodoliju i u vašu 5.kuću, vežbanje tada možete i primenjivati negde u nekom sportskom centru. Izdržite do leta, jer tada kreće vrlo uzbudljiv emotivan život. Istog dana u subotu očekuje nas Mlad Mesec u Ribama u vašoj 6.kući. Tu je energija novog početka. Probudiće vas ova energija ako ste neko vreme zapeli u rutinu. Ovo je energija gde bi mogli da promenite posao, radnu sredinu i sl. Mogli bi i da promenite zdravstvene navike. Šta tačno znaćete do 26.avgusta ove godine kada ćemo imati Pun Mesec u Ribama i kada ćemo zaokružiti priču ovog Mladog Meseca.
Obratite pažnju na poslovni deo vašeg života, jer vas tu očekuje najviše promena, zahvaljujući trigonu Sunca i Jupitera ali i Mladom Mesecu. 


ŠKORPIJA:
Škorpije, vama se Merkur i Venera u Ovnu nalaze u vašoj 6.kući, kući svakodnevnog života, navika, posla, zdravlja. Lepa energija za komunikaciju, odnos sa kolegama, posebno ako se bavite komunikacijom ili nekim kreativnim poslom. Ostali bi mogli da imaju neku emotivnu priču na poslu ili preko posla. Ako nemate vezu na poslu, mogućnost da se to dogodi je u ovom periodu. Sve ovo je lepa energija da nije Saturna u Jarcu u vašoj 3.kući, kući uma, misli, komunikacije, informacija, braće, sestara, saobraćaja. Saturn ovde unosi neku neprijatnu situaciju posebno u komunikaciji zahvaljujući kvadratima sa Merkurom i Venerom. Hladnija komunikacija, često i želja i potreba da se ne komunicira, melanholija, tuga. Takva komunikacija i na poslu, ali i sa bliskom rodbinom (braća, sestre). Ako ste u vezi neprijatne situacije zbog posla, dosadne svakodnevice, rutine u koju ste upali. Ove energije mogu biti okidači i za neku bolest, ako ne bolest onda umor, zapravo premor na poslu. Budite oprezni. Pazite i šta jedete, posebno ako ste na nekoj dijeti ili ako ste skloni brzoj hrani. Kod nekih možda samo nervoza ako drže dijetu koju ne mogu da uklope u radnu atmosferu. Budite oprezni u saobraćaju, posebno ako ste neraspoloženi i zabrinuti. Dobra vest je da će trigon Sunca u Ribama i RxJupitera u Škorpiji, popraviti stvari. RxJupiter je u vašem znaku što je neka vrsta zaštite, on je tu od oktobra prošle godine i sigurno ste već osetili njegove pozitivne uticaje. Sunce u Ribama je u vašoj 5.kući, kući emocija, ljubavi, kreativnosti, dece. Ovako zajedno ove energije vam mogu doneti jako lepe trenutke. Trenutke radosti, sreće, neke ekspanzije. Oni koji su u vezama, mogu očekivati lepe momente, oni koji su sami mogli bi da upoznaju svoju srodnu dušu ako se sve kockice slože. Vi koji imate decu lepi trenutci sa njima, ako ih nemate a želite ovo je dobar period. To što je Jupiter retrogradan omogućava vam da se ponovo organizujete ako nešto ne ide kako ste zamislili. Ako sve ide po planu, vreme retrogradnosti iskoristite da napravite nove planove za period kada će Jupiter ponovo biti direktan u julu ove godine. U subotu Mars će preći u Jarca i u vašu 3.kuću (gde ga čeka Saturn i mnogo kasnije Pluton). Pokrenuće se vaše ambicije vezane za ovu kuću. Mars ovde ima potrebu za stalnim pokretom, pripazite samo da ne preterate, da sebi ne zadate previše zadataka i ciljeva. Javiće se u vama takmičarski duh i potreba da se rešite sve moguće i nemoguće probleme. Ovo je i intezivna komunikacija, pomalo borbena i nekada agresivna, ipak to je Mars u osnovi ratnik. Mars u ovoj kući ima potrebu da bude direktan i vrlo iskren. Mars je jedan od vaših vladara, tako da bi mogla i da se javi potreba za osvetom. Ovo je i intezivna poslovna komunikacija. Kako je ovo kuća saobraćaja javiće se potreba za brzom vožnjom. Budite oprezni jer su moguće i nezgode. Svađe sa bliskom rodbinom. Iskoristite ovaj period intezivnih aktivnosti do leta jer će Mars u Jarcu ostati do 16.maja, kada će preći u Vodoliju i u vašu 4.kuću, tada ćete se malo primiriti. Istog dana u subotu očekuje nas Mlad Mesec u Ribama u vašoj 5.kući. Tu je energija novog početka. Ako ste u vezi očekuje vas nešto novo, mogućnost da osnažite ili osvežite vezu ili je podignete na viši nivo kako se to sada moderno kaže. Ako niste u vezi ovo je mogućnost za novu vezu. Svakako je lepa energija za nove početke u bilo čemu što je povezano sa ovom kućom. Šta tačno znaćete do 26.avgusta ove godine kada ćemo imati Pun Mesec u Ribama i kada ćemo zaokružiti priču ovog Mladog Meseca.
Obratite pažnju na vaše zdravlje, ne umarajte se previše, ako do toga dođe bolje se više odmarajte, jer takav je Saturn a on ovde od vas traži da malo usporite ili prikočite. Isto to važi i za saobraćaj.


STRELAC:
Strelčevi, vama se Merkur i Venera u Ovnu nalaze u vašoj 5.kući, kući emocija, ljubavi, uživanja, zabave, kreativnosti, dece. Jako lepa energija za vaše ljubavne priče. Sa ovom energijom ljubav cveta, strast takođe. Lepa energija za ljubavnu komunikaciju, razmenu lepih reči i usmeno i pismeno. Razgovarajte sa partnerom iskoristite ovu energiju. Ako ste sami možda to više nećete biti. Sa ovom energijom moguće je brzo zaljubljivanje od prvog pogleda i prve izgovorene reči. I sve bi bilo super sa nije Saturna u Jarcu u vašoj 2.kući, kući emotivne i materijalne sigurnosti i bezbednosti. Ako ste u vezi ovo je energija koja vas može uvući u neprilike, svađe zbog osećanja nevoljenosti, nesigurnosti, ali možda i nekog novca. Kada se emocije i novac pomešaju u negativnom kontekstu ne završi se dobro. Posebno se ovo odnosi ako ljubav posmatrate kao investiciju. I ako ste u vezi i ako niste, budite oprezni sa novcem, pokušajte da trošite manje, jer svaki nepotrebni trošak bi vas mogao uvesti u neraspoloženje, strah od nemaštine i sl. Dobra vest je da će trigon Sunca u Ribama i RxJupitera u Škorpiji, popraviti stvari. Sunce je u vašoj 4.kući, RxJupiter u vašoj 12.kući. Ovo je lepa energija za vaš dom, za vašu duhovnost, tajne neke. Možda je vreme da preispitate nešto što je u vašoj podsvesti. Jupiter će biti retrogradan do jula i to je vreme koje treba da vas podstakne da radite na sebi. Jupiter u 12.kući je i energija zaštite. U subotu Mars će preći u Jarca i u vašu 2.kuću (gde ga čeka Saturn i mnogo kasnije Pluton). Pokrenuće se vaše ambicije vezane za materijalnu situaciju. Sigurno je da ćete raditi više da bi zaradili više. Budite oprezni posebno ako ulazite u neke rizične materijalne kombinacije. Iskoristite ovaj period intezivnih aktivnosti do leta jer će Mars u Jarcu ostati do 16.maja, kada će preći u Vodoliju i u vašu 3.kuću gde će vas inspirisati da se više krećete družite i možda manje mislite na finansije. Istog dana u subotu očekuje nas Mlad Mesec u Ribama u vašoj 4.kući. Tu je energija novog početka. Možete početi od preuređivanja doma. Možda su vam potrebni novi odnosi u porodici, novi početak vezan za prostor, nekretnine, privatne stvari. Šta tačno znaćete do 26.avgusta ove godine kada ćemo imati Pun Mesec u Ribama i kada ćemo zaokružiti priču ovog Mladog Meseca.
Čuvajte zdravlje, lepo je imati novca, ali ne preterujte u naporima da do njega dođete, sa Marsom u 2.kući više rada doneće i više novca ali i više briga, gde su brige tu je i loše zdravlje.


JARAC:
Jarčevi, vama se Merkur i Venera u Ovnu nalaze u vašoj 4.kući, kući doma, porodice, porodičnih odnosa, privatnih stvari, roditelja. Lepa energija za odnose u porodici, posebno u onim porodicama sa mladima. Neko se od njih zaljubio onako kako to samo mogu mladi, ovde je za to potvrda energija Ovna. Dobra je ova energija i za komunikaciju unutar porodice (Merkur), za lepe trenutke u porodici (Venera). Neke porodice uređuju domove, neke kupuju nešto za dom. U domu bučno (Ovan) puno dece, mladih prolaze kroz kuću. Ovo je i glasan govor u kući, glasna muzika. Sve bi bilo dobro da nije Saturna (vaš vladar) u vašoj 1.kući, kući koja vas lično određuje, kuća karaktera, fizičkog izgleda, kuća početka svih poduhvata. Saturn ovde donosi neku vrstu kočnice, zastoja, kašnjenja, strahova. On svojim uticajem (kvadrati) kvari donekle priču u okviru 4.kuće. Neko od vas je zabrinut za nekog u porodici, neko je lično tužan, umoran, na korak do depresije (mada je ovo prejaka reč). Negde je neko nesretno zaljubljen, neko se oseća nevoljen od strane porodice, neko bi želeo da ode iz porodice. Ovo su kratkotrajni aspekti ali mogu da unesu neki nemir u život, da utiču na emotivan status ali i na porodičnu priču. Dobra vest je da će trigon Sunca u Ribama i RxJupitera u Škorpiji, popraviti stvari. Sunce je u 3.kući, RxJupiter u 11.kući. Odlična energija u pravo vreme da popravi raspoloženje, da unese sreću i radost. Ovde energija utiče na misli, društvenost, komunikaciju. Sve je lepše sa ovom energijom. RxJupiter je tu da pomogne da vam se srede misli, da obnovite neka razmišljanja (3.kuća), da razmislite o nekom učenju, da obnovite neke pregovore, možda i da odete na kraći put, sredite odnose sa braćom i sestrama i nekim bliskim ljudima. Jupiter će da bude retrogradan do jula, imate dovoljno vremena da reorganizujete misli pre svega. U subotu Mars će preći u Jarca u vaš znak i u vašu 1.kuću (gde ga čeka Saturn i mnogo kasnije Pluton). Kada Mars uđe u nečiju 1.kuću to je zaista moćna energija, jer bićete spremni da rešavate sve probleme. Sa Marsom ovde pojačane su želje, strasti. Ipak je Mars u pitanju pa negde donosi višak energije, koja ako se pogrešno kanališe prelazi u neki vid agresije. Usmerite ovu energiju ka nekoj fizičkoj aktivnosti, nekom sportu. Budite oprezni i sa zdravljem, čuvajte se povreda. Mars će u Jarcu ostati do 16.maja, tako da imate vremena da do leta uradite što više za sebe, ostvarite sve planove i ciljeve. Budite samo oprezni u vreme konjukcija sa vašim vladarem Saturnom i kasnije Plutonom. Istog dana u subotu očekuje nas Mlad Mesec u Ribama u vašoj 3.kući. Tu je energija novog početka. Nova energija za nove misli. Otvoren vam je put ka novim komunikacijama, pregovorima, informacijama, za sve što je povezano sa kretanjem, saobraćajem, braćom, sestrama, komšijama. Šta tačno znaćete do 26.avgusta ove godine kada ćemo imati Pun Mesec u Ribama i kada ćemo zaokružiti priču ovog Mladog Meseca.
Kako će Mars ulaskom u vaš znak biti u nekom trenutku u konjukciji sa Saturnom i Plutonom, mogli bi da budete oprezni u tom periodu, jer to su energije koje mogu biti jako dobre, ali na žalost i prilično nezgodne, mada to zavisi i od ostatka vašeg horoskopa.


VODOLIJA:
Vodolije, vama se Merkur i Venera u Ovnu nalaze u vašoj 3.kući, kući uma, razmišljanja, komunikacije, informacija, pokreta, saobraćaja, braće, sestara, komšija, učenja, kratkih putovanja. Lepa energija da se priča o ljubavi, da razgovori i komunikacija budu lepi i ugodni i direktni pre svega. Ovo su lepe emocije, pomalo lepršave i leptiraste kao i kuća u kojoj se planete nalaze. Ljubav je u vazduhu što se kaže. Sve bi bilo super da nije Saturna u Jarcu u vašoj 12.kući. Pritiska on tu već neko vreme, sada u kvadratima sa energijom Ovna u sve ovo lepršavo i lepo unosi dozu pesimizma, strahova, osećanja nevoljenosti i sl. Ovo je i potreba za usamljivanjem. Negde nije potreba ali se dogodi. U priči su i neke tajne. Pre svega ljubavne tajne. One vas mogu poprilično opteretiti. Ako ste u vezi ovo je loša i teška komunikacija. Ne donosite važne odluke dok traju ove energije. Ako niste u vezi i sada upoznate nekog to bi mogla da bude tajna veza ili veza koja ne počinje baš najbolje. Dobra vest je da će trigon Sunca u Ribama i RxJupitera u Škorpiji, popraviti stvari. Sunce u vašoj 2.kući, RxJupiter u 10.kući. Kada ne ide sve po planu u jednom segmentu života, tu je drugi segment koji u ovom trenutku može da vas izvuče. Ovaj trigon deluje na vaš poslovni i finansijski život. Novac nije onaj koji će rešiti probleme, ali će pomoći da ih lakše podnesete. Uspeh u karijeri koji povlači i finansijski boljitak. Jupiter je retrogradan i neke stvari iz prošlosti trebalo bi da ponovite, obnovite, ponovo prođete. Kada Jupiter u julu krene direktno da nastavite sa uspesima i povoljnim prilikama. U subotu Mars će preći u Jarca u vaš znak i u vašu 12.kuću (gde ga čeka Saturn i mnogo kasnije Pluton). Nije najbolja pozicija Marsa u 12.kući ni natalno ni ovako u tranzitu. Mars i Saturn zajedno u ovoj kući zaista znaju da budu nezgodni. Donose svako na svoj način veliki pritisak, Mars je gas, Saturn kočnica, i treba ih uskladiti što je teško ali nije nemoguće. Mars ovde ne može da pokaže svu svoju snagu. Ovako zajedno oni stvaraju pritisak, haos u glavi, nema mira ni spokoja. Ovo je kuća koja je sama po sebi nezgodna, kuća podsvesti, strahova, zatvaranja, bekstva. Međutim što se više beži veći je i pritisak. Kako je ovde u pitanju energija Jarca, onda je negde izlaz u radu, što se više radi manje se misli na ono što vas pritiska. Mars će u Jarcu ostati do 16.maja, imate vremena da do leta pažljivo "rukujete" ovom energijom, da budete oprezni i ako je spas u radu, radite. Mars će preći u vaš znak 16.maja i vi ćete svakako živnuti, odahnuti i krenuti punom parom napred. Sa Saturnom koji tu ostaje još dugo ćete se saživeti i lagano učiti njegove lekcije. Istog dana u subotu očekuje nas Mlad Mesec u Ribama u vašoj 2.kući. Tu je energija novog početka. Nove šanse, prilike da poboljšate svoje lične finansije, da osetite veću emotivnu i materijalnu sigurnost i bezbednost. Nove šanse za novi posao koji donosi više novca. Šta tačno znaćete do 26.avgusta ove godine kada ćemo imati Pun Mesec u Ribama i kada ćemo zaokružiti priču ovog Mladog Meseca.
Budite oprezni dokle god Mars prolazi vašom 12.kućom u društvu Saturna i Plutona. Iskoristite energiju Marsa da "pročistite" pre leta sve što ste sklonili ili "zakopali" duboko u podsvesti. Gledajte da budete što manje ljuti i besni na neke stvari i ljude. Pokušajte da razgovarate sa nekim u koga imate poverenja ili sa nekim ko je sturčan da vam pomogne. Ako je spas u radu, radite. Doći će leto i vaših pet minuta.


RIBE:
Ribe, vama se Merkur i Venera u Ovnu nalaze u vašoj 2.kući, kući emotivne i materijane sigurnosti i bezbednosti, kuće vrednosti, novca, materijalnog, ovo je i kuća lične slobode, jer više novca više i slobode. Lepa je ovo energija za novac, za poklone koje dajete ali i primate. Dobra je priča za sve one koji zarađuju kroz neki vid komunikacije i kroz kreativnost. Ljubav se ovde pokazuje poklonima. To ne moraju biti veliki i skupi pokloni već one sitnice koje život znače. Jedan cvet će nekome značiti puno. I sve bi bilo super da nije Saturna u Jarcu u vašoj 11.kući, kući društvenosti, grupa, prijatelja, iznenadnih dešavanja, želja, nadanja. Mogući su neki problemi (kvadrati) sa prijateljima, sa grupama kojima pripadate. Nešto povezano sa nekim materijalnim stvarima i novcem. Ovde je moguće i neraspoloženje zbog nekih želja koje niste u mogućnosti da ostvarite. Moguća su i neprijatna iznenadna dešavanja. Sačekajte da ova energija prođe, tek onda donosite bitne odluke. Dobra vest je da će trigon Sunca u Ribama i RxJupitera u Škorpiji, popraviti stvari. Sunce je u vašem znaku to je još jedna dobra vest. RxJupter je u 9.kući i vama neće faliti optimizma, radosti, sreće, blagostanja. Imate energiju za putovanja, učenje, za širenje životnih vidika i pogleda, za filozofiranje, etiku, duhovnost. Iskoristite ovu energiju na najbolji način. Jupiter je retrogradan obnovite neka znanja, revidirajte neke stavove i životne poglede. Imate vremena do jula, kada će Jupiter krenuti direktno a vi sa njim na neki put. Stvarni put ili put koji vas vodi u novu budućnost. U subotu Mars će preći u Jarca u vaš znak i u vašu 11.kuću (gde ga čeka Saturn i mnogo kasnije Pluton). Sa Marsom ovde vi ćete biti spremni za timski rad. Energiju ćete trošiti na grupna dešavanja, sa prijateljima, na društvenim mrežama. Ipak Mars je u pitanju a on je u osnovi borben, pa su mogući nesporazumi sa prijateljima, nezgode sa prijateljima a sve iznenada kada se najmanje nadate. Mars će u Jarcu ostati do 16.maja, imate vremena da se dobro organizujete i da možda ovu energiju kanališete ka sportu, nekom grupnom sportu, gde ćete spojiti lepo i korisno. Kada Mars pređe u Vodoliju i u vašu 12.kuću dolazi vreme u kome će se mnogo toga promeniti, zbog toga trudite se da prikupite što više energije. Istog dana u subotu očekuje nas Mlad Mesec u Ribama u vašoj 1.kući. Tu je energija novog početka. Mlad Mesec u vašem znaku to je dobra vest. Iskoristite ovu energiju koja vam lično pruža mnogo. Šta tačno znaćete do 26.avgusta ove godine kada ćemo imati Pun Mesec u Ribama i kada ćemo zaokružiti priču ovog Mladog Meseca.
Najbolje od svega je zapravo energija Mladog Meseca u vašem znaku, vi ste ovog puta na neki način povlašćeni. Iskoristite ovu moćnu energiju za lične planove i ciljeve, ali i za vašu emotivnu situaciju (Mesec vladar vaše 5.kuće), kao i za poslovnu i zdravstvenu situaciju (Sunce vladar vaše 6.kuće). Prikupite što više energije do leta, jer Mars ulazi u Vodoliju i u vašu 12.kuću a to nije najbolji položaj za ovu borbenu planetu.

AUTOR: Zvezdana (Zvedanin dnevnik)
Strogo je zabranjeno preuzimanje bilo kog dela bez odobrenja autora







Нема коментара:

Постави коментар